Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 373
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 155
Всички знаем, че ССФ е съвършена.
Тя, още при първа среща с МъжЪт, разпознава безпогрешно дали ще има родителски капацитет, иначе във връзка не влиза.
ССФ не взема мъж с деца, с кредит. ССФ не купува къщи на мъжа си.
ССФ не инвестира в мъже.
ССФ е мъдра, не греши, не рискува.
Ако изпадне в сходна ситуация, какво би направила ССФ?
Взема детето , започва да го гушка, не го отделя от спалнята, не му говори за майка му. Междувременно е изгонила лошата свекърва от дома и, мъжът и е продал нивите и върти собствен бизнес, в който ССФ помага. И му ражда и дете. МъжЪт ходи на две работи, прибира се, сменя памперси, къпе бебето, извежда го, пее му за лека нощ, после започва да учи уроци с голямото, докато боба къкри на котлона.
ССФ е съвършена.
Явила се някаква даскалка тука- грешна, недалновидна, безподходна.
Как съвършената ССФ да приеме, че има и несъвършени даскалки. Еми никак. В идеалния смят на ССФ такива индивиди няма.

# 1 156
Алина, безкрайно ме шокираш.

Да те питам и аз, чия е отговорността за отглеждане на едно дете - на биологичната или на доведената майка? За бащата ясно. За женската фигура питам.

В случая след като родителите не живеят заедно ако детето отиде при майка си, ще изгуби пък мъжката фигура. Щото по твойта логика кой трябва да го гледа - биологичния баща или пастрока? Детето няма ли нужда от баща си, особено момче?

Логично е, че щом родителите се разделят детето остава при единия от двамата през повечето време. Няма никаква причина това да е майката. Когато този родител има нов партньор той волно или неволно става част от живота на детето и когато живее с малолетно дете поема все пак някаква грижа и отговорност за него.
По-просто не знам как да го обясня...

# 1 157
Какво?, като гледам и ти не си казала нищо смислено и полезно по темата досега, освен, че настървено защитаваш даскалката като по този начин й подхранваш болното его и й даваш, вниманието, от което тя така отчаяно се нуждае. Така че хайде остави всеки да си пише каквото иска, не е твоя работа да модерираш и раздаваш квалификации.

Дала съм практични съвети на жената,това,че ти не си ги осмислила,не ме учудва..

Всеки да си пише кавото си иска?Имаш превид,всеки да си съчинява каквото му е угодно,кажи си го направо..

Аз не модерирам.
Запознай се с функциите на форума,преди да врещиш,че някой си потребител те "модерирал"
Алина, обаче правилно ти казаха. Постовете ти граничат винаги с обиди, изказването ти е грубо и от теб се лее злоба на талази. Може да не сме модератори, но не се протеснявай, има такива и те не спят. Както си тръгнала, срещата ти с тях е неминуема. Звучиш сякаш си лично засегната.
Цитирай един мой пост, който се налага да бъде модериран? Едно проблемно съдържание?

Ми то,почти всеки ти пост,си е чист спам,при това - грозен и жлъчен.

Логично е, че щом родителите се разделят детето остава при единия от двамата през повечето време. Няма никаква причина това да е майката.

Туше!

Деца имаш ли?

# 1 158
Комуниакцията с теб е абсолютно безсмислена и не смятам да я продължавам. Като е такъв всеки мой пост, докладвай го.

# 1 159
Разбира се че е логично родната майка да си гледа детето, а не втората съпруга. Но когато родната майка абдикира и не желае това нищо и никой не може да я накара да го направи. А пък когато са се разбрали с бащата детето да е при него не виждам какво може да се направи.
Даскалка как се държа съпругът ти при психолога и още ли се съмнява.

# 1 160
За дете на 5 години по-подходящата от двете фигури да го отглежда е бащата? Ти сериозно ли? 🤣🤣🤣.

Нормален човек като му се каже няколко пъти, че детето му не е добре, че се бие и прочее, си хваща самолета и се прибира. Или си взима детето, за да не се мъчи.

Мъжът ми, с всичките си кривини, го гледа детето. Тя, откакто е заминала, не е прекарала с него един рожден ден, една Коледа.

Тази година малкият ще навърши 10. Съучениците му всички имаха партита, гости. Кой ще му гледа мъката, че майка му я няма за 5ти рожден ден? И на кой ще си го изкара после?

Стига сте я защитавали и оправдавали, срамота е, майки сте.

# 1 161
Майката и бащата са се разбрали при кого да живее детето. Тук няма нищо неясно или тепърва искащо размисли и решения.

# 1 162
Добре ти самата казваш "нормален човек" т.е. според теб тя не е такава? Защо смяташ, че такъв човек става за родител тогава?
Не винаги билогичната майка е най-доброто за детето. Това, че си родила едно дете по никакъв начин не означава, че има капацитет да го отгледаш. Достатъчно примери има, деца раждат и психично болни хора, деца на по 14 години от един определен етнос, хора с изключително нисък капацитет и потенциал, наркоманки да не изреждам. А някои ги раждат за да се облагодетелстват от тях. За всички тия деца би било по-добре да не са при родните си майки.

В случая имаме или безотговорна майка (както я изкарваш) или такава, която по някаква причина няма възможност да гледа детето (едва ли е това). При всички положения едно дете няма нужда от такава майка.

Понеже в мойто съзнание, а и семейство, мъжът не е само осеменител, а пълноправен родител, не виждам проблем детето да е с бащата.

Познавам самотни бащи, справящи се не по-зле от самотни майки. Както и такива с втора жена, които заедно отгледаха децата им от първи брак и станаха хора.
Нищо странно не виждам в това детето да остане при баща си, ама нищичко. Вашите проблеми са други.

# 1 163
Имам чувството, че за вторите мъже на жена с деца положението явно е по-ясно и по-лесно. Те поне знаят, че децата са си с майка си и не се опитват по 100 възможни начина да ги пробутат на баща им.

Докато темата ясно показва една жена, взела мъж с дете с идеята, че то ще си е постоянна грижа на майката. И с години не може да приеме очеизвадната истина, че не е съвсем така.

# 1 164
За дете на 5 години по-подходящата от двете фигури да го отглежда е бащата? Ти сериозно ли? 🤣🤣🤣.

Нормален човек като му се каже няколко пъти, че детето му не е добре, че се бие и прочее, си хваща самолета и се прибира. Или си взима детето, за да не се мъчи.

Мъжът ми, с всичките си кривини, го гледа детето. Тя, откакто е заминала, не е прекарала с него един рожден ден, една Коледа.

Тази година малкият ще навърши 10. Съучениците му всички имаха партита, гости. Кой ще му гледа мъката, че майка му я няма за 5ти рожден ден? И на кой ще си го изкара после?

Даскалка, така както я описваш майката каква е, как и с какъв живее наистина е по добре за едно дете да го гледа бащата, независимо на колко години е.

# 1 165
Тези думи е трябвало да ги кажеш тогава на бащата. Не сега и не на нас. А тогава и на него. Но ти не си го направила.

# 1 166

Никой не защитава майката, аз такова нещо не видях в темата. Майката е боклук. Но и ти си в дълбока заблуда, че можеш да я накараш да стане отговорна, честна и добра с няколко притискащи разговора. Не разбирам, наистина ли си в такава дълбока делюзия? Не можеш ли да приемеш, че тя за нищо не става и
НЕ  иска да си взима детето в обозримото бъдеще!? Тъпчеш на едно място с това "защо не си го взима, каква майка е".
Ами такава-скапана! Има такива жени, дето не стават за майки, изоставят си децата, бият ги, лъжат ги за светло бъдеще и т.н.! Ей на такава сте случили. Колкото и да се възмущаваме, такава е! Приела си, че мъжът ти е такъв и онакъв орган и с определени нагласи за възпитание и съжителство, пък нея не можеш да я приемеш като боклук и ненадеждна лъжлива кукувица!?

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 16:30 от tuali

# 1 167
  • Варна
Майката е със забавено развитие и куп дефицити като родител, пастрока е затворник - "идеална, семейна композиция". Бивши престъпници няма...

# 1 168
  • София
Те не я защитават, а плюят теб - защото си студена, егоцентрична и какво ли не. Не че е непременно лошо, но наистина се откажи от идеята, че всичко ще стане 100% по твоя план.  
Четеш доста избирателно и отговаряш така, и то на най-плюещите, сякаш ти доставя удоволствие самата битка, вместо резултата. Същото с майката.
Предпочиташ да описваш колко лоша е майката, вместо да впрегнеш другия родител да противодействате на безхаберната майка.

Ако не ти е неприятно, може ли да кажеш какво разбираш под "поставяне на границите", след което майката от хвалеща те е станала злобюла?

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 16:37 от Cuckoo

# 1 169
Авторката, както и да го върти и суче, в крайна сметка иска детето да изчезне от живота и. Само че това не е кученце, което можеш да натириш, а реално човешко същество, което има нужда от любов и грижи. А какво получава? Една мащеха, която прави всичко възможно да се отърве от него. Като в приказка на Андерсен.

Даскалке, щом се притесняваш за психическото състояние на детето, вземи подай жалба в социалните, че майката го е зарязала и може би те ще ти решат проблема.

Има човек има проблем, няма човек - няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт