ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 961
  • 688
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте да се включа и аз по темата за побеляването на устните- не се тревожете с първото детенце и аз се бях паникьосала но се оказа че е от самото сукане (при нас от шише,което е по-зле)побелява подува се като мехурче и се обелва защото бебешка кожа е много нежна при нас продължи до 2-3 мес,някъде побеляване, мехурчета олющване и така.

# 526
Момичета помагайте,тази сутрин падна тапата какво следва да очаквам от тук нататък

# 527
Момичета помагайте,тази сутрин падна тапата какво следва да очаквам от тук нататък

Започване на раждане, но не се знае кога. На мен ми падна през нощта и в 12.45 на обяд бях родила като сутринта след тапата ми изтекоха водите. Но имам приятелка която пък след тапаъа роди след 4 дни. Така че всичко е индивидуално. Успех и чакаме да се похвалиш.

# 528
Моята след като падна, родих 6 дни по-късно и то с индукция. При всеки е различно.

Момичета, много благодаря за отговорите за мехурчето на устните. Отдъхнах си. Simple Smile

# 529
По принцип се маха тръбата на прахосмукачката. Аз така го ползвам. Пробвай дали не можеш да сложиш накрайника в дупката на четката? Може и да стане.
Tete, при мен на първото раждане падна тапата в петък на обяд, а родих чак в понеделник след обед. Сестра ми пък няколко часа след падането на тапата. Подготвяй се психически и прегледай пак нещата за болницата.
За детските надбавки искат доходите на двамата родители за 12месеца назад + бележка, че детето има необходимите за възрастта си имунизации, което е тъпо, защото започват от втори месец. Ако педиатъра ви е разбран, ще ви даде бележката и без да е сложил имунизация. Лични карти на двамата и акт за раждане на бебето.

# 530
За детските надбавки искат доходите на двамата родители за 12месеца назад + бележка, че детето има необходимите за възрастта си имунизации, което е тъпо, защото започват от втори месец. Ако педиатъра ви е разбран, ще ви даде бележката и без да е сложил имунизация. Лични карти на двамата и акт за раждане на бебето.
И аз сега прочетох, че имунизациите почват от втори месец.. Нашата педиатърка ни вика сега на 2 когато ставаме на месец не на два... Трябва ли да отивам с калашник или може и на един месец да се имунизират?

# 531
И аз сега прочетох, че имунизациите почват от втори месец.. Нашата педиатърка ни вика сега на 2 когато ставаме на месец не на два... Трябва ли да отивам с калашник или може и на един месец да се имунизират?
Принципно каката ми е имунизирана от първи месец. 🤷🏼 Имунизационния календар го сменят постоянно. Питай я защо иска да го пренебрегне? Може да има някаква причина. Ти винаги можеш да отложиш, особено при положение, че бебето е със сополки.

# 532
Тя даже ми е дала книжка за имунизации и там пише от втори месец.. Нямам и доверие изобщо на нея и каквото каже го проверявам по 100 пъти.. Добре че има Бг мама.. Ще и кажа да се гръмне, че да не я гръмна аз!

# 533
Момичета как си възстановихте от секциото...в2че 3 дни и немога като другите да стана нормално да се разходя и да се изкъпя..все ходя прегърбена и едвам ставам от леглото, опъват ме и лепенки и шевове..като се изправя имам чувството че червата ше ми изтекът..корема ми карбаля все едно нищо няма вътре...абе боли ме общо взето, вие как се справихте

# 534
Снежи, опитай се да ставаш и да ходиш максимално. Просто повече воля. Аз съм с второ секцио и е по-гадно, но ето  -13 ден и не сядам.

Честито на новите бебета.

Да питам нещо - кога мислите да заведете бебетата на ортопед?

# 535
Момичета как си възстановихте от секциото...в2че 3 дни и немога като другите да стана нормално да се разходя и да се изкъпя..все ходя прегърбена и едвам ставам от леглото, опъват ме и лепенки и шевове..като се изправя имам чувството че червата ше ми изтекът..корема ми карбаля все едно нищо няма вътре...абе боли ме общо взето, вие как се справихте

И аз бях така като се роди баткото, все едно вътрешностите ми се изсипваха с всяко ставане и адски болеше. Не можех да ставам сама от леглото около седмица. Стискай още няколко дни! Някои жени мн бързо се възстановяват, но при всеки е различно. Аз вече съм 10 дни след нормално раждане и не мога да ходя още Sad

# 536
  • София
Аз бях с второ секцио и беше ужасно болезнено. Опитвах се повече да вървя, разхожда се из отделението. След трети, четвърти ден бях пушка. Не вярвах че ще мога да ходя спокойно и че ще си гледам бебето вкъщи. Но ето 114 дни вкъщи си се оправям сама.

# 537
Две седмици след секцио съм и все още ме наболява на моменти,по скоро усещам придърпване от шевовете.след секциото още на следващия ден станах.боли не боли гледах да се движа.седмица след секциото вървях като стара баба преведена и страшно мн ме болеше гърба от това.Всеки организъм е различен и от това зависи за колко време ще се възстановим.☺

# 538
Да питам нещо - кога мислите да заведете бебетата на ортопед?
Михаил го заведох на 37дена. Всичко е наред. Дадоха ми съвети за масажите и как точно да въртя крачетата, как да го нося. Хубаво е да е преди навършване на 6м., за да може да се види на видеозон.

# 539
Две седмици след секцио съм и все още ме наболява на моменти,по скоро усещам придърпване от шевовете.след секциото още на следващия ден станах.боли не боли гледах да се движа.седмица след секциото вървях като стара баба преведена и страшно мн ме болеше гърба от това.Всеки организъм е различен и от това зависи за колко време ще се възстановим.☺
6 шаса след операцията ме раздвижиха и нямаше проблем...но сега сама докато се изправя да ходя нормално виждам зор.. дано бързо се оправя та да си гледам бебето, да не разчитам на никой..

Общи условия

Активация на акаунт