Провалих си живота

• 8 462
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Не знам защо така ме нападате, без да ме познавате. Прочетох коментар, че не съм взела изпит по български, къде съм го споменала това?! Ами 5 и нещо имам на матурата по български Simple Smile . Само по биология и химия имам 6, защото учих и се напъвах основно по тези предмети. Абсолютно не е вярно, че ВСЕКИ, подготвящ се за медицина ходи на предварителни.. Не съм ходила, защото не бяхме взели материала от уроците. Ясмина, образовай се малко, преди да ръсиш простотии, след като не си наясно, моля те.

# 106
Едва на 18 години си, живота е пред теб... След гимназията една година работих, и чак на следващата кандидатствах в университета, знам как се чувстваш, но положението не е толкова зле, колкото изглежда. Ако наистина толкова искаш медицина, не се отказвай, независимо кой какво ти казва. На твое място, бих се записала на подготвителни курсове за изпитите, които ти трябват, ще си намеря работа, която да мога да съвместявам с ученето и яко залягаш на ученето цяла година. Използвай цялата си енергия за нещо градивно, не да се самосъжеляваш, взимаш се в ръце и се концентрираш не върху провала, а върху бъдещето, което можеш да промениш. Да влезеш медицина си е доста трудно, не си само ти скъсана, аз имам много познати, които не успяха. Догодина опитай пак, не само в един университет, пробвай и в София, и в Пловдив Simple Smile и може да пробваш и други медицински специалности (май имаше диетология или нещо такова, но не съм много запозната). На майка си гледай да не обръщаш внимание, колкото и да е трудно, нищо фатално не е станало. Аз завърших на 27 години, но пък сега имам две дипломи за бакалавър Simple Smile

# 107
Не знам защо така ме нападате, без да ме познавате. Прочетох коментар, че не съм взела изпит по български, къде съм го споменала това?! Ами 5 и нещо имам на матурата по български Simple Smile . Само по биология и химия имам 6, защото учих и се напъвах основно по тези предмети. Абсолютно не е вярно, че ВСЕКИ, подготвящ се за медицина ходи на предварителни.. Не съм ходила, защото не бяхме взели материала от уроците. Ясмина, образовай се малко, преди да ръсиш простотии, след като не си наясно, моля те.
Дори не схващаш какво ти се пише.Написала съм ти,че изпит,който е на български език (товст биология) не си взела,камо ли да се справиш на македонски.
И да,който иска и се напъва да учи ходи на всякакви изпити и не чака последния месец да вземе материала за тези изпити.Поне не се излагай,като твърдиш,че си се напъвала по тези предмети.Напъвала си се,колкото да избуташ в училище,но в никакъв случай нямаш подготовка за МУ-да изкараш 2 и да твърдиш,че си учила-срамно е.

# 108
  • Варна
Не съм ходила, защото не бяхме взели материала от уроците.
Това въобще не е сериозен аргумент. Пробните изпити затова са пробни, за да се види какво е нивото към момента, а и да си повишиш шанса за прием. Разбирам да си се подготвяла сама, че да си толкова неориентирана, но казваш, че си ходила на уроци.
Материалът по биология и химия е взет в училище до 11-ти клас (ако си в профилирана гимназия). Нали имаш 6 по тези предмети? Значи дори и да не си минала уроците, е можело да се явиш на изпита само със знания от училище. Нищо не се губи с тези  пробни изпити. "Неминатият" материал заема част от изпита само. А и освен ако не си ходила при учител - аматьор, целият материал се минава много преди да дойде време за пробните изпити.
Въздържай се от категоризации кое е "простотия", най-малкото защото историята ти е като съшита с бели конци. Тук пишат хора с много голям опит, които не може да преметнеш лесно.

# 109
Има и една друга функция на пробните изпити - да те поставят под стреса на самия изпит. По мое време нямаше пробни, но учителката ми по български ми правеше такъв - теглех си тема и сядах с часове сам сама в една стая да пиша без помощни материали, литературното произведение и прочие. Това ми помогна много вече поставена в ситуацията на изпит - защото може и много да знаеш, но не си ли събереш акъла и не си ли владееш адреналина, все тая.
Един изпит не е само да назубриш материала. Важното е как го и поднасяш в писмена реч. Това също се тренира. Повярвай ми, изпитът по история също не е лесен.

Досега те защитавах, но май и ти, и майка ти, сте яко неориентирани.

# 110
  • Варна
Какъв материал не сте били учили, биологията и химията за 10-ти клас не ги ли учихте миналата година?

# 111
Какъв обрат, какъв обрат ...
Авторката влезе преди 24 часа във форума унизена, отчаяна и депресирана.
ССФ я утешаваше.
За едно денонощие навирчи човчицата, ССФ я напада Joy

Авторке, дано да не загубиш парите на майка си. Не бих ти плащала безобразната двойка, само и само да учиш нещо престижно. То се насърчава човек, който поне малко полага усилия.
Не знам. Хич не съм оптимист с медицинското ти бъдеще. Скачай според възможностите, а не - според амбициите си. Така не става. Все някъде се препъва човек. Особено когато иска да лети, а едва пълзи.

# 112
  • София
Не съм ходила, защото не бяхме взели материала от уроците. Ясмина, образовай се малко, преди да ръсиш простотии, след като не си наясно, моля те.

Понеже звучиш арогантно и нахално, май е време да си кажа истинското мнение, без да го формулирам меко.
Дори да си взела 80% от материала, ако можеше и знаеше, щеше да изкараш около 5, а не 2ка.
Второ, мисля, че човек, учил по каквото и да било и изкарал кръгла двойка, е глупав. Глупавите трябва да работят нещо друго, не ителектуална работа. Трябва да си знаят гьолчето, не бива да се репчат като теб, защото няма на какво отгоре.
От такива като теб и майка ти, които мислят как да преметнат системата с местене, с платено обучение и какви ли не измишльотини, сме на това дередже в България. Университетите не само приемат куцо, кьораво и сакато, а и бълват на завършване също куцо, кьораво и сакато, тотално непригодно за работа, различна от метене и чистене на кенефи. Така че, моето момиче, хващай се по- добре на работа, че да не допринасяш за отрицателния прираст на акъл на висшистите.

# 113
  • Варна
Айде сега пък 5 по литература. Нали освен биология и химия по всичко останало бяха четворки...

# 114
Айде сега пък 5 по литература. Нали освен биология и химия по всичко останало бяха четворки...
Хаха,нали.В училище едва 4 вързала,но изведнъж на матурата 5 и нещо 😁

# 115
Хаха,нали.В училище едва 4 вързала,но изведнъж на матурата 5 и нещо 😁
  По литература имам 5 на матурата, както и в дипломата. По останалите предмети обаче, оценките са ми ниски. Оттам и дипломата ми се смъкна-4,30 и нещо.. Дори не знам защо го коментирам това, който мисли че историята ми е измислена, кой ли ще седне да си измисля нещо подобно.. Ами не кометирайте. Благодаря на тези, които ме подкрепиха Simple Smile

# 116
PopcornPopcornPopcorn       А специалност избрахте ли вече с мама Joy

# 117
  • Варна
Дадохме ти разумни предложения, но явно не желаеш да се вслушаш. Действай както решиш.

# 118
Не разбирам защо майка ти категорично е отрекла мед сестриннството - по-лесно ще влезеш там, а и в момента има огромен глад за мед сестри. За медицина както го описваш...хмм, не искам да го казвам, но не звучиш като да ти е стихията (разбирай да си подходяща, опитвам се да го кажа деликатно)- вече ти казаха колко непосилноби било за някой, който го иска просто за да запише нещо. А това за Македония...брр.
И защо майка ти решава, че никъде другаде нямаш шанс, що за глупост - гледаме всички Златки и плеймейтки с виШу, а знаем колко са грамотни. Има толкова университети, които се борят за студенти и биха те взели и с 4-ките, че и с 3-ки. В България май сме на челно място по унита на глава от населението, а как подготвят там е друг въпрос.

# 119
Ходих наскоро при един офталмолог , в една лъскава клиника. Сигурно е завършил в Македония.
Ще взема да ги питам вече тези "светила" , за сивитата им.

Общи условия

Активация на акаунт