Провалих си живота

• 8 452
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
Езикова гимназия ли завърши? Владееш ли някой чужд език добре?
Да, завърших езикова. Но сертификати за езици, нямам.

Няма значение. Въпросът е, че ако владееш добре основния език, с който си била в гимназията, можеш да си намериш работа в някой кол център, където заплатите са доста добри. Така ще можеш да си по-самостоятелна и да се откъснеш от влиянието на майка си, която според мен проектира своите собствени амбиции върху теб. А в крайна сметка ти ще я работиш тази работа, която тя е избрала за теб.
И другото което е - този "фитнес" с прехвърлянията през Македония беше популярен преди десетилетие, сега просто можеш да се запишеш платено обучение, че даже ще ти излезе и по-евтино... Но не е там въпросът. За мен е важно ти сама да си решиш какво искаш да правиш с живота си и да не се съобразяваш с когото и да е. Wink

# 136
Все ми е чудно как има млади хора, които не знаят какви искат да станат, а само мислят за какво ще им „стигнат” оценките, все едно е все тая. Не мечтаеш ли за нищо? Каквото и да е, в следващите 40 години трябва да го работиш (ако не вземеш богат мъж), затова е хубаво да ти харесва. Когато е твоето нещо, ще ти е лесно, ще отиваш с радост на работа. Иначе - всеки понеделник като Том Сойер на училище... Smiley

# 137
Все ми е чудно как има млади хора, които не знаят какви искат да станат, а само мислят за какво ще им „стигнат” оценките, все едно е все тая. Не мечтаеш ли за нищо? Каквото и да е, в следващите 40 години трябва да го работиш (ако не вземеш богат мъж), затова е хубаво да ти харесва. Когато е твоето нещо, ще ти е лесно, ще отиваш с радост на работа. Иначе - всеки понеделник като Том Сойер на училище... Smiley
Еми,то с тези разсъждения “искам да уча каквото и да е,само да уча”,по-скоро не й се работи ,та гледа да запише нещо и още 4-5 годинки да поживее на гърба на майка си.За съжаление това е днешното поколение .Без грам амбиция за успех в живота-да имат там една диплома,пък все тая каква.Важното е да казват,че имат “вишу” .😁

# 138
  • Paris, France
И аз съм завършила езикова гимназия. Като тебе имам 4 30 по математика, а след това учих специалност с математика е чужбина. Какъв език знаеш? На моя приятелка племенницата не я приеха е България, но в приеха във Франция и сега учи тук. Таксата е 400-500€ годишно и има и стипендии според доходите на родителите. Кандидатства се още през зимата.

# 139
Защо не видиш колежите какви специалности предлагат?Повечето са с 3-годишно обучение и съвсем приемлива реализация.Тази медицина,докато я завършиш,на майка ти ще и се отще да има дъщеря-лекар.

# 140
И аз съм завършила езикова гимназия. Като тебе имам 4 30 по математика, а след това учих специалност с математика е чужбина. Какъв език знаеш? На моя приятелка племенницата не я приеха е България, но в приеха във Франция и сега учи тук. Таксата е 400-500€ годишно и има и стипендии според доходите на родителите. Кандидатства се още през зимата.
Звучи супер, испански език и английски.

# 141
Здравейте, мами и не само, момиче на 18 съм и моля за съвет. Тази година кандидатствах медицина, но на единия изпит имам 2, тоест няма как да ме приемат.. Ходех на уроци, готвех се, но.. Мислех, да се готвя 1 година още и догодина да опитам пак с медицината, но майка ми казва да се откажа. Нямало смисъл и т.н. Казвам и, поне да опитам, тя е категорична, че няма да се справя и да забравя за медицината. Не ми говори вече седмица, даже не ме поглежда. Казва ми да започвам да си търся работа и това е. Объркана съм и не знам какво да правя.. Провалих ли си живота, едва на 18 съм.. Не мога да кандидатствам друго, защото по всичко друго имам 4ки а само по химия и биология ( които ми трябват за медицина) имам 6. Дипломата ми е ниска-4ка.. Не знам какво да правя с живота си, чувствам се като провал, нямам към кой да се обърна, да споделя, не спирам да плача и не излизам от стаята си тези дни.. Моля ви помогнете ми, мили хора Sad
Здравей миличка и от мен!Аз съм майка на вече приет студент и строго осъждам държанието на майка ти според моите виждания.Моето дете също завърши с диплома горе долу 4,но никога не съм преставала да го насърчавам и отказвам от ученето в университет.Посочи само едно желание което искаше и нищо друго.Според мен не е нужно да се записваш каквото и да е само и само да се хвалиш че учиш висше.Според мен дипломата ти не е чак толкова зле,щом по химия и биология имаш 6 или до година опитай отново,ако това е твое желание,а не на майка ти или пробвай фармация(не е лоша професия) с тези оценки имаш шанс ако ти харесва тази специалност.Но чак провален живот не е мила.

# 142
Здравейте, мами и не само, момиче на 18 съм и моля за съвет. Тази година кандидатствах медицина, но на единия изпит имам 2, тоест няма как да ме приемат.. Ходех на уроци, готвех се, но.. Мислех, да се готвя 1 година още и догодина да опитам пак с медицината, но майка ми казва да се откажа. Нямало смисъл и т.н. Казвам и, поне да опитам, тя е категорична, че няма да се справя и да забравя за медицината. Не ми говори вече седмица, даже не ме поглежда. Казва ми да започвам да си търся работа и това е. Объркана съм и не знам какво да правя.. Провалих ли си живота, едва на 18 съм.. Не мога да кандидатствам друго, защото по всичко друго имам 4ки а само по химия и биология ( които ми трябват за медицина) имам 6. Дипломата ми е ниска-4ка.. Не знам какво да правя с живота си, чувствам се като провал, нямам към кой да се обърна, да споделя, не спирам да плача и не излизам от стаята си тези дни.. Моля ви помогнете ми, мили хора Sad
Здравей миличка и от мен!Аз съм майка на вече приет студент и строго осъждам държанието на майка ти според моите виждания.Моето дете също завърши с диплома горе долу 4,но никога не съм преставала да го насърчавам и отказвам от ученето в университет.Посочи само едно желание което искаше и нищо друго.Според мен не е нужно да се записваш каквото и да е само и само да се хвалиш че учиш висше.Според мен дипломата ти не е чак толкова зле,щом по химия и биология имаш 6 или до година опитай отново,ако това е твое желание,а не на майка ти или пробвай фармация(не е лоша професия) с тези оценки имаш шанс ако ти харесва тази специалност.Но чак провален живот не е мила.
Благодаря Ви много за подкрепата! Heart

# 143
"Като се знам, какъв съм инженер, направо ме е страх да отида на лекар".

# 144
Аз в момента уча за медицински лаборант и съм на 40+. Ученето е почти същото като за медицина - интересно е. После работата е леко досадна, но пък без работа няма да останеш - много работа има. Пък и там в болницата ще си намериш някой млад лекар, ще се ожениш и ще си си идеално. Ако те влече медицината като учене и като среда ти предлагам тази специалност.

# 145
Незнам защо подхождате с тези постове към детето...."като се знам какъв съм инжинер..."Доколкото прочетох знае два езика,по химия и биология има 6.Това че има 4-ки по другите предмети...не може всеки да е математик или физик и т.н

# 146
  • София
Оригиналният лаф е "като гледам какви инженери изкарваме, колега, ме е страх да отида на лекар" Joy И то още от едно време, а представи си сега какво е. Всякакъв уайт траш приемат.
Което ми напомни, какво стана със Сирената?

# 147
Нямаш си на идея какво учене е в специалност Медицина. Понякога до следващия ден трябва да научиш 30страници теория, и на следващия ден пак. Те не спят, стресът е голям.
А една акушерка още първата година ги водят на практика и е мнооого по-леко.

# 148
Принцеса,аз съм била бебе когато майка ми е учила за сестра,много трудно й е било,ама е завършила.
На моя колежка синът кандидатства 2 пъти,беше му мечта,за Варна става въпрос,работи за да си плаща уроци и го приеха после.Така че,нищо не си провалила,като искаш ,стягаш се и учиш .Ама много учиш ,щом са успели други,защо ти да не можеш?

# 149
Второ, мисля, че човек, учил по каквото и да било и изкарал кръгла двойка, е глупав. Глупавите трябва да работят нещо друго, не ителектуална работа. Трябва да си знаят гьолчето, не бива да се репчат като теб, защото няма на какво отгоре.
Голямо браво. Чудех се как да го напиша, че да не е толкова директно, накрая се отказах. Куртоазията с несъзнаващи хора не ми се удава.
Интересно тези, които я подкрепят за медицина, биха ли се лекували после при нея. Аз не бих. Има си индикации дали човек е от някакво тесто и те се виждат години преди матури, КСК и прочее.
Темата, ако не е пързалка, то авторката няма акъл за 5 стотинки. И какви са тези измишльотина за ЕГ, като едва скалъпва 3 изречения грамотно? На абитуриентите от ЕГ нито поведението, нито отношението, нито оценките, нито заниманията им са като на авторката. Или другата тъпотия, че не били взели материал в 12ти клас. По биология се кандидатства с материал от 8-10 клас.
Между другото, за 3 месеца се научава биология. Майка ми, хуманитарна паралелка, за толкова я е научила.. Е, тя е била с пълно 6 от дипломата и 5.50 на входния изпит, така че надали си е дала много допълнителен зор.

Общи условия

Активация на акаунт