ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 936
  • 688
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз не искам измислени имена, но същевременно не си представям на 2-годишна да казвам "Айде сега да измием вагината.".

Еле пък сега с таткото - "Моля те, свари лайката за вагината на дъщеря ти.".

Просто е толкова малка и сладка бебка, че не пречи да си има галено за тези части... 😂Иначе, съм съгласна с мисълта ти. В бъдещ разговор за разликите между половете определено бих ползвала истински имена.

# 571
Вчера на първия преглед педиатърката отбеляза, че Яна е с лек конюнктивит и запушени каналчета. Препоръча точно капане с кърма и масажче.

Нелеп въпрос (добре, че сме анонимни 😂) - как наричате женските полови органи на бебетата...? Дори и в разговор с таткото, не знам как да ги наричам. Тъпо е. 😂
Аз коте викам..ама малко коте, защото наще вече са си котарани 😒😂😂😂

# 572
  • Сливен
Я ми обяснете как се правят тези масажи на оченцето? И на Ивайло му сълзи окото от родилното. Почиствам с тампон и физиологичен разтвор. Капвам и кърма,като си мисля,че от кърмата има повече ефект. Таман си мисля,че ще спре и след няколко часа или на другия ден му залепнало очото от секрет.

# 573
  • София
Моята лекарка показа как с два пръста в основата на носа (между очите, съответно) се масажира леко.

# 574
Я ми обяснете как се правят тези масажи на оченцето? И на Ивайло му сълзи окото от родилното. Почиствам с тампон и физиологичен разтвор. Капвам и кърма,като си мисля,че от кърмата има повече ефект. Таман си мисля,че ще спре и след няколко часа или на другия ден му залепнало очото от секрет.
То масаж е силно казано..аз по- скоро леко минавам с палеца и показалеца отгоре на нослето и към челцето..

# 575
То масаж е силно казано..аз по- скоро леко минавам с палеца и показалеца отгоре на нослето и към челцето..
https://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD% … D0%BE%D0%BC%D0%B0 Виж тук.

# 576
  • София
Сега ще Ви разкажа нещо смешно относно как се нарича вагината. Синът ми преди година каза на едно момиче, че я е ударил без да иска в пишката. Във вкъщи му обясних, че момичетата нямат пушки, при което той ме попита как се казва тогава и аз му казах пиле. Така казват по нашия край - пилето. Веднъж излизам от банята с халата и синът ми ме пита и мили си кокошката. Лелеее щях да падна, викам каква кокошка. А той ми отговаря, че след като на момиченцето е пиле, то мойто вече е кокошка......

# 577
Аз да попитам докато сме на тема кокошки, пиленца и котенца.. След колко време зараства всичко там..и кога ще може котката да срещне котарака отново..😒 знам, че е различно при всяка ама горе долу ориентировъчно..

# 578
Аз да попитам докато сме на тема кокошки, пиленца и котенца.. След колко време зараства всичко там..и кога ще може котката да срещне котарака отново..😒 знам, че е различно при всяка ама горе долу ориентировъчно..
Когато се почувстваш готова психически. Ако някъде нещо те опъва и боли едва ли ще ти се иска. След първото раждане на мен ми отне 6м. 🤷🏼 Сега ще видим кога ще се пречупя. 😂

# 579
Когато се почувстваш готова психически. Ако някъде нещо те опъва и боли едва ли ще ти се иска. След първото раждане на мен ми отне 6м. 🤷🏼 Сега ще видим кога ще се пречупя. 😂
Как 6 месеца? На мен ми се искаше още на следващия ден след изписването..ноо мм не пожела..каза, че ако ми разплете чергата трябва да ме води пак да я кърпят 😀😀.. Не знам как да разбера дали вътрешните шевове са изчезнали...😒😒😒

# 580
Как 6 месеца? На мен ми се искаше още на следващия ден след изписването..ноо мм не пожела..каза, че ако ми разплете чергата трябва да ме води пак да я кърпят 😀😀.. Не знам как да разбера дали вътрешните шевове са изчезнали...😒😒😒
Wow! Стига бе! Явно съм някаква бъгава аз! 🤣🤣🤣 То вярно 6м. е безумно много време, ама чак на следващия ден. Чак ме втриса като си помисля. Хахаахахах, явно съм злопаметна и болката от раждането си ме държи по дълго.

# 581
Adell,
На лекциите чух съвет от акушерка, че обикновено към 6-тата седмица, но предполагам е доста индивидуално и зависи как се чувстваш самата ти. Посъветва ни също преди първия преглед при гинеколога след раждането (обикновено към 6-та седмица) да пробваме, така че, ако има някакъв проблем да може да го споделим с лекаря и съответно да получим навременен съвет/ помощ, ако има проблем.

# 582
Мами, какви капки против колики ползвате и имат ли ефект? Ние сме на Инфакол ама нещо май няма голям ефект.. Frowning1

# 583
Останаха ли неродени юлчета? Утре е последния срок, иначе стават августчета Simple Smile

Обзело  ме е голямо безпокойство, утре нощем пътувам сама с трите деца. Бебо ще е точно на 31дни. Полетът е кратък, час и половина, но с висенето преди и след полет, събират се поне 5часа, плюс среднощно едночасово пътуване до моя град (по ужасен раздрънкан път с много завои).
Голяма паника, сънувам че имам проблеми с документите, с билетите, че никой не ни чака, че катастрофираме с колата Sad

Постоянно добавям или изваждам нещо от багажа....
Стискайте палци всичко да е наред Bowtie

П.П.  Брат ми ме бъзика, че ще ме закопчаят за трафик на деца... Хич не ми е до бъзици.

А преди малко приятелка ме пита, водила ли съм бебето на лекар, който да потвърди, че всичко му е наред, защото наскоро имало случай с починало малко бебе по време на полет..  Намери тя какво да ми вкарва в главата... И без това съм кълбо от нерви.

Кроки_кк, усмихна ме това с измитата кокошка Grin бива си го синът ти.

Иначе моите деца изпозлват "пишона" за момче и "пика" за момиче.

# 584
  • София
Kateto_sv, сигурна съм, че всичко ще е наред!

На кокошката на kroki_kk, така се смях, че щеше да ми се отвори раната от секциото, особено както днес махнаха конците. Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт