ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 943
  • 688
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Кога ви свалиха конците след операцията..и на мен обилна мръсна кръв ми вървя първияхи втория ден, след това бледо розово.. започнахме с кърменето и ужасно много ме болят гърдите, постоянно цедя..бебето е с жълтеница и повече спи, но ми казаха да го будя на 3 часа, защото от храната и акането се оправяло..
На 7мия ден ми свалих два конеца имах само от операцията.

# 556
Честито на всички новородили мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! Бързо възстановяване 🐣🍀❤💐

На мен конците от секциото ми ги свалиха на 6-тия ден, имаше само по един конец отстрани. Почти не усетих нищо.

Снежи, за разранени зърна си вземи Лансинох, без измиване е и се мажи постоянно. След няколко дни ще се оправят, просто трябва да стискаш зъби до тогава, но ще мине.

# 557
    подарявам кошче за кола за новородено чисто ново два пъти само е ползвано ако някой се интересува да пише

# 558
    • София
    Снежи,  и аз си взех лансинох и съм доволна. Ти в началото гърдите търпят промени, нормално е да се раздразнят зърната.

# 559
    Зърната ми се успокоиха и сега дори не ме боли като дърпа Сами. На мен ми казаха, че щом в петък ми е правена операцията, на другия петък се свалят конците..но мойте са си много..явно са някакви различни от вашите хаха..дано да не боли като ги свалят..някой казват че е все едно ти скубят веждите..такова е чувството..

# 560
    Относно ревността. При нас е обратното, каката ревнува бебето и само някой да се доближи до него и тя е залепена и го пази като орлица. На 5г и по натура си е грижлива и обичлива. Включва се във всички дейности, само памперси не хвърля, че я е гнус Joy  Тя и в игрите си се прави на "мама", дори се съблича и си кърми бебето Joy

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 14:20 от AnMary

# 561
    Мамиии..споделете...има ли такива на които бебчовците са със запушени слъзни канали..колко време ви трябваше да се оправят..и какво предприехте ... 😔

# 562
    Мамиии..споделете...има ли такива на които бебчовците са със запушени слъзни канали..колко време ви трябваше да се оправят..и какво предприехте ... 😔
    Михаил е така. Първо капах капки - без ефект, после пробвах с физ. р-р, пак без ефект, после ми казаха за масажи и с тях се оправи за седмица и малко, сега пак започнаха да му събират очите секрет... Промивам с кърма за сега, ако не помогне ще пробвам с чай от лайка. Чистя постоянно. Четох, че до годинката ще се оправи, много е неприятно, но явно трябва да се изтърпи някак.

# 563
    Михаил е така. Първо капах капки - без ефект, после пробвах с физ. р-р, пак без ефект, после ми казаха за масажи и с тях се оправи за седмица и малко, сега пак започнаха да му събират очите секрет... Промивам с кърма за сега, ако не помогне ще пробвам с чай от лайка. Чистя постоянно. Четох, че до годинката ще се оправи, много е неприятно, но явно трябва да се изтърпи някак.
    И ние сме така.. Още в болницата едно око и секретираше и докторката и сложи някакви капки..ама ссъм овца и не питах какви.. Сега от 3- 4 дни е страшно.. Само с лайка и понякога кърма и капвам.. Уж днес е по- добре ама да видим..

# 564
    Аз по 4/5 пъти на ден слагам кърма, тя е антисептична, също като лайката. Даже слагам на тампонче за грим и с него бърша очичките. Ама някой ако е намерил нещо ефикасно да пише. Капките, които педиатърката изписа бяха тобрекс.

# 565
    Ами и аз капвам и кърма..също и почиствам със лайка..обаче сърцето ми се къса...ние и акне имаме...до скоро и гърдичкат ни беше подута...и цикъл имаше...абе през всичко минаваме...и всичко заради моите хормони които и предавам чрез кърмата... 🥺 чак ми е съвестно...

# 566
    Момичета и ние бяхме със запушени вкусни канали. Почнах с лайка,после преварена вода и кърма. Докторката каза всяко око с различна кърпичка и после да се пер. Но и аз ги махах секрет с тампони за грим съответно всеки път нови. Така е най добре и нищо не каза за масаж. За масажа разбрах от вас и много много благодаря за това. Голям ефект имаше. За няколко дни и се оправихме. Така че правете масажи по колкото пъти на ден се сетите за няколко минути.

# 567
    • София
    Вчера на първия преглед педиатърката отбеляза, че Яна е с лек конюнктивит и запушени каналчета. Препоръча точно капане с кърма и масажче.

Нелеп въпрос (добре, че сме анонимни 😂) - как наричате женските полови органи на бебетата...? Дори и в разговор с таткото, не знам как да ги наричам. Тъпо е. 😂

# 568
    Вчера на първия преглед педиатърката отбеляза, че Яна е с лек конюнктивит и запушени каналчета. Препоръча точно капане с кърма и масажче.

Нелеп въпрос (добре, че сме анонимни 😂) - как наричате женските полови органи на бебетата...? Дори и в разговор с таткото, не знам как да ги наричам. Тъпо е. 😂
    На каката и казвам - пишито (където пишка, много и беше сложно да разбере, че не е дупе). Сега като се роди бебето попита, дали и тя като бебе е имала такова. Обясних и, че неговото е пенис, а нейното се казва вагина и са различни, защото са момче и момиче. Пита аз какво имам и татко и какво има. Повече не е задълбавала. Тук в този край казват - дуда/дутка, което ми звучи мега тъпо. 😂 Иначе на децата няма да им казвам измислени имена.

# 569

при нас казват "цоцка" .. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт