ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 765
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Относно количеството кърма, прочетох, че жени, които са преминали кортикостероидна терапия за дробчетата по време на бременността, имат по-малко количество кърма. Някой с такива наблюдения?
Аз имам 2 курса терапия през 20 дни в 8ми месец и нито коластрата, която ми течеше тогава, нито кърмата ми е намаляла. Напротив даже имам чувството, че ми е повече сега дали защото ми е втори път не знам. Малката много добре си се наяжда, но не изцоква всичкото количество остава и си е доволна сама си направи режим на 4 часа понякога през нощта и повече. Наддава много добре така, че не мисля тази терапия да се е отразила на кърменето.
Ние сме голям отбор в спалнята. Спиме 4мата заедно. Леглото на баткото е долепено до спалнята от страната на таткото, а кошарката на малката е от моята страна. Мъжката част нямат против да им светкам лампата спят си спокойно, но аз съм си взела една малка лампа над повивалника и с нея се справям. Понякога и аз се ядосвам като ги гледам те как спят а аз съм будна и оправям бебето ама важното е да сме живи и здрави пък както казват " от сън спомен няма"

# 211
  • Плевен/Пловдив
За еднократна помощ при раждане от тази година документи се подават по НАСТОЯЩ адрес. За детски надбавки също. Инфото е от Правилника за прилагане на закона за семейните помощи. обнародван последно през месец май 2019 год.

Ние сме вече на 43 дена и имаме още жълтеница т.нар. Кърмаческа жълтеница. Изцяло на кърма сме. Акаме на 4-5 дена, затова и не се изчистваме още. Коликите си ги имаме пием Еспумизан Комфорт по 10 капки преди кърмене. След две седмици сме пак на преглед и ако още я имаме- жълтеницата ще видим какво ще правим. Не ми се иска да спирам кърменето. Надявам се да има и други варианти.

# 212
Мами, препоръчайте място за по-дълга разходка през почивните дни в София. Нещо с хубав път за количка и местенце за хапване Simple Smile

# 213
Ние сме на разходки от 7-8 ден , отрязява се супер на Бебка , спи идеално навън.

# 214
Таткото пък се притеснил, че много се друсала главичката по паветата.
Ние сме на разходки от 7-8 ден , отрязява се супер на Бебка , спи идеално навън.

# 215
Ние сме на 23 днк днес и поне от седмица сме на памперс 2-ка. При мен таткото помага и посреднощ, нищо, че е на работа сутринта, не му пречи да стане да смени някой памперс, докато аз изцеждам кърма. Ние излизаме от 19-ти ден навън, в началото беше стресирана, сега пак не й е особено добре и не спи в количката.

# 216
Ние сме вече на 43 дена и имаме още жълтеница т.нар. Кърмаческа жълтеница. Изцяло на кърма сме. Акаме на 4-5 дена, затова и не се изчистваме още. Коликите си ги имаме пием Еспумизан Комфорт по 10 капки преди кърмене. След две седмици сме пак на преглед и ако още я имаме- жълтеницата ще видим какво ще правим. Не ми се иска да спирам кърменето. Надявам се да има и други варианти.
И при нас е същото положение като в добавка дори отскоро не ака сам, а с микро клизмичка. Има вариант- на мен ми изписаха едни прахчета да му давам за жълтеницата да се изчисти по-бързо, правят се от няколко съставки. Започнах днес и ще видим резултат. Но баткото ми беше оранжев като морков поне 50 дена, това сега е само с жълто лице и склери, Незнам защо преди педиатърката не се трогна, а сега го следи така изкъсо. Но трима лекари са го гледали- двама педиатри и един детски гастро- всички казват, че спирането да се кърми е отживелица

# 217
  • WonderLand
Момичета, след раждането са ми излезли хемороиди, които се активизираха чак след като ни изписаха. Сега лекичко примирам от болка в тоалетната, кажете какво спасява при вас положението.

Ние също имаме жълтеница още, другата седемица сме на консултация и ще видим какво ще каже педиатърката. Памперсите са пълни, храни се добре и според мен наддава, но да видим. Аз уж си казах, че няма да съм фанатик на тема кърмене, но сега мисълта, че може да ме накарат да спра да кърмя леко ме ужасява.

# 218
  • София
Като ви чета и още повече се депресирам! Ние по цяла нощ се кърмим с бебо, сън няма! Сутрин, ако дремне за час се местя при каката, че и тя се събужда и се опитвам и аз да дремна. Докато станем, закусим и се оправим с двамата става поне 12:00! Направо не знам как ще изляза някога! Искрено ви завиждам за разходките, че и на мен ми зеле с тази депресия. На всичко отгоре е с ужасни колики и нито спи, нито може да се нахрани като хората от напъване. Тази сутрин от 05:00 до 17:00 е дремнал два пъти за по час и е бил цял ден на ръце.  Дано поспим през нощта, че и аз нямам сили вече! На 13 дни стана, а още не сме излизали, струва ми се невъзможно направо! Добре че имаме двор поне та там да го изкарвам за малко.

# 219
  • Плевен/Пловдив
И при нас е същото положение като в добавка дори отскоро не ака сам, а с микро клизмичка. Има вариант- на мен ми изписаха едни прахчета да му давам за жълтеницата да се изчисти по-бързо, правят се от няколко съставки. Започнах днес и ще видим резултат. Но баткото ми беше оранжев като морков поне 50 дена, това сега е само с жълто лице и склери, Незнам защо преди педиатърката не се трогна, а сега го следи така изкъсо. Но трима лекари са го гледали- двама педиатри и един детски гастро- всички казват, че спирането да се кърми е отживелица
Притеснявам се за клизмичката, да не би да свикне така и за това правя масажчета, караме колело с крачета и т.н.
Може ли да ми напишеш името на прахчетата. И ще чакам да споделиш, има ли ефект. Може и на лично. Благодаря предварително.

# 220
Притеснявам се за клизмичката, да не би да свикне така и за това правя масажчета, караме колело с крачета и т.н.
Може ли да ми напишеш името на прахчетата. И ще чакам да споделиш, има ли ефект. Може и на лично. Благодаря предварително.
Ние пробвахме с всичко- масажи на коремчето, притискане на крачетата, упражнения като каране на колело, хубав пробиотик, аз ям разхлабващи храни и пия неговия пробиотик, пия много течности- няма ефект. И мен ме е страх да не привикне към клизмичките, но докторката уж казва, че няма и не бива да го чакам повече от 6 дни за неговата възраст. Но ако след 4-5 клизмички на всеки 6 дни не е започнал да ака сам, ще пие лактулоза 3 месеца. Още повече че при него стана внезапно- единия ден си акаше по 5 пъти на ден, следващия ден просто спря тотално. Лекарството за жълтеница е Урсофалк, правят се прахчета, дозирани за неговата възраст ( от две капсули ми направиха 25 прахчета). След 10 дни- контролен билирубин, ще споделя дали е помогнал.

# 221
Относно количеството кърма, прочетох, че жени, които са преминали кортикостероидна терапия за дробчетата по време на бременността, имат по-малко количество кърма. Някой с такива наблюдения?
Аз имам 2 курса терапия през 20 дни в 8ми месец и нито коластрата, която ми течеше тогава, нито кърмата ми е намаляла. Напротив даже имам чувството, че ми е повече сега дали защото ми е втори път не знам. Малката много добре си се наяжда, но не изцоква всичкото количество остава и си е доволна сама си направи режим на 4 часа понякога през нощта и повече. Наддава много добре така, че не мисля тази терапия да се е отразила на кърменето.
Ние сме голям отбор в спалнята. Спиме 4мата заедно. Леглото на баткото е долепено до спалнята от страната на таткото, а кошарката на малката е от моята страна. Мъжката част нямат против да им светкам лампата спят си спокойно, но аз съм си взела една малка лампа над повивалника и с нея се справям. Понякога и аз се ядосвам като ги гледам те как спят а аз съм будна и оправям бебето ама важното е да сме живи и здрави пък както казват " от сън спомен няма"

Хахаха...при нас е абсолютно същото разположение и положение😊😁 да си майка не е лесно,но пък си е привилегия💖

# 222
Момичета, бебка има две ранички на дупето пт миналата седмица и не минават. Бяха повече, другите минаха, но тези останаха. Мажа бепантен, судокрем, мия на всяка смяна, но няма ефект. Има ли някой друг такъв проблем и как го оправихте

# 223
Момичета, бебка има две ранички на дупето пт миналата седмица и не минават. Бяха повече, другите минаха, но тези останаха. Мажа бепантен, судокрем, мия на всяка смяна, но няма ефект. Има ли някой друг такъв проблем и как го оправихте
Ако е подсичане , ние също имахме доста голямо и упорито подсичане , след мазане с какво ли не накрая мина за ден ден и половина с пудрене на всяка смяна

# 224
  • София

Хахаха...при нас е абсолютно същото разположение и положение😊😁 да си майка не е лесно,но пък си е привилегия💖
И моята картинка е същата:)

Общи условия

Активация на акаунт