ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 978
  • 688
  •   1
Отговори
# 510
Майчиции помагайтее! От няколко дни имаме сополки които не изтичат, детето направо се задавя..чува се все едно има хрипове.. Тъпата педиатърка така и не ми обърна внимание.. Каза пръскай стеримара и ще се оправи.. Да ама не.. Пръсках, слагах и кърма..нищо не става.. Не изтичат, а в ноздрите няма нищо.. Моляя споделете вашия опит, защото ще откача..
Аз ползвах носко за прахосмукачка точно веднъж и повече не се наложи. След баня, капваш физ. р-р, за да се втечни и дърпаш. Абсолютно неусетно е за бебето. Това е най - доброто на пазара, а с каката съм пробвала какво ли не.
Днес ще пробвам и това.. Дано стане 😰

# 511
Момичета, по средата на горната устна на бебето, както и на долната в ъгълчето, се е получило нещо като побеляване. Не ми прилича на мехур, видимо не я боли. Идеи от какво може да е? Четох, че подобно нещо се получава от сученето. Възможно ли е?
Скрит текст:

# 512
  • София
Момичета, по средата на горната устна на бебето, както и на долната в ъгълчето, се е получило нещо като побеляване. Не ми прилича на мехур, видимо не я боли. Идеи от какво може да е? Четох, че подобно нещо се получава от сученето. Възможно ли е?
Скрит текст:
Леее и иние имахме такова. Обели се само. После пак тръгна да се появява. Дано се включи някоя мама, която е запозната какво е това.

# 513
Мерси за включването, Кроки. Аз четох някакви стари теми във форума, че и при други бебчета подобни мехурчета се получавали и обелвали, но все пак реших да питам и тук, ако някоя мама има пресен опит.

# 514
При нашия това го има по целите устни.. Бели се и пак се появява.

# 515
  • United Kingdom
Честита рожба Снежи да ви е здрав и много да ви радва! Бързо възстановяване на теб! Blush

Sunny555
 И при моето бебе беше така преди около две седмици. Аз забелязах,че след кърмене устните му са побелели и стоят някак влажни,но след известно време изсъхват и се белят.

# 516
Момичета,
дали това не е т.н. “млечница”, която се получава понякога при кърменето? Питайте педиатрите! Не че имам много опит, чакам първо бебче другия месец, но наскоро ми беше попаднала една статия и ми заприлича малко на това.
http://maimunka.org/2011/10/млечница-новородени/

# 517
  • София
И ние имахме такова, но си падна. Аз мисля, че е от сученето, но не съм сигурна...
Аз да ви се оплача за друго. До преди 2-3 дена имах доста кърма и като се доизцеждах си изхвърлях всичко, защото си мислих че ще продължи така и само 2 торбички съм сложила във фризера. Сега една гърда не ѝ стига, като я сложа на кошарата и почва да реве. Предлагам ѝ втората и така си я дохранвам. Пък преди поне по 30 мл оставаше, сега само някакви капки доизцеждам с помпата. Дайте ми съвет какви чайове пиете за увеличаване на количеството кърма или трябва да наблегна на определени храни?

# 518
И ние имахме такова, но си падна. Аз мисля, че е от сученето, но не съм сигурна...
Аз да ви се оплача за друго. До преди 2-3 дена имах доста кърма и като се доизцеждах си изхвърлях всичко, защото си мислих че ще продължи така и само 2 торбички съм сложила във фризера. Сега една гърда не ѝ стига, като я сложа на кошарата и почва да реве. Предлагам ѝ втората и така си я дохранвам. Пък преди поне по 30 мл оставаше, сега само някакви капки доизцеждам с помпата. Дайте ми съвет какви чайове пиете за увеличаване на количеството кърма или трябва да наблегна на определени храни?

По съвет на моята педиатърка пия по една таблетка Лактил и си правя от чая на Хип веднъж на ден. При нужда мога да увелича приема. 😊

# 519
Майчиции помагайтее! От няколко дни имаме сополки които не изтичат, детето направо се задавя..чува се все едно има хрипове.. Тъпата педиатърка така и не ми обърна внимание.. Каза пръскай стеримара и ще се оправи.. Да ама не.. Пръсках, слагах и кърма..нищо не става.. Не изтичат, а в ноздрите няма нищо.. Моляя споделете вашия опит, защото ще откача..
Аз ползвах носко за прахосмукачка точно веднъж и повече не се наложи. След баня, капваш физ. р-р, за да се втечни и дърпаш. Абсолютно неусетно е за бебето. Това е най - доброто на пазара, а с каката съм пробвала какво ли не.
Ии сега ново 20.. Този Носко става ли да се ползва без да махам тръбата на прахосмукачката, защото е развалена..?

# 520
Момичета,
дали това не е т.н. “млечница”, която се получава понякога при кърменето? Питайте педиатрите! Не че имам много опит, чакам първо бебче другия месец, но наскоро ми беше попаднала една статия и ми заприлича малко на това.
http://maimunka.org/2011/10/млечница-новородени/
Не мисля, че е млечница, прегледах всичко възможно в нета. Млечницата стои като побеляване на езика или като афти в устната кухина и по устата. Нашето е като по-блед участък от устната.

За стимулиране на лактацията чаят на Хип не е лош, но при мен в един момент ефектът отслабна. Знам, вкл. и от личен опит, че суровите ядки действат добре, а също и пълномасленото кисело мляко, повече плодове и зеленчуци.

# 521
И аз да се похваля, на 19.07 се роди Емма, 3.320кг, 50см.

Честито на всички родили мамчета и успех на тези, които още чакат!

Моето раждане никак не беше лесно, от изтичането на водите до самото раждане всичко продължи 36 часа. Първото ми раждане е секцио и да си призная - съжалих, че не избрах пак секцио пред нормалното. Още не мога да се възстановя и лазя в къщи с болки. Вчера излизах с количката за 10мин и едва се прибрах, а моята госпожичка също не е фен на количката и си рева през цялото време. И първото ми дете така и не хареса количката и си ревеше, та до годинката бях изкукала от седене в къщи.

И Емма си поплаква след хранене, слагам я в леглото и се буди веднага и плаче. Пак я слагам на гърда, така понякога няколко пъти докато се унесе и заспи дълбоко. Кърменето пак е зор, защото нямам достатъчно, но се старая да не дохранвам с АМ. Започнах да пия таблитки Fenugreek по съвет на АГ, мисля че на български се превежда сминдух. Също прочетох, че чай от жаблек помага за увеличаване на кърмата и зяпочнах и него да пия. Не съм сигурна, че имат ефект, но поне вчера и днес суче добри е не е плакала.

Скрит текст:

От сученето е, много е нежна кожата. Вчера забелязах същото, но до вечерта се изчисти.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 13:28 от AnMary

# 522
За повече кърма чай Лактеса и отвара от сминдух.

# 523
Мамчета,кога мислите да подавате документи за детски надбавки,и знаете ли какви точно документи трябват.

# 524
Мамчета,кога мислите да подавате документи за детски надбавки,и знаете ли какви точно документи трябват.
Удостоверение за доходи от работодателя и бележка от педиатър за проведен профилактичрн преглед. Така ми казаха като подавах документи за еднократна помощ при раждане.
Но няма да подавам сега.

Общи условия

Активация на акаунт