Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 536
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
"нищо не им липсва, защото съществувам аз"
То бива мания, ама такова чудо не бива.

# 1 426
Магиите ще оправят работата, нека изчакаме Simple Smile

# 1 427
Даскалке, ти в семейство на мюсюлмани ли си завряна?

# 1 428
Аз познавам едно семейство, което си превърна хобито в бизнес - срещнаха се хората на битака, купуват оттам някакви ретро-джаджи, реставрират и продават по интернет.  Радиоапарати с лампи, мебели някакви...То тяхното наистина е начин на живот,понеже у тях е истински вехтошарник.

Мъжът на авторката по описание ми напомня на моя познат, никаква връзка с главния мозък, некомуникативен и неспособен за житейските реалности до степен майка му да му плаща консумативите по интернет, щото той забравя.  Жена му и тя е същата шматка. Деца нямат още, но те са млади...

# 1 429
Вивиана, ето пак същата фрапатна липса на уважение към семейния партньор, ще се решава зад гърба й нещо, което пряко нея я засяга.

После защо има съпротива от страна на втората съпруга ...
Добре, да речем че проявят уважение към  теб и те питат за мнението ти относно детето. Ти казваш, че според теб най добре е то да е с майка си. Но въпреки това родителите решат че то ще живее с баща си. Сега питам твоето ли мнение трябва да е меродавно в случая.

В дискусия на трима ни те двамата няма как да решат, че остава с баща си без мен. Ако ще си решават сами, защо изобщо да ме питат, все едно с уважение или без?

Нормалното за тази ситуация - и всяка друга, в която има втори брак на единия или и двамата родители - е да сядат всички на една маса и да се обсъди, или поне да присъства цялото семейство, в чието домакинство ще се отглежда/т детето/децата евентуално. И се казва човешки, така и така, еди кой си, мислим еди какво си, ти на какво мнение си, имаш ли нещо против, другият човек си казва неговото/нейното, да или не - но с аргументи! - обмисля се и чак тогава се решава.

Докато при нас е "ооо, аз и мъжът ми много го обичаме, искаме да е с нас, обаче ти трябва да го гледаш до 8 клас".

Я пак?

Значи детето може да се "бунтува" срещу възпитанието на мащехата, а мащехата не може да се бунтува, че зад гърба й взимат решения, които пряко я касаят? Вие в кой свят живеете?

Синергон, не, не са мюсюлмани, така пишеше на намереното.

# 1 430
  • Варна
Daskalka, в нашия казус англичанката уважи решението на бащата. Естествено, бащата ще поеме основните разходи по обучението на детето .
В твоя случай, ако вземат същото решение, как ще процедираш? Твоят мъж може ли да осигури издръжка на детето в чужбина или за терапията му в Б- я ? Ангажментът му като родител не отпадат, независимо къде е детето .

# 1 431
Милион пъти, от опит ти се написа, че детето е отражение на проблемите на възрастните. Че детето не е функция на майката и може да си живее добре с бабата, бащата и т.н. и не точно мащехата го решава. Водещо е доброто на детето, не на мащехата, дори и лицемерно са й се спестява това, защото ги издържа. И милион пъти, от опит, се написа, че слабото звено е мъжът. И милион теми да се пуснат, ако никой от тези фактори не се промени, а те няма, то няма смисъл
И да, на 18 децата не се изпаряват, каквото и да си въобразяваш.

# 1 432
Вивиана, не, не може да ги издържа и двамата сам. След удръжката на заема му остават по-малко от 500 лв, наем на гарсониера/двустаен е 200-250, оттам нататък смятай. Ще трябва да работи и в почивните си дни, дефакто пак няма кога да го гледа плюс битовизмите като готвене, пране и прочее. Което обаче не означава, че не е съществуващ избор. Говорим за независимият от мен доход, който махне ли се от вкъщи, автоматично изчезва.

Ами ние дефакто се оказахме в тяхното положение, зад гърба ми единият казва "говорили", другата "решили", че детето остава. И аз при разговора ни онзи ден, преди тръгването по психолози, очертах при какви условия съм съгласна на това предвид отношенията между мен и малкия.

# 1 433
  • София
Издръжка срещу оплождане.
Защо си мислиш, че финансовото състояние на даден човек е константа? Днес получава толкова, утре- друго.

# 1 434
Защо наем, той може да се върне с детето при родителите си. Нали и преди теб е плащал заем.
Има си варианти човека, даже може някой ден да те изненада и да се окаже че не е толкова зависим от теб и за уникалния бизнес, щом на практика той има уменията.

# 1 435
Никакъв психолог няма да помогне, защото авторката не желае. Целта й е да изнерви детето до степен то да ескалира, та баща му да го натири най-после. Няма едно дете да се окаже по-голям инат от нея, както сама се закани. Ще го изгони индиректно, достатъчно е манипулативна да го направи. Добре, че детето тъгува за майка си, та да има някакъв приемлив мотив.
И да е имала някакви безкористни напъни да му помогне, те отдавна са се изпарили. Сега само да й падне отново в ръчичките ще е тормоз до дупка, докато не го разкара, като преди това събере достатъчно доказателства за пред  таткото, че тя е бяла и добра, а то изрод.
Ще видите, че това ще е развитието - тя вече го е решила. Правилно е оценила, че няма капацитет да възпита дете. Вредна е и най-доброто за детето е да си го вземе майка му, или бащата да прогледне и да си влезе в ролята със или без нея, ама едва ли.

# 1 436
Кечър, не ти върви математиката, ама хич Simple Smile Оплождане срещу издръжка на двама души още 10 години, ти сериозно ли Simple Smile

Ами да изкарва, кой го е спрял? Само че ако беше толкова практичен с парите нямаше да си набрули такъв заем, та не съм оптимист.

Ирис, съществува като възможност, да, но много малка. Има там неща, заради които се съмнявам, че ще се върне в бащиния си дом. По-скоро ще остави малкия на бабата по майчина линия (за да не му дава бившата издръжка и да се оправят с майка й), ще търси някоя стая някъде и ще почне да бачка всеки ден, за да изкарва пари.

# 1 437
Даскалка, значи според теб за да е коректно родителите трябва да се съобразят с твоето мнение когато решават за тяхното дете.
То не го искаш-съобразяват се.
Партньора на майката, а и самата майка не го иска.
Тогава какво следва.

# 1 438
Цитат
Мъжът на съпруга ми има нов брак с англичанка
Rolling Eyes Той гей брак ли е имал?
Аз нищо не разбрах от поста.

Случаят на Даскалка затова е интересен, защото като цяло е доста специфичен – хора с нисък интелект, особено емоционален, намесата на роднини с магии, заклинания и мечтата на мъжа ѝ, когото обича. Сравненията с други хора и казуси са ми нерелевантни.

Не бе, братът на мъжа и я използва заради парите.

# 1 439
  • Варна
Кредитът е лична грешка, а бащинството е с приоритет. Длъжен е да поеме част от издръжката на дете. Все пак то е родено преди 9 г.и е имал достатъчно време и варианти за анализ и планиране на бъдещето му. Мисля, че съда разпорежда да се спонсорира и образованието на детето. Може би затова бащата избягва съдебната инстанция. Той не обича да поема отговорност, но не може винаги да лавира и блъфира .

Общи условия

Активация на акаунт