"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 33 147
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Именно де - симптоми на ранна бременност или на предстояща менструация. Защо веднага се хващате за бременност, а не за другото?
Може би,защото както вече казах повечето жени тук искаме да ни се случи най-хубаво ,а именно да забременее. Опитите за дете са свързани с надежди това да се случи. Казвам надежди,не вманиачване.  В моя случай,тези симптоми не са характерни за моя организъм, за това съм повдигната темата тук.

Точно преди твоя пост е написано - преди закъснение няма симптоми на бременност.
Хайде и другата със симптоми 12 дни преди цикъл. Хора, вие четете ли? На всяка страница се пише едно и също.
А вие четете ли,че съм споменала няколко пъти за консултацията ми с гинеколог? Или вие може би сте лекар- гинеколог?
Просто не разбирам, защо не можете да подминете даден въпрос, ако ви е омръзнало. И не сте ли наясно,че всеки ден ще се включва някоя жена,която е в началото на това преживяване и ще има въпроси и тук не става въпрос за това,колко ще е интелигентна или информирана, а за споделяне на опит. Но не искам да се настройвам негативно, има и свестни хора тук. Благодаря все пак. Всичко добро!

# 376
Питам ви защото очакваната ми М е след около 12 дни
Ако сметнем ,че лутеалната ти фаза е 14 дни както е по принцип,са минали само 2 дни от О. Просто е невъзможно за симптом на бременност.Мериш ли БТ? О. Как я определяш?

# 377
  • София
Симптоми на бременност са възможни 1-2-3 дни преди датата на следващата менструация, но те са изключителна рядкост.

10 Дни по-рано обаче са невъзможни.

# 378
Нора, не се заяждам, но много от жените тук са далеч по-компетентни по темата от твоя пишман-гинеколог, който е твърдо за смяна. Толкова рано няма как да има симптоми на бременност- всички усещания се предизвикват от повишените нива на прогестетон във втората фаза на цикъла. За това и симптомите на "ранна бременност" и предстояща менструация са еднакви. Те не са предизвикани от нито едно от двете явления и не бива да се свързват изрично с никое от тях. Често лекарите казват някакво измислено оправдание на лаици, за да не ги занимават повече, но това е крайно непрофесионален подход.
Много от момичетата тук се борят с години за дете, включително и чрез n- на брой ин витро процедури и са доста запознати с темата. Но въпреки това, в случая не говорим за задълбочени познания, а за липсващи такива на най-елементарно ниво. На първа страница на темата има достатъчно материали за четене, които бързо и "любезно" биха отговирили на всичките ти въпроси.

# 379
  • София
12 дни преди менструация бременност НЯМА! Следователно няма как да има симптоми, болки или каквото и да е било причинено от бременност!

# 380
Алекс,няма да е лошо преди да започнете да правите бебе да се ограмотиш по този въпрос Simple Smile Неможе 2 дни след овулация да имаш симптоми на бременност ,ами  то утре ще започнеш да усещаш ритниците на бебето ,АБСУРД! И фразата "просто питам да ми помогнете " не те оправдава,че не си наясно с целия процес Simple Smile Не зная как може да има още такива хора . Не се обиждай!

# 381
Благодаря за отговора,а колко дни закъснение трябва да има за да си запиша час за доктор?

Аз лично доста изчаках, отидох след 20 дни закъснение. Видяхме каквото трябваше да се види и чухме сърчице.
Една приятелка  рано отиде и мина през доста приетснения дали не е извънматачно и дали всичко е добре. После цяла бременност трепереше и се пазеше без да има реална причина за това.

# 382
Това е един от най-вълнуващите моменти. Да чуеш сърчицето на детето си. Макар току що да си разбрала, че си бременна, това е много много вълнуващо.

# 383
Благодаря за отговора,а колко дни закъснение трябва да има за да си запиша час за доктор?

Аз лично доста изчаках, отидох след 20 дни закъснение. Видяхме каквото трябваше да се види и чухме сърчице.
Една приятелка  рано отиде и мина през доста приетснения дали не е извънматачно и дали всичко е добре. После цяла бременност трепереше и се пазеше без да има реална причина за това.

Аз точно се филмирах с тази бледа черта,защо е бледа ми не е тъмна ,всичко наред ли е ..и знам ,че и да отида сега на преглед нищо няма да се види предполагам...Но ще потърпя още някой друг ден ..

# 384
  • Варна
Не мисля, че е чак толкова бледа, моята беше по-бледа. Изчакай още седмица и иди на лекар.

# 385
Не мисля, че е чак толкова бледа, моята беше по-бледа. Изчакай още седмица и иди на лекар.
Предполагам,че е нормално всичко,но може би защото не е с еднаква наситеност и се панирах.А вашата по бледа чертичка ,нормално ли беше всичко след това?

# 386
  • Варна
Да Simple Smile

# 387
По повод ранните симптоми на бременност, които непрекъснато се коментират, има една много вярна приказка, която съм чела в интернет: "Ако сте достатъчно бременни за да имате симптоми, значи сте достатъчно бременни за да видите положителен тест". Grinning А самите ранни симптоми са като за предстояща М, така че е трудно да хванете някаква особена разлика, особено при първа бременност.

При мен и двете бременности имаше много лека промяна, различна от обичайните симптоми на М, която забелязах след положителните тестове 1-2 дни преди датата. За разлика от обичайните болки в гърдите, при бременностите зърната ми ставаха много чувствителни, почти не можех да ги докосна. Само че този симптом се появяваше, когато бременността вече можеше да бъде засечена от уринен тест, т.е. ЧХГ е било повишено вече. Разбира се, този симптом не е при всяка бременна. Само давам пример, че истински симптоми, дължащи се на бременност, могат да се появят, когато вече ЧХГ се е повишило малко, защото тогава реално организмът ви е разбрал за бременността. Преди това той се подготвя за бременност, както прави всеки друг месец. А разни побоцквания, придърпвания и т.н. са съвсем нормални при всеки един МЦ и е възможно да се появят още след овулацията. Аз лично съм със силно изразени симптоми на ПМС и започвам да усещам неразположения още след О. Причината, както беше казано по-горе, е повишения прогестерон. Та в този смисъл, вие не се замисляте, че тези леки промени след О ги имате всеки месец и не им обръщате внимание, но когато започнете да правите опити, се вглеждате в тялото си и си внушавате, че усещате различни и нови неща.

# 388
  • София
Happy_mommy, не знам защо се хабиш да пишеш, като още на следващата страница пак ще питат за симптоми 3 дни след овулация.

# 389
Здравейте бременна съм в 7 гс имам много силни болки долу в слабините и в кръста направих ме всички изследвания и се оказа че е възпаление на нервните окончания и ми претписаха само гел за мазане а болките са неиздържими много ме боли някои нещо да каже за обезболяване

Общи условия

Активация на акаунт