ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 982
  • 688
  •   1
Отговори
# 495
Анита, Еличка, честити бебчета! Нека са здрави и да ви носят много радост! Heart Eyes

И моята беба е вече на 20 дни и е по-жизнена след жълтеницата. Притеснява ме обаче не толкова режимът й, колкото това, че напоследък рядко се изхожда(веднъж на ден или на два дни). На смесено хранене е + капки против колики и се чудя дали това е ефект от капките или от АМ...
Освен това напоследък не иска да си спи в леглото, а се върти и буйства като магаре, докато не я преместя количката. Някоя мама с подобни неволи? Disappointed Relieved

Моята бебка също е почти на 20 дни,само на кърма е и също се бях притеснила заради честотата на изхожданията-веднъж на ден,даже доста често и на два. Педиатърката ми каза,че ще има повод за притеснение ако няма изхождания 48 часа,тогава е хубаво вече да се направи клизма. Капките против колики може да водят до запек,така че може и това да е причината. Освен тях аз давам Линекс бебе или Биогая капки. 😊

# 496
Мерси, avlito. Малко се успокоих, че не съм сама. На мен педиатърката каза, че максимумът е 3 дни без изхождане.
За пробиотик още нищо не е казвала, но ще питам.

# 497
Скоковете в растежа са точно на 20ти,40ти и 70ти ден.
Симетиконовите препарати могат да причинят запек. Пробвайте с ензимен препарат 😏

# 498
  • София
Симетиконовите препарати могат да причинят запек. Пробвайте с ензимен препарат 😏
В какво се изразява този скок в разствжа?

# 499
Най-вече в това, че драстично се увеличават нуждите от храна. За кърмещите - да не се отказват и да дават АМ. До 72 часа производството ще се регулира 😁

# 500
Най-вече в това, че драстично се увеличават нуждите от храна. За кърмещите - да не се отказват и да дават АМ. До 72 часа производството ще се регулира 😁

Тоест ще е гладно по- вече на тези дни?

# 501
  • София
Периодите на скок в растежа са условни, не ги приемай като абсолютно точни.
И не траят по един ден, обикновено са 2-3, че може дори до 5 да стигнат. Бебето непрекъснато иска да е на гърди, а те се усещат перманентно празни. Това да не ви притеснява, няма нужда да се дава допълнително АМ. Simple Smile Малко са изнервящи тези периоди, но бързо приключват. Simple Smile

# 502
  • София
Аз от днес нещо предлагам и двете гърди, че нещо май едната не стига на бебето. Вие по гърда на хранене ли предлагате?

# 503
Момечета дойде и моят ред, днес 7 дни след термин със секцио се роди първородната ми рожба Самуил 3,120гр 49см.  Беше увит 2 пъти в пъпната връв..чизвадиха го син, но се оправи..Много е красив..
Днес сутринта влязох за планово приемане за нормално раждане..дадоха хапче, започнаха контракции, шийка не подготвена разкритие 2,5см..търпях си контракцийте разхождах се до 5 след обяд..докато не станаха на 2 мин.. качиха ме за преглед и когато доки каза, че не съм мръднала с разкритието и шийката не е мръднала, просто не издържах и си поисках секциото..преди малко дори ме накараха да стана..доста очудени останаха, че бързо се изправих
..болките са си болки, но ще ги забравя.. Самуил много плаче от както го извадиха не е спирал да плаче..и аз с него..
Пожелавам на всички здраве най-вече и много щастие.
А и на чакащите..момичета кураж, успех и железни сили..вие най-добре си познавате тялото!!

# 504
  • София
Аз от днес нещо предлагам и двете гърди, че нещо май едната не стига на бебето. Вие по гърда на хранене ли предлагате?
Аз предлагам по гърда на хранене. Днес обаче бебка се будеше през 2 часа и искаше да цоцка. Тъкмо се унася в ръцете ми и сложа ли я на кошарата ококорва очи. Предните дни е ставала през 3-4 часа, даже и до 5 сме стигали. Почнах да си мисля дали имам достатъчно кърма, но като се натисна ми тече. Нямах време да взема помпата и да се проверя. Пък педиатърката ми каза след всяко хранене да се доизцеждам, за да се стимулирам повече, но честно казано пропускам доста, особено след нощните хранения. Та се чудя и аз какво да правя...

# 505
  • София
sneji.23, преди всичко - честито!!! Бъдете много здрави, щастливи и мноого да се радвате един на друг!

Като те слушам, сме преживели абсолютно едно и също, тъй че ти съчувствам!

# 506
Честито бебче, Снежи! Здрав и щастлив да е малкият юнак. Simple Smile

Мисля, че и при беба има скок в растежа. От два дни реве повече от обичайното и трудно заспива, дори и след хранене. Предполагам, че това е причината, но може и от запичането да е...
При кърмене аз предлагам и двете гърди по десетина минутки, но нещо лявата не й харесва много - зърното май е леко плоско, а и при изцеждане с помпата видимо пуска по-малко количество кърма.

# 507
Майчиции помагайтее! От няколко дни имаме сополки които не изтичат, детето направо се задавя..чува се все едно има хрипове.. Тъпата педиатърка така и не ми обърна внимание.. Каза пръскай стеримара и ще се оправи.. Да ама не.. Пръсках, слагах и кърма..нищо не става.. Не изтичат, а в ноздрите няма нищо.. Моляя споделете вашия опит, защото ще откача..

# 508
Майчиции помагайтее! От няколко дни имаме сополки които не изтичат, детето направо се задавя..чува се все едно има хрипове.. Тъпата педиатърка така и не ми обърна внимание.. Каза пръскай стеримара и ще се оправи.. Да ама не.. Пръсках, слагах и кърма..нищо не става.. Не изтичат, а в ноздрите няма нищо.. Моляя споделете вашия опит, защото ще откача..
Аз ползвах носко за прахосмукачка точно веднъж и повече не се наложи. След баня, капваш физ. р-р, за да се втечни и дърпаш. Абсолютно неусетно е за бебето. Това е най - доброто на пазара, а с каката съм пробвала какво ли не.

# 509
И нашето бебе от вчера е със запушен нос и хъркане за съжаление. Днес сутринта и аз използвах носко за прахосмукачка,който значително подобри положението. Слагам и физиологичен разтвор. Но тъй като аз съм болна педиатърката ни изписа и витамин Ц и калциев глюконат. Дано да не се усложни.. 🙄 След 20 дни успях и да я разболея..

Общи условия

Активация на акаунт