Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 135
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 210
Тя си вярва, но си държи на този член. Жената е принципна.

Не се отказва, което не е лошо. Дано да ѝ стигнат силите да ги облагороди тези диваци.

# 211
  • София
Тази жена не само има "топки", но слага в малкото си джобче ССФ, която ги няма и е готова да бяга с 200 при най- малкото съпротивление.
И не- тя си вярва и си знае ресурсите.
Просто не е от масовия тип характер, наложен от новото време-  плъзгащите се по най- малкото съпротивление.

# 212
Не знам на колко си, ама тия емотикони, дето ги праскаш на кило....

# 213
Да, бе, големи топки! Да тормози, изгони и съсипе живота на едно малко дете. Голяма жена, голям ресурс, няма що!

# 214
Затова добрата му майка да се връща тук и да си го гледа. Освен ако някоя неегоистка от темата не се смили и го прибере в дома си при нейните деца.

# 215
Не съм на 60, та да са заминали всички влакове 🤣🤣🤣🤣

Реалистичният вариант минава през промяна в начина на отглеждане на малкия и започване на редовна терапия ако решим да останем заедно с баща му, друг вариант няма.
Ако към това се целиш ти пожелавам успех, тогава. Действително това е оптималният вариант и е нещо, за което можеш да настояваш.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 00:02 от Уейв

# 216
  • София
Да, бе, големи топки! Да тормози, изгони и съсипе живота на едно малко дете. Голяма жена, голям ресурс, няма що!
Хи,хи! Ти чете ли 3 години какво е правила авторката с това дете?
Явно, умишлено си го заобиколила или изтрила от паметта си.
Интересно ми е защо?

# 217
  • София
Аз продължавам да не разбирам с какво авторката е накривила шапки... Много е дала, много е вложила в детето. И не от меркантилност, а от човечност. И не разбирам защо толкова я упреквате. Освен, пе търпи това положение, но то е неин избор дали да остане. Евала, че се е хванала здраво и не позволява на един 9-годишен ....... да я прави на маймуна и иска да го сложи в ред.

Авторке, само да ти кажа да не разчиташ особено на терапията.

# 218
  • here and now
А предложихте ли на майката да ѝ изпращате някаква сума като издръжка, ако вземе детето при себе си? Таква би дължал бащата по принцип.
Моето мнение е, че проблемите на това дете ще се задълбочават дори ако остане постоянно с майка си. И авторката пак може да бъде пребита от малолетен,  докато е във ваканция при баща си.

# 219
Тук няма оптимистичен сценарий. Не и реалистичен такъв. Авторката се е навряла в семейство питекантропи. Няма как мъж, чийто родители са по-зле от приматите, а първата му жена- натурален уайт траш, да е читав.

АбсурТ, по този казус само още едно нещо ще ти кажа. Ти явно си твърде свестен човек и затова виждаш благородство там където има само обикновено сметкаджийство и широко затворени очи.

# 220
Цитирам авторката "3. Издръжката е принципен въпрос. Не сме й опрели до парите, но не приемам, че се е..ва с нас. Ако мъжът ми беше с обикновено момиче, а не с мен, така ли щеше пак да очаква тя да й поема всичко, както масово бачкат тук на минимална заплата? Аз съм му правила за по толкова рождени дни, не е въпросът в сумата, проблемът е, че издръжката - и неплащането й - показва друго нещо, че може да си прави каквото си ще, а ние трябва да се съобразяваме"

Авторката страда от заблудата, че може да диктува живота на другите хора. Но не става така. Ще си прави майката каквото иска, и вие ще се съобразявате. Понеже тя не върви с дистанционно за по-лесно управление. Нея все едно я няма, жената си живее живота и бяга от всякакви излишни грижи.

И защо авторката се мисли за толкова велика и необикновена ми е интересно.  Защото изкарва пари...? Сори, ама "обикновените момичета" на 1 заплата не се накисват в такива ситуации. Тя го прави, но пък мисли, че всички ще се променят, за да угодят точно на нея? Просто не вярвам, че може да има човек, който очаква един куп народ да му направи съответните желани от него жестове и всичко да се нареди като в приказките.

# 221
Единственото необикновено у авторката е атрофиралото его. Което вече обяснява как се е стигнало до там да се насади в тези л..на и да няма къде да отиде, понеже нали - парите, пък и дете иска и т.н.

# 222
  • София
Скрит текст:
Цитирам авторката "3. Издръжката е принципен въпрос. Не сме й опрели до парите, но не приемам, че се е..ва с нас. Ако мъжът ми беше с обикновено момиче, а не с мен, така ли щеше пак да очаква тя да й поема всичко, както масово бачкат тук на минимална заплата? Аз съм му правила за по толкова рождени дни, не е въпросът в сумата, проблемът е, че издръжката - и неплащането й - показва друго нещо, че може да си прави каквото си ще, а ние трябва да се съобразяваме"

Авторката страда от заблудата, че може да диктува живота на другите хора. Но не става така. Ще си прави майката каквото иска, и вие ще се съобразявате. Понеже тя не върви с дистанционно за по-лесно управление. Нея все едно я няма, жената си живее живота и бяга от всякакви излишни грижи.
И защо авторката се мисли за толкова велика и необикновена ми е интересно.  Защото изкарва пари...? Сори, ама "обикновените момичета" на 1 заплата не се накисват в такива ситуации. Тя го прави, но пък мисли, че всички ще се променят, за да угодят точно на нея? Просто не вярвам, че може да има човек, който очаква един куп народ да му направи съответните желани от него жестове и всичко да се нареди като в приказките.

Не се накисват в такава ситуация жените, които нямат смелостта да го направят и лесно "бягат с 200".
Само едно се питам- кои са тези "куп хора" които тя очаква да "угодят точно на нея"?
Защото, единственото което тя иска, е да се "угоди" на това дете с проблеми, защото е опитала 3 години да се справи сама и не е могла.
Това, че "угаждайки" на него, ще угодят и на нея да заживее нормално, е ясно, но защо да е за порицаване?

Защо да е за осъждане опита ѝ да изгради и бизнес, и свястно семейство, и да отглежда чуждото дете?
И защо да захвърли всичко, преди да е изчерпала всички възможности?

# 223
Алис, там проблемите са други.

До 12 години не могат да го оставят сам, което означава, че трябва да си смени работата, да работи по-малко часове или направо да си остане вкъщи.

Понеже е ученик трябва да има отделна стая, което пък означава по-голям апартамент, съответно наем, който мъжът й трябва да плаща.

Според мен заради горното човекът се опъва и тя се съобразява. Което обаче не й пречи да не се съобразява с моето мнение по темата дали детето да живее у нас Simple Smile

# 224
Моята прогноза е, че нищо съществено няма да се промени. Бащата ще се отърве с едно: добре, добре на нейните искания, но няма да направи нищо на практика, за да ги изпълни.
Майката на детето ще хвърли 1-2 пъти по малко пари и после ще се умълчи в Англия.

Терапиите ще ги прави и плаща авторката, но ефект от такива неща няма. Само дано не стане още по-зле.

Хлапето ще си дойде като насрано, защото всичките му планове да живее при мама ще се провалят и ще започне на нов, още по-висок глас да реве срещу гадната мащеха. До 2-3 години ще започне и да я бие, защото в пубертета порастват много бързо и стават неконтролируемо агресивни.Възможно е да превърти напълно, защото този пубертет е гадно нещо и се отразява зле на някои деца, особено ако преди това са имали някакви проблеми.

Авторке, моят съвет все пак е да се махнеш от това семейство. Знам ,че не приемаш съвети и няма да го направиш, но не пречи да отделя няколко секунди, за да ти напомня, че има и лесен и прост начин да решиш всички проблеми с минимални за теб загуби. Парите и времето не са най-голямата загуба, всичко се възстановява, само погубен живот - не. Ти си се вкопчила в тях с грешната мисъл, че си вложила много, но това, което досега си направила и дала е нищо пред това, което ще направиш в бъдеще, щеш не щеш. Не си струва да отдадеш живота си на тези хора. От тях нищо добро няма да видиш.Дано се освестиш. А дано, ама надали....

Общи условия

Активация на акаунт