Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-надеждните тестове за бременност?
Как мога да предизвикам менструацията си?
Какви са симптомите на бременността, особено ранните симптоми и кога се появяват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-надеждните тестове за бременност?
-
Как мога да предизвикам менструацията си?
-
Какви са симптомите на бременността, особено ранните симптоми и кога се появяват?
Симптомите на бременност могат да включват болки в гърба, нервност, болезнено или чувствително гърди, бяло лепкаво течение, гадене, повръщане, разстройство, раздразнителност и преяждане. Въпреки това тези симптоми могат да бъдат и при предстояща менструация. Важно е да направите тест за бременност от аптеката. Ранните симптоми на бременност могат да включват леко кървене, болезнени или подут гърди, чувство на умора, променено желание за храна, по-често уриниране и други. Тези симптоми обикновено се проявяват около 1-2 седмици след зачеването, въпреки че времето може да варира при всяка жена.
-
Какво означава тъмнокафявото и бледорозовото зацапване преди очакваната менструация?
-
Възможно ли е да се забременее, ако не сте в овулация?
Нова съм и пиша тук за първи път. Ще се опитам да бъда максимално ясна, за да получа евентуално някаква помощ или по-точно разяснение. Имам записан час за гинеколог чак на 15ти, затова пиша тук. При мен случаят е следния: пих Ясмин близо 2 месеца (преди това съм го пила година и три месеца, след което направих пауза за 6 месеца), сега го спрях, защото този път се проявиха всички странични ефекти, изобщо не ми понасяше дори не успях да изпия таблетките докрай от последната опаковка (останаха ми 5 таблетки). Докато съм пиела Ясмин винаги получавах кървене между циклите. Този път отново беше така. След като изпих последната таблетка (16та) на дата 18.07, след 2 дни получих кървене, което беше оскъдно и за не повече от два три дни, което си е нормално. В деня СЛЕД последната изпита таблетка (19.07) имах полов акт (без да се пазим). Една седмица след това (26.07) отново имах полов акт пак без да се пазим. След това отидохме на море и на 31.07 отново го направихме (но във водата). На същия ден или следващия забелязах леко зацапване (ръждиво), което на следващия ден изчезна. През следващите дни имах, но само когато ходех до тоалетна по малка нужда. Съвсем оскъдно беше. Леко му се промени цвета към розово и на 04.08 имахме полов акт (без да се пазим) тъй като мислехме, че ми е дошло.