ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 657
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Имах подобно кърваво изтичане и съсиреци, но преди това бях на преглед и док видя задържана кръв в матката, която не беше изтекла и ми даде хапче за предизвикване на контракции, за да изтече и да се изчисти. Това беше някъде около две седмици след секциото.

Na_na, стискам палци бързо да се оправи малкото човече. Кураж!  Hug

hope33, вие докъде я докарахте с жълтеницата? Малчо е на 38 дни и още са му жълтеникави склерите  Rolling Eyes
След 2ри курс на фототерапия, билирубина от 200 падна на 180. Реших да спра кърмата за 3 дни и не знам зарадитова ли, падна на 90 за 48часа без фото. Още сме малко жълти, но в сравнение с преди е нищо..Ние сме на 33дни.

# 541
На Самуил след фототерапията беше 140 билирубина. Казаха, че е ок и минава. Другата седмица в края пак ще пуснем изследвания, ама аз нали все трябва да съм във филм някакъв  ooooh! Whistling

# 542
Ние сме на 47 дни и още имаме. Следващата седмица ще идем да направим изследване. На фототерапия бяхме само веднъж, когато беше на 5 дни.

# 543
На Самуил след фототерапията беше 140 билирубина. Казаха, че е ок и минава. Другата седмица в края пак ще пуснем изследвания, ама аз нали все трябва да съм във филм някакъв  ooooh! Whistling
Нас първия път ни изписаха след фото със 140, но пък бяхме с 227.. Бебка само спеше...Дано вече преминава при всички!

# 544
  • Плевен/Пловдив
И ние все още си жълтеем. Почти на два месеца сме. Казаха от кърмата, че е. В петък ще ходим до ЛЛ да видим ще правим ли изследвания. Определено отказах да спра кърменето. Свързах се с Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" там ми обясниха,че при изключително кърмени бебета жълтеницата минава, но по- бавно до към 3 месец. Спиране на кърменето не се препоръчва. Жълтеницата се чисти , 80% с изхождането на бебето. Естествено ме посъветваха да направим и изследвания и ако нещата са почти в норма да изчакаме и бебка ще се изчисти.

Na_na много положителна енергия от нас. Бебчо ще се справи, ти се успокой това просто е един етап, който ще отмине.

# 545
При малчо билирубинът на 1 месец беше висок и понеже не ака не може да се изчисти. Детски гастро (тя е и консултант по кърмене) ми изписа да пие едно прахче, направено от лекарството Урсофалк 10 дни и значително се избели, вече няма жълто, още не сме му мерили контролно билирубина, все отлагам, че не ми харесва да го бодат. Направо по едно време се чудех дали да не спря и аз кърменето за няколко дни, хем да оправим и липсата на акане с подходящо АМ, но съм твърде голям фанатик на тема кърмене. Някоя да е забелязала дали някой конкретен детски пробиотик действа по-разхлабващо? Не можем още да му оправим акането и не ми се ще да давам лактулоза, че много ще го боли коремчето, а пък масажите не помагат особено. Засега пие Омнибиотик, но няма такъв ефект

# 546
  • Плевен/Пловдив
При малчо билирубинът на 1 месец беше висок и понеже не ака не може да се изчисти. Детски гастро (тя е и консултант по кърмене) ми изписа да пие едно прахче, направено от лекарството Урсофалк 10 дни и значително се избели, вече няма жълто, още не сме му мерили контролно билирубина, все отлагам, че не ми харесва да го бодат. Направо по едно време се чудех дали да не спря и аз кърменето за няколко дни, хем да оправим и липсата на акане с подходящо АМ, но съм твърде голям фанатик на тема кърмене. Някоя да е забелязала дали някой конкретен детски пробиотик действа по-разхлабващо? Не можем още да му оправим акането и не ми се ще да давам лактулоза, че много ще го боли коремчето, а пък масажите не помагат особено. Засега пие Омнибиотик, но няма такъв ефект
Пием Биобаланс с Вит.Д в началото имаше ефект с акането. Сега започнах със сини сливи да ям и на два ден ,три се получава.

# 547
По препоръка на доктора за жълтиницата давах по малко глюкоза и се изчисти за около 20тина дена.Моя е на месец и често си хапва по около 120мл.Не мога да ги изчисля с точност де,защото суче и после го дохранвам и с АМ.Какво ли не правих да я увелича тази кърма.Утре ще си взема и Сминдух на капсули.Взех му каучукова биба нея я дъвче понякога за успокоение или за заспиване,понякога не я иска,но пак е нещо.Силиконовите не ги иска и това е.

# 548
magi_gl, най-ефективно е 1. Да слагаш бебето на гърда по-често около седмица, за да подадеш сигнал да се произвежда повече кърма и 2. Да кърмиш/ цедиш активно нощем, тогава нивата на пролактин са по-високи. Според мен ако спреш добавката той сам ще си иска по-често кърмене в началото. Сама по себе си добавка АМ е предпоставка за намаляване на кърмата, просто не се подава правилен сигнал на организма за нужното количество. При кърмене няма как да изсуква еднакво количество и по режим.
На мен гастрото ми каза, че няма научни доказателства, че глюкозата чисти жълтеница, даже ако се дава на гладно товари панкреаса. Аз я спрях, защото мислех,  че тя го е запекла.

# 549
Ние изчистихме жълтеницата със спиране на кърменето. За 5 дни беше готова. Като първите 2 дни съм й давала само през през деня АМ, а през нощта си я кърмех. Следващите дни редувах кърмене и АМ. Мен също много ме беше страх да не я откажа от гърдата с това АМ, но за късмет не я отказа. Проблемът после дойде от това АМ се запече и се мъчеше милата на 3 дни й правех клизмичка. Започнах на своя глава едни хомеопатични и не знам от тях ли е снощи и днес си ака сама надявам се да сме оправили нещата, че като знам с баткото какво съм патила с този запек направо...... Малката също не искаше биберон, но аз твърдо се запънах да я науча да го иска когато реве. С малко Бочко за никнещи зъби на върха на бибата започна да си я харесва. Има значение и вида на бибата с баткото ползвах на НУК, а тези на Авент не ги харесваше. Та пък е обратното на НУК изобщо не ги иска,а й харесват на Авент.

# 550
Днес след банята видях че главата ни отгоре се бели доста. Явно са крусти... Сега четох, че трябва медицински шампоан и по рядко да се мие главата.Някои от вас да имат същия проблем?

# 551
По повод на жълтеницата и спирането на кърменето, аз със баткото имах проблем преди време. Имаше високи нива ни билирубин и неонатоложката тогава даже ме караше да увеличавам кърменията. Той се успиваше от жълтеницата, но се хранеше през 3 часа, а тя ме съветваше да го будя даже и през 2. Сега ми е странно защо чак ви карат да спирате да кърмите.
При нас проблема си отмина така, с кърмене през 3 часа, без вода и глюкоза, но явно всичко е индивидуално.
Мисля си обаче, че за бебчовците няма по-полезно от кърмата на мама(ако я има).

За крустите(пак на баткото) с нищо не съм мазала специално, даже не съм и разресвала. Къпя го и до днес само със измивания гел на биодерма(жълтия).
Вече е на година и осем месеца почти и може и да има тук там някоя круста, но да са най-много 1-2.

# 552
patienceto, каква хомеопатия даваш, че ака бебето? Аз на всичко съм готова само и само да потръгне, ние правим клизми Мелилакс на 5 дена и скоро го чака лактулоза ако не се нормализира

# 553
patienceto, каква хомеопатия даваш, че ака бебето? Аз на всичко съм готова само и само да потръгне, ние правим клизми Мелилакс на 5 дена и скоро го чака лактулоза ако не се нормализира
аз правя масажи и караме колело, но акаме на два дни (Ам и кърма). Според мен го запича кърмата, та и аз мисля нещо пробиотично или хомеопатично ако има.

# 554
Аз от както почнах або коликен ака на всяко ядене,от инфакола ми се запече.

Общи условия

Активация на акаунт