Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 410
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 140
Ама тя авторката си Е жертва.

На? Собствения си инат и егоцентризъм?

# 1 141
  • София
Е, биологичните родители не са малки деца, та да си говорят днес едно, утре друго. Не трябва да виним нея, че пита какво, аджеба, ще се случи утре, догодина, в следващите 5 години.
Всъщност не съм права - много хора на приказки са готови за велики дела, но само дотам.

Реакцията на майката: "Като не иска да учи,ще пасе овцете" или нещо подобно - говори достатъчно. Точно си е бял боклук със самочувствие, че от село е отишла у Лондон. За капак - с все още женен мъж.

A-L-I-N-A, кога влезе в този портал, кога започна да плюеш така свирепо. Хайде умири се, всички имаме деца, но и ние самите сме личности, а не техни придатъци. А това дете не е нейно и я мрази.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:39 от Cuckoo

# 1 142
 Тя много ясно казва,че се е надявала детето да замине и те да си живеят безпроблемно,евентуално да роди.
Може ли точен цитат в който авторката казва "надявам се детето да замине и да си живеем безпроблемно"?
Ако не можеш да предоставиш такъв,приемам,че лъжеш най-нагло и безогледно!

Ето цитат от преди няколко страници, но с други думи го е казвала и преди:
"В крайна сметка аз не съм им развалила брака, събрала съм се с мъжа ми година след раздялата им и през цялото време се говореше, че детето ще бъде взето. Така че съм абсолютно в правото си да повдигам въпроса кога, в крайна сметка, ще се случи това Simple Smile"

На мен ми звучи точно като "да си го взима най-после, че да си живеем мирно и тихо"

На мен не ми звучи по този начин - едва ли не я изкарвате, че иска да изгони детето. Според мен, авторката казва, че задава въпроса, кога детето ще бъде взето в Англия, точно за да разобличи майката, която очевидно никога няма да го вземе за постоянно, но го лъже непрекъснато, че ще го вземе, така както е лъгала и бащата.Така тълкувам аз ситуацията.

# 1 143
 Тя много ясно казва,че се е надявала детето да замине и те да си живеят безпроблемно,евентуално да роди.
Може ли точен цитат в който авторката казва "надявам се детето да замине и да си живеем безпроблемно"?

"В крайна сметка аз не съм им развалила брака, събрала съм се с мъжа ми година след раздялата им и през цялото време се говореше, че детето ще бъде взето. Така че съм абсолютно в правото си да повдигам въпроса кога, в крайна сметка, ще се случи това Simple Smile"

На мен ми звучи точно като "да си го взима най-после, че да си живеем мирно и тихо"

Едно е казаното от авторката,а друго "надявам се детето да замине и да си живеем безпроблемно"

Ясно е,че на всеки му звучат различни звуци в главата,за това и темата стана толкова грозна.
Малцина се включват с нещо адекватно или с някаква градивна критика,масовите постове са храчки и талаш..Не,че имам какво да кажа по темата,но чакай да метна и аз един камък по авторката..

И да,ако съм се събрала с мъж,чието дете ще ходи да живее при майката всеки момент,днес-утре,и това се провлачи с години,и аз ще искам да знам кога и какво точно ще се случи,още повече при такова дете,трябва да съм наясно,щото ако се окаже,че яйцето ще се пече основно на моя задник,трябва да съм подготвена и да реагирам,адекватно,а не като в небрано лозе и да живеем  в какафония.
Права е жената да настоява за яснота по въпроса.

Разбира се, че си е мислела, че детето ще замине за Англия.

Айде поредната чукча писателка..

Хвани виж в тълковния речник,че да се ограмотиш малко относно думите и значението им.."Мисля си",не е същото като "надявам се".
И да,ако моя партньор ми каже,че детето временно е при нас,понеже майка му ще го взема за постоянно,и аз ще си мисля,че това дете ще живее с майка си.Логично е човек да вярва на това което му казва партньорът му,

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:33 от Какво?

# 1 144

На мен не ми звучи по този начин - едва ли не я изкарвате, че иска да изгони детето. Според мен, авторката казва, че задава въпроса, кога детето ще бъде взето в Англия, точно за да разобличи майката, която очевидно никога няма да го вземе за постоянно, но го лъже непрекъснато, че ще го вземе, така както е лъгала и бащата.Така тълкувам аз ситуацията.

Ами не баш. Тук хората питаха дали авторката си дава сметка каква ще е съдбата на това дете там, с майка му, и тя отговори, че ще са си екстра, двамата имали еднакви интереси (дрешки и кафенца). И помен няма от надежда, че майката трябва да го вземе, за да го въдвори или направи от него човек.
Авторката се е мъчила до едно време с дивака, но сега е абдикирала и само иска да ѝ се маха от главата час по-скоро. Не само, че иска да изобличи нефелната майка, но и да прати детето там (каквато е била "уговорката". Нали виждате, че авторката пренебрегва всякакви съвети за смяна на подхода. Тя не желае вече да опитва! (за което не я виня, при такъв мъж за съпруг и аз не бих. То е като да наливаш от пусто в празно)

# 1 145
Не, звучи каго "Ти си майката, поеми си ангажимента за гледане на това дете".

# 1 146
Какво?, като гледам и ти не си казала нищо смислено и полезно по темата досега, освен, че настървено защитаваш даскалката като по този начин й подхранваш болното его и й даваш, вниманието, от което тя така отчаяно се нуждае. Така че хайде остави всеки да си пише каквото иска, не е твоя работа да модерираш и раздаваш квалификации.

Вземи ти един речник и си размръдай малко мозъка и ми кажи как тълкуваш "Как да накарам майката на доведения ми син...дрън дрън" Разбира се, че се е надявала. Ти какво изкарваш, че умира от желание да живее с детето ли? Мда, от постовете й лъха огромен ентусиазъм да отглежда това дете. Просто видя, че няма накъде и смени плочата от предната тема.

# 1 147

А бащата ангажимент няма? Той само ги прави децата, после майките си ги гледат?
Има ли една единствена причина, която да посочиш майката да бъде повече родител от бащата.
Деетето, което ти пречи има двама родители.
Живее с единия от тях, както ТЕ са се разбрали.
Това, че не е родителя, който искаш ТИ не значи нищо. Толкова.

# 1 148
  • Варна
Алина, обаче правилно ти казаха. Постовете ти граничат винаги с обиди, изказването ти е грубо и от теб се лее злоба на талази. Може да не сме модератори, но не се протеснявай, има такива и те не спят. Както си тръгнала, срещата ти с тях е неминуема. Звучиш сякаш си лично засегната.

# 1 149

"... За да...си живеем и ние живота спокойно най-после"

или

"мъжа ми направи всичко възможно, но не успя да се справи със собственото си дете"

Кое от двете? Или и двете?

# 1 150
Алина, обаче правилно ти казаха. Постовете ти граничат винаги с обиди, изказването ти е грубо и от теб се лее злоба на талази. Може да не сме модератори, но не се протеснявай, има такива и те не спят. Както си тръгнала, срещата ти с тях е неминуема. Звучиш сякаш си лично засегната.

И за какво точно ще се срещам с модераторите? Цитирай един мой пост, който се налага да бъде модериран? Едно проблемно съдържание?

# 1 151
  • Варна
Давай, сама се закопаваш.

# 1 152
Леле, уморих се да ви чета направо.
Психологът ще посъветва тя и милото й да ходят на терапия. Така поне правят ... 99% от случаите. Направо не я виждам, пък като вземе да им обяснява, че и той трябва да прави разни неща, ще спрат с посещенията бързо-бързо и пак сначала.

Дойде ли време за новата тема - как да накарам бащата да ... нещо си там?

# 1 153
  • Варна
Ако професионалисти установят, че бащата има по-добри условия, капацитет и шанс за родител, авторката ще промени ли стратегията си? Тезата и е, че детето ще е по - добре при майка си.
Как абдикирала кукувица, с диагноза и умствен дефицит ще е полезен родител и рязко ще промени подход и метод на възпитание ?

# 1 154
Алина, безкрайно ме шокираш.

Да те питам и аз, чия е отговорността за отглеждане на едно дете - на биологичната или на доведената майка? За бащата ясно. За женската фигура питам.

Общи условия

Активация на акаунт