ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 988
  • 688
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив/София
Снежи, завишени левкоцити. Но тук често ги слагат на аб, презастрсховат се. Хич не исках, но не посмях да откажа...

# 466
На всички нови мами честито! Много усмивки и да растете с малко тревоги! 😊

Момичета,скоро всички ще родите,ние ще си имаме ли следродилна тема както юнските мами? Или всички сте се преместили във фейсбук? 😊

# 467
Мамии, аз имам един въпрос..( то не е един ама.. )Понеже бебка я изкараха с вакуум и сега главичката и е малко по - продълговата.. Та трябва ли да слагам шапка или? Педиатърката ми каза, че в тия жеги да не съм посмяла да сложа, но вече се колебая дали да я послушам?! Дайте съвет моляяя!

Майка ми е разказвала много пъти че главата ми е била като краставица като съм се родил. Последните 30 години са ми казвали че е като тиква, но мисля че това не е заради формата и. По скоро заради пълнежа. Ще се оправи, мия син също приличаше на Йода като се роди.

# 468
На всички нови мами честито! Много усмивки и да растете с малко тревоги! 😊

Момичета,скоро всички ще родите,ние ще си имаме ли следродилна тема както юнските мами? Или всички сте се преместили във фейсбук? 😊

Много е хубаво ако продължим да си споделяме. На мен ми беше много полезно общуването тук и във фейсбук с всички вас. Страшна подкрепа сте😙

# 469
Да се похваля и тук. На 24.07 в 23.42 се роди моят втори син 💙💙 Все още се казва 2004 😁 доста бързо се случиха нещата, направо не очаквах. Пожелавам бързо и леко раждане на всички все още очакващи 🙏

# 470
  • София
Мисля да направя тема за бебчетата после, но чаках да свърши месеца, за да имам пълен списък.

Честито на писалите преди мен!!! Heart

И аз мога да се похваля, че вчера, 24.07, в 16:53ч със секцио по спешност се роди нашата дъщеричка Яна Heart 3400гр,53см

Направо си копирам разказа от Фейсбук.
Към 7ч ми сложиха вагинална таблетка за контракции.. Нищо не се случи 😂
В 9ч АГ, при която щях да раждам ме гледа за разкритие - стоеше си на 2см, но така ме разчовърка, че почнаха вече контракции, но не безкрайно силни. Почти до 11ч се разхождах много.
В 11ч ме вкараха в предродилна, където почти ръчно ми спукаха мехура, после се друсах на една топка бая време, докато не ми доизтекоха водите и реших да легна.
На прегледа в 11ч и в 13ч нямаше никакво развитие.
Към 15ч все пак искаха да ми сложат катетър за епидурална, че вече бая ме болеше... Пуснаха и окситоцин... Но упойката не искаше да ме хване + венозните обезболяващи. Чак на 2ра доза, към 16ч, усетих облекчение, но докторката отново ме прегледа и видя, че "с тези бесни прекрасни контракции", аз нямам НИКАКВО развитие. И така реши да ме вкара за секцио.

Горе-долу това е. Чакам всеки момент да дойдат да ме вдигнат за раздвижване. 😬 НО наистина всичко си струва като видиш тая муцунка 😍

# 471
Честито

# 472
Честита Яна, Яренце! 💐 Бързо въстановяване от секциото! Първото ми раждане протече почти като при теб, без таблетката. Доста изтощително и по-трудно за възстановяване е заради контрахираната матка, но вярвам че още днес ще си на крак. В коя болница роди?

Честит син, Milena Vanina! 💙 Името му в момента е като от фентъзи филм. Да се похвалиш като го наименувате.
Моята госпожица е София, аз в еуфорията не й казах името.

Адел главичката ще се оправи. На всички бебета са леко продълговати, дори и родените със секцио. Аз моята беба на всяко хранене я въртя на другата страна да спи, така ме постветваха в болницата. Шапката няма да помогне, освен за претопляне, защото бебетата се охлаждат през главичките.

# 473
Честита Яна, Яренце Simple Smile да ти е много здрава и щастлива.

# 474
Адел а за това време докато беше в МД, там ли спа или те пускаха да си ходиш вкъщи?
Честито на мамите. ☺️
Въпрос към пренасящите и преносилите мами, при вас как процедирахте след като ви мина термина. Моят е в петък и доктора ми иска да постъпя в болницата, за проследяване на тонове, пускане на изследвания и т.н Аз знам че след термин, тоновете трябва да се следят всеки ден, но ми е интересно как процедират и др лекари.
Аз влязох в болница 2 дни след термин.. По съвет на лекар който даже не ме е и виждал.. Термина ми беше на 26.06. аз на 28и вече бях на " заколение " в МД.. Всеки ден имаше слушане на тонове..което при мен беше куъм 1и30мин., защото апарата се разваляше всеки път ( карък съм си явно ). И така на 7я ден без да ме преглеждат ме изпратиха да ме индуцират и да раждам.. 1 литър Окситуцин ми вляха и още нещо което не разбрах и какво е..раждах 12 часа, защото бях постъпила с 2см. разкритие и болката беше страхотна ( благодрение на една гръцка стажантка объркала темпото на капките ).. Общо взето като за 1во раждане мисля да ми е последно 😒🔫😂

# 475
  • София
Anesi, във Вита раждах. Хората, най-вече д-р Чорбова, наистина дадоха всичко от себе си да тръгнат нормално нещата, но... Като не иска- не иска.. 😊

Цял ден и докторката, и акушерката, и анестезиоложката бяха плътно до мен. Доволна съм много. 😍

# 476
Честито за новите бебчета! Да растат живи, здрави и много щастливи! На мамите бързо възстановяване ❤️

# 477
Милена, Яренце, честити бебчета! Да бъдат здрави, усмихнати и много да ви радват. Бързо възстановяване на вас. Hug

Много би било хубаво ако продължим темата.Не знам какво се случва в темата във фейсбук, но тази определено ми беше полезна и същевременно разтоварваща.

# 478
  • София
Честито за новите бебчета, мами! Да са ви живи и здрави сладките муцунки, а вие бързо да се възстановите!

Има ли още не родили? Не съм погледнала скоро първа страничка.

Мами, вашите бебчета кога почнаха да се се оглеждат? Ние като се нахраним не заспиваме вече веднага, но по някое време почва и да реве и накрая като се измори след 1 час вече, чак тогава заспива. На 13 дена сме и не знам дали не е рано още.

# 479
Честито за новите бебчета, мами! Да са ви живи и здрави сладките муцунки, а вие бързо да се възстановите!

Има ли още не родили? Не съм погледнала скоро първа страничка.

Мами, вашите бебчета кога почнаха да се се оглеждат? Ние като се нахраним не заспиваме вече веднага, но по някое време почва и да реве и накрая като се измори след 1 час вече, чак тогава заспива. На 13 дена сме и не знам дали не е рано още.

И моето по същото време почна да се оглежда, че и главата си вдига. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт