"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 44

• 32 649
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Момичетата точно това се опитваха да ти обяснят, че толкова рано всичко е внушение, защото физически не е възможно да усещаш нищо все още. Като те чета, сигурно ви е първи месец опити. Всички в началото на опитите са много "сензитивни". После лека полека се свиква с реалността. Grinning

Да, първи месец опити ни е. А отдавна исках дете, но трябваше да убедя съпругът Wink та сега започнахме - знам, че повечето пъти се проточва, а и не сме вече първа младост,но незнам защо видаги съм мислила, че от 1 вия път ще стане. Вътрешно усещане някак си.
И аз имах такова усещане, още повече, че и засичах ову с тестове, но ни отне година и кусур. Изчакай, знам колко е дълго това. На мен един от главните симптоми, които имах и при биохимичните е увеличения влагалищен секрет, който се появи 7-8 дена след ову-то.

# 571
Да, всички имаме това усещане поради силното ни желание, но реалността често е друга. Статистиките сочат, че по-малко от половината здрави двойки постигат зачеване през първите 3 месеца. Затова е добре да сме информирани и подготвени. И аз първия път мислех, че ще стане веднага и подходих с огромен ентусиазъм, но нещата се развиха по съвсем друг начин. Бяхме наближили почти година опити и вече се оглеждахме за репродуктивна клиника, когато забременях. Тогава разбрах, че за сериозните неща трябва търпение. А и за всичко.

# 572
  • София
Щооо? Ти нали вече мъжки имена измисляш и се интересуваш от водно раждане.

Ами да- имам ги тези идеи, иска ми се. Мечтая отдавна за дете- какво лошо има да му избереш име и да проучваш болници? Аз смятам, че визуализацията е много важна! Ако детето има име (за момиче сме избрали, но за момче още се колебаем) то някак става по-реално и ще дойде по-бързо. Мислите стават реабност- не си ли чела Тайната?
Егати... моето се роди без да съм му измислила име...
Русалке, никой не ти е казал, че не си бременна, а че още е рано за симптоми. Hands V Няма нужда от излишно драматизиране. Трябва търпение, защото бебетата невинаги стават по нашия график. Така че вместо да се обезкуражаваш, се наслаждавай на приятното очакване.
Напротив, аз го казах. На този етап бременност няма.
Bat_mam, увеличения влагалищен секрет 7-8 дни след ову е от втория пик на естрадиола, та не е бил щото си била бременна (тогава тепърва започва имплантацията)

# 573
Щооо? Ти нали вече мъжки имена измисляш и се интересуваш от водно раждане.

Ами да- имам ги тези идеи, иска ми се. Мечтая отдавна за дете- какво лошо има да му избереш име и да проучваш болници? Аз смятам, че визуализацията е много важна! Ако детето има име (за момиче сме избрали, но за момче още се колебаем) то някак става по-реално и ще дойде по-бързо. Мислите стават реабност- не си ли чела Тайната?
Егати... моето се роди без да съм му измислила име...
Русалке, никой не ти е казал, че не си бременна, а че още е рано за симптоми. Hands V Няма нужда от излишно драматизиране. Трябва търпение, защото бебетата невинаги стават по нашия график. Така че вместо да се обезкуражаваш, се наслаждавай на приятното очакване.
Напротив, аз го казах. На този етап бременност няма.
Bat_mam, увеличения влагалищен секрет 7-8 дни след ову е от втория пик на естрадиола, та не е бил щото си била бременна (тогава тепърва започва имплантацията)
Ами не знам кой пик е ама явно от няколко седмици все съм в пик. Има няма откакто забременях. И си е така всеки ден. При другите пъти пак бях така. Хахаха явно при другите хора се случва веднъж, а аз съм винаги в адския пик хахаха

# 574
А добре като не се разбира толкова бързо след овулацията, малко страничен въпрос- сестра ми забременя от първия опит, първия месец. И 14 дни след овулацията вече имаше напрежение в гърдите, видимо се увеличиха в размер и теста показа положителен. Слаба черта, но положителен вече. Само 14 дни след овулацията беше!

# 575
  • Пловдив
14 дни след овулация е датата на очакваната менструация. Съвсем нормално е вече да има имплантация и съответно положителен тест.

# 576
14 дни след овулация е датата на очакваната менструация. Съвсем нормално е вече да има имплантация и съответно положителен тест.

Т.е. всичко се случва в последните няколко дни да разбирам? Аз съм почти седмица след овулацията и казвате, че не съм технически бременна, а след седмица ще бъда например... нещо не ми е много ясно колко дълго става това оплождане и имплантация- мислех, че е въпрос на часове, не на седмици....

# 577

Т.е. всичко се случва в последните няколко дни да разбирам? Аз съм почти седмица след овулацията и казвате, че не съм технически бременна, а след седмица ще бъда например... нещо не ми е много ясно колко дълго става това оплождане и имплантация- мислех, че е въпрос на часове, не на седмици....
Добре,де как може да правите опити за бебе ,а да не знаете елементарни неща свързани със забременяването?В интернет е пълно с информация.Седнете и прочетете преди да се излагате.Тест се прави в деня на очакваната менструация или след закъснение.Може да покаже и 1-2 дни преди датата на М,но не е сигурно.Моя тест беше с 2 ярки черти ден преди очакваната дата,но това го отдавам на факта,че вероятно овулацията ми е настъпила по-рано,въпреки,че цикъла ми беше като по часовник на 28 дни.Симптоми имах 2-3 дни по-рано,тоест страшно гадене от всичко и повръщане,та така си откарах до 4 месец без да спре.Това отново го отдавам на ранна овулация и съответно на по-ранно оплождане и имплантация,иначе симптоми толкова рано е почти невъзможно,а камо ли няколко дни след секс.

# 578
Русалка, щом не са ти ясни тези неща, има един куп информация в интернет, можеш спокойно да откриеш отговор на почти всичките си въпроси. Simple Smile И все пак ти пожелавам да не ти се налага да задълбаваш в темата и да се окажеш бременна.

# 579
Ам точно защото уж чета, чета и гледах клипове в YouTube  как много жени твърдят, че дори са усетили зачеването самото и от 3-4дни след пполовия акт имат симптоми. Има 100тици клипове какви са симптомите преди още теста да покаже, т.е. в тези 2 седмици на неведение. За това се чудя защо тук никой не казва, че е така...

# 580
  • Пловдив
Защото очевидно си подбираш недостоверни източници...Усетили зачеването...

# 581
Защото това,което гледаш и четеш са пълни глупости.Вземи един учебник по биология най-добре.

# 582

Мисля да го обясня схематично. От разпукването на фоликула, до достигането на оплодената яйцеклетка до матката минават няколко дни. Никой не може точно да ти кажв кога ще започне имплантирането, но самото имплантиране трае няколко дни също. Хормона чхг започва със имплантацията на вече оплодената яйцеклетка. В ютуб има много глупости, както и по някок сайтове. Аз от дете имах усещането, че искам да бъда майка, ама ми отне 30 години да намеря точния сперматозоид. Всичко е до внушение. В юттуб има и хора отвличани и от извънземни. Така, че не вярвяй във всичко. То някой може да каже, че е усещал сперматозоида докъто плува.

# 583
bat_mam Много благодаря! Стана ми по-ясно. Знам, че има всякаква информация, но просто съвпадаше толкова с това, което аз усещам, че се обнадеждих.

# 584
  • София
bat_mam, при бременни естрадиола е висок, за това все още имаш повишен влагалищен секрет.
rusalkata_ndri, не търси симптоми. Те се появяват след закъснението, а може и изобщо да не се появят.

Общи условия

Активация на акаунт