ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 32 016
  • 688
  •   1
Отговори
# 390
А пък на мен ми изтекоха водитеее... Докато си гледаме филм и хоп към Варна. След хиляда изследвания, бъркания и т.н. ще нощувам тук. Стискайте ми палци, много ме е страх от болнични заведения и темподобни работи 😕

# 391
  • София
А пък на мен ми изтекоха водитеее... Докато си гледаме филм и хоп към Варна. След хиляда изследвания, бъркания и т.н. ще нощувам тук. Стискайте ми палци, много ме е страх от болнични заведения и темподобни работи 😕
Успех!!! И много скоро да се похвалиш с бебче! Two Hearts

# 392
Успех и мисли позитивно! ✌

# 393
  • София
И при мен така се почна, вече няма връщане назад. Мисли позитивно! На мен ми беше първи престой в болница, но точно в такъв момент е по-добре да си в сигурни ръце. Успех и чакаме по-късно да се похвалиш!

# 394
И при мен така се почна, вече няма връщане назад. Мисли позитивно! На мен ми беше първи престой в болница, но точно в такъв момент е по-добре да си в сигурни ръце. Успех и чакаме по-късно да се похвалиш!

И на мен ми е за пръв път и доста се стресирах отначало - абокати, проби за алергии, тонове, кардиограми и други. Сега си лежа и чакам, никак немога да спя на чуждо място 😁

# 395
Миналата година моя близка изживя същия кошмар с бъбреците като Блонди. Точно преди термин в Майчин дом. Никой нищо не и казваше, тя беше с планово секцио, чудеше се защо  го отлагат. Беше толкова разстроена, че постоянно плачеше. Наложи се да се намесим и да търсим лекарите да ги разпитваме.

# 396
Момичета в МД съм тук се слупва всичко това...
Въпреки всичко лошо което преживях днес съм много развълнувана,падна ми тапата докато се къпах по рано надявам се вече всичко да е наред и скоро да се ражда  бебчо 😊😊😊не ме е страх и от раждането вече щом успях да издържа бъбречна криза без болкоуспокояващи раждането ще ми е песен 🤣 старая се да мисля позитивно ,всяко зло за добро 😊🤗

# 397
Момичета в МД съм тук се слупва всичко това...
Въпреки всичко лошо което преживях днес съм много развълнувана,падна ми тапата докато се къпах по рано надявам се вече всичко да е наред и скоро да се ражда  бебчо 😊😊😊не ме е страх и от раждането вече щом успях да издържа бъбречна криза без болкоуспокояващи раждането ще ми е песен 🤣 старая се да мисля позитивно ,всяко зло за добро 😊🤗
успех ти желая и да се похвалиш по-скоро с бебече в ръце Simple Smile

# 398
  • София
Limonkabonbonka, де тоз късмет Grinning

След прегледа очаквах я тапата да падне, я някакво леко кръвотечение... А то дори това течение, което си имам по време на цялата бременност, имам чувството, че спря. Joy

То и това не е гаранция.. на мен ми падна тапата в четвъртък и още си чакам Rolling Eyes

# 399
Момичета (тези които пренасят) как стои въпроса с болничния..моя свърши на 18-ти и вчера забравих да питам докторката..да не стане някакво прекъсване...?

# 400
  • Сливен
Да ви разкажа малко подробно как се случиха нещата при мен. Миналият петък на 12 юли следобед почна да ми пада част от тапата. В понеделник на 15 юли бях на контролен,измериха го 3070,а след 5 дена се роди 3500. Беше високо. Не са ме проверявали за разкритие. В сряда на 17 . 07 се разшетах,вече с мисълта ,че ще откарам до термин. Хапнах един ананас. Вечерта сряда срещу четвъртък имах контракции. Но аз си ги имах и преди. Сутринта нещата бяха утихнали. След разходката ми сутринта,която рпавя всеки ден,усещах болки в движение. Прибрах се към 13 часа и почнах да засичам. Бяха ту на 12,на 10,8,11 минути. Все около 10 но нерегулярни. Лежах и засичах,но не бяха много силни. Бях пила 2 но шпа,но не спряха,както обикновено. Излязохме вечерта на кръчма да се видим с приятели и да гледаме мача на Левски. Седнахме в 19 часа и аз в заведението продължавах да си засичам. И в продължение на час и половина бяха на около 5 минути. Платихме сметката,станахме,вървяхме до нас 10 минути да вземем багажа и колата и в около 21 часа бях в болницата. Пуснаха тонове,засече контракции,но не регулярни на 5 ,10 мин. Разкритие при влизането 2 см. След 40 Мин стана 4 см. Настаниха ме и казаха ако усетя много силни болки или пукане на мехур да се обадя. Легнах,но как да се спи. От 00:00 станаха малко по-силни и по начесто контракциите. Унесох се малко между 3 и 4 часа. Сутринта в 6 часа на тоновете не засече много контракции,но имам съмнение,че се измести колана,защото аз усещах по-силни болки. Сутринта към 8 дойде докторката. Разкритие 6 см. Каза,че до следобед може да се роди. Спукаха ми мехура, но водата изтичаше бавно. Бяха подготвили система,ама докторката не държеше много да се пуска. Но назначи на много редки капки. Т.е. съвсем леко повлия системата.  Вече и тоновете засякоха добри контракции. Казаха добра родова дейност. Всичко вървеше бавно,но славно. Само,че бебе беше много високо,а шийката неготова. Към 10 стигнах до 8 см разкритие. Още не бяха почнали силните болки. Пуснаха ме да се изпишкам. След това по пътя,тъй като скоро не се бях движила,шурна повечето вода. Върнах се. Сложиха ми бусколизин и след 10:15 се почнаха силните контракции. Пресъхна ми устата. Влачех се до мивката едва,едва да се плакна. Всички бяха много мили и наблюдателни. А тъй,като съм в частна болница,други родилки нямаше. Тука раждат пациентите на определени доктори,те са 4, а единия беше в отпуск,а на моята и предстоеше отпуск. Та,предложиха ми ако искам да лежа,ако искам да вървя. Легнала ме болеше повече. Бях права и вървях на място,да не се влача с тая система. Към 11 звънна докторката да пита каква е хавата. ( Тя си отиде в кабинета,че имаше часове и беше в готовност. А кабинета е на 10 мин път пеша.) Та в този час ситуацията беше следната: почти пълно разкритие,на 1-2 минути силни контракции,бебето високо,шийка неизгладена. Почна да ме напъва. Не вярваха,че се е случило така изведнъж,защото точно преди 5 минути прогнозите бяха ,че ще се ражда в 14 часа. Аз изпаднах в ужас като погледнах часовника,беше 11:15. Ама как ще издържа на тия болки до 14:00 часа. Ще умра тука. Но сценарият с първото ми раждане се повтори. Бавно,славно вървеше всичко. Прогнозираше се по-късно да слезе главата,но изведнъж аз ги изненадах. Напънах леко и преодоляхме шийката. Главата слезе надолу. Акушерката каза,че съм била тясна и за това не можело да слезе бебето. Звъннаха на лекарката. Потичах до родилна зала и ме сложиха. Бяха една акушерка,една сестра и две санитарки,едната се въоръжи с телефон да снима. Май напъните бяха повече от предното раждане. 3 напъна за главата и още два да излезе. Старах се да слушам и да изпълнявам доколкото мога. Първото раждане и излизане на бебето не беше толкова болезнено мисля. Но дъщерята я родих 3000, а момъка 3500. Това си е половин кг. Толкова бързо се случи самото раждане,че докторката не успя. Но акушерката си свърши работата. Жива и здрава да е. Ще я благославям до края на живота си. В момента ,в който излезе пишоркото,почнах да викам Благодаря Ви,ама много ви Благодаря. Родих в 11:40. Големите мъки бяха около час и 15 минути. Тъкмо родих и док дойде. Извикаха анестезиолозите. Сложиха упойка. Шевове 2 вътрешни и 2 външни. Поосаферих се бързо към 12 и нещо и се обадих на таткото. Дойде да си види синковеца за малко. Седях на магарето до 14 часа и така ми се схвана опашката по едно време. Докато си седях един от щастливите чичовци на Ивайлондонесе пица и безалкохолно на персонала. Дадоха да си похапна и аз. Бързо станах на крак. Бебчо поседя в кувиоз. Малко сини му бяха ръчичките първите 2 дни. Бавно се коиматизира,студено му е. Но днес е по-топъл. Вчера спахме двамата почти цял ден. Вече трети ден кърмата ми слезе. Суче,но заспива веднага,няма сили още. Цедя се сега.  Боли ме коремът, шевовете и ме дразни хемороида,който се появи накрая,но стискам зъби и нямам търпение да минават болежките и да тръгваме по разходки. Надявам се,че ще се кърмим добре. Утре се прибираме у дома. Успех на бъдещите мами. Леко и безпроблемно раждане. Важното е да излезем живи и здрави от родилното.

# 401
  • Пловдив/София
Violini, страхотен разказ, подейства ми много вдъхновяващо. И аз вчера бях с контракции, днес почти нямам Sad омръзна ми да го мисля, каквото такова, чакам индукция слдд термин, ако ме изненада преди това, супер, ама няма да се оглеждам постоянно и да следя за симптоми, че се натоварих много...

# 402
Здравейте мами.имам един въпрос към родилите мами.в понеделник родих и от вчера забелязях че на единия крак доло ходилото ми е подуто.на някой да му се е случвало и от какво може да е.утре съм на преглед,да видим какво ще кажат 😑

# 403
Привет! Днес се запознах с моята Габи 3580 гр, 53 см. Няма да ви обяснявам какво се случи защото беше безкрайно тежко и накрая завърши с форцепс или нещо такова... Приспаха ме. Важното е да сме живи и здрави. Успех на всички.

# 404
Момичета да ви се оплача.
Вчера в зверски болки и мъки се гърчих цял ден и цяла нощ ,обезболяващо не ми беше дадено въпреки че няколко пъти помолих .След като казах че получавам бъбречна криза ми се скараха че не е това а че са контракции и раждам...
Два дена не разбраха че съм с бъбречна криза и ме оставиха да се гърча от болки.

Днес след като ММ се качи в отделението и вдигна скандал ми биха но шпа мускулно.Нямало лекар който да ми види бъбреците днес , чак в понеделник щели да могат да направят нещо по въпроса ....

Ох милата. Аз получих в 6 месец бъбречни кризи и знам какво е. А представям си вече в още по голям месец какво е. Как може да те оставят така. Добре че  аз попаднах на стабилен доктор.

Общи условия

Активация на акаунт