ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 693
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • София
На мен от библиотеката за слингове ми препоръчаха за такова малко бебе лятото или тъкан слинг, или ринг слинг. Еластичният се прави на пластове и спарва повече от тъкания. Взех един тъкан под наем, много му харесва, веднага заспива, но на мен не ми е удобен, мисля че като стигне кг за раница ще ми е по-добре.
Нашият също не обича по корем, отвреме навреме правя масаж и гимнастика, но ми е трудно да го хвана да е едновременно буден, свеж и спокоен и да не е ял в последния час Simple Smile масаж на корема за перисталтика правя с олиото на Хип, но определено е мазно, иначе или с млякото на Себамед, или с нищо и не търкам много. Лятото с олио си е тегаво за нежната детска кожица.
Ние ходихме на ортопед като стана на един месец, гледа на ехограф тазобедрените стави и тества за рахит, ДЦП, луксация и др. После каза да ида на 8 мес, за да се види дали ставите, които на малките бебета са по-меки, се втвърдяват добре. После като проходи.
При кой ортопед ходихте и къде?

# 451
Аз разглобявам коша за новородено от рамата и така ги свалям. Иначе няма минаване стълбите на панелни блок след асансьора. Аз май имам повече желание да поспя пред излизане навън през деня, таткото като се прибере след 6 мога да изляза.

# 452
На мен от библиотеката за слингове ми препоръчаха за такова малко бебе лятото или тъкан слинг, или ринг слинг. Еластичният се прави на пластове и спарва повече от тъкания. Взех един тъкан под наем, много му харесва, веднага заспива, но на мен не ми е удобен, мисля че като стигне кг за раница ще ми е по-добре.
Нашият също не обича по корем, отвреме навреме правя масаж и гимнастика, но ми е трудно да го хвана да е едновременно буден, свеж и спокоен и да не е ял в последния час Simple Smile масаж на корема за перисталтика правя с олиото на Хип, но определено е мазно, иначе или с млякото на Себамед, или с нищо и не търкам много. Лятото с олио си е тегаво за нежната детска кожица.
Ние ходихме на ортопед като стана на един месец, гледа на ехограф тазобедрените стави и тества за рахит, ДЦП, луксация и др. После каза да ида на 8 мес, за да се види дали ставите, които на малките бебета са по-меки, се втвърдяват добре. После като проходи.
При кой ортопед ходихте и къде?
При д-р Живков в МЦ Хелиос, записва се час на неговия телефон, дадоха ми скорошен час, 70 лв е прегледът. Другият е д-р Райков, но при него дават час примерно за след месец.

# 453
  • WonderLand
Аз разглобявам шасито и коша за новородено, изкарвам ги и двете в коридора и започвам да преодолява стълбите като първо свалям едното до следващата площадка, после другото. Бебо е в коша за сега, ама започва да натежава и ще мисля други варианти.

# 454
Моят бебчо много обича да стои по корем. Надига се на ръчички и глееееда Heart Eyes може да стои сигурно доста време така, но аз го държа  няколко минутки след баня сутрин и вечер. Иначе и през деня го слагам върху мен пак по корем и се гледаме. Облекчава му коликите така.
Ние излизаме по два пъти. Сутрин по хладно с баба и вечер с ММ. Сама не съм го смъквала все още. Не знам след секцио кога може да се вдига по-тежко Rolling Eyes Ние сме на втори етаж  и няма асансьор. Смъкваме го с коша и после сглобяваме долу, защото държа шасито в колата.
Все още не сме ходили на преглед при педиатърката. Само в отделението в болницата минахме контролните. От прочетеното в темата, си направих един списък с въпроси Joy радвам се, че има с кой да обменям опит Flowers Hibiscus

# 455
Мами, днес бяхме на контрола бебка вече е на 45 дни. За последните 15 дни е наддала 500 грама, но все още има жълтеница. Има ли и други бебенца при които още не е минала?

# 456
Мами, днес бяхме на контрола бебка вече е на 45 дни. За последните 15 дни е наддала 500 грама, но все още има жълтеница. Има ли и други бебенца при които още не е минала?
Да , при нас. Сега бяхме при педиатърката , пуснахме изследвания и чакам резултати. Хрема имаме , иьобщо...пълен комплект притеснения.

# 457
Ние добре че живеем в къща.Ние сме на 2рия етаж и имаме доста стълби.Обаче на двора имаме външна тоалетна с перално помещение,което изчистихме и държа там количката и превозните средства на баткото.😁Почнахме да ходим на разходки,баткото помага с бебето.След 2 дена сме на преглед.Нямам търпение, да видим колко е пораснал.

# 458
Ние нашата количка я държим в багажника на колата. Таткото работи наблизо и ходи пеш. Много е удобно.
Да питам някой има ли наблюдения за капките Коликинд? В момента сме на капките Газ бимби, ама нещо няма ефект. Тези са хомеопатични и ни ги препоръчаха,мисля да ги комбинирам.

# 459
Да споделя да ми поолекне,приеха ни в болница.От 10 дни мъкнем една хрема двама педиатри го гледаха и нищо накрая чак днес след кашлица и повръщане на снимката излезе бронхопневмония .Казаха че е много зле ,така ми е мъчно като го гледам как страда.Поревах си ама не минава.

# 460
  • София
Ох , ужас...дано бързоне я, овладеят.

# 461
Na_na, много гадно, но се дръж, вярвам, че всичко ще е наред, лекарите ще направят най-доброто за бебче. Мисли, че скоро ще се приберете... миличките са много борбени, бързо идват тия работи и бързо минават.
Ние бяхме на ортопед на 1 месец, но защото имахме проблем с ходилцата, че в утробата ги е държал накриво, но вече всичко е наред след упражненията. Видяха и тазобедрените стави, всичко е както трябва и ни викат на контрола стандартно на 4 месеца.

# 462
Откъде пък тази пневмония?? Вирусна ли е?
В блоница е най-добре в този случай, Na na. Гушкай го малкото мишле, говори му и ще се оправи. Дано да е по-бързо! 💙

(В кой град сте и в коя болница?)

# 463
Na_na, всичко ще се оправи, но докато стане ще ти е все тегаво, няма как да не страда майката. Как стана така, пулмолог гледа ли го? От личен опит ще споделя- нямайте 100% доверие на педиатрите. Професията им я уважавам, но за съжаление не могат да са еднакво добри в лечението на всички области. Най-добре при специализирани лекари - УНГ, пулмолог, алерголог, кожен и т.н, дори на частно- те си познават подходящите методи на лечение и диагностиката

# 464
Откъде пък тази пневмония?? Вирусна ли е?
В блоница е най-добре в този случай, Na na. Гушкай го малкото мишле, говори му и ще се оправи. Дано да е по-бързо! 💙

(В кой град сте и в коя болница?)

И ние не знаем от казаха,че е вирусна.
В Шумен в детското отделение сме.
Пеем,гушкаме се,но той милия като не му е ок и е крив

Общи условия

Активация на акаунт