Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 135
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 225
Авторката иска:

Майката да е отговорна и да си вземе детето
Детето да си подобри рязко поведението и да не пречи с нищо
Бащата да се разбере с майката да си поделят грижите по детето

Все неща, които не зависят от нея. Е точно хората, които правят пари от бизнес, най не чакат на другите да им решат проблема. Затова нейните очаквания и поведение за мен са неадекватни.

Не я съветвам да захвърля всички възможности. Казвам, че аз ако се чувствам както тя в подобна ситуация, отдавна да съм се махнала. Пък че някой ще мисли, че бягам с 200, все ми е тая.

Авторката още няма свое дете. Като си роди, ужасът й ще стане троен и тогава ще ми схване идеите. Тя твърди, че сега се страхува от детето на мъжа си, а вкъщи ако има бебе, направо на антидепресанти ще трябва да мине.

Най-нормалното нещо е да види, че ако наистина на 100% иска този мъж, то детето му е нейна грижа в момента, няма отърване и толкова. И да действа съобразно с това.

# 226
  • Варна
Абе, ако наистина печелят добре от прословутия бизнес, дори и да се разделят да живеят на различни места, никой от двамата не е толкова луд, че да плюе на парите и да се разпърдят с работата. Мъжа - заради кредитите, авторката - заради вложенията. Даже могат да си се сексят на воля, просто няма да живеят под един покрив. Оттам нататък на нея няма да й е трудно да намери някой друг мъж да я забремени. Бизнес дамите, особено заможни, са вървежни. Като толкова иска дете, може и друг мъж да й го направи. Пък може и този да й го направи ама тя да си го гледа сама. Изглежда ми напълно способна, явно е и обезпечена материално.

Само че тя се е вкопчила в този мъж и надеждата за розова идилия заедно, тримата с едно бебе. Това не виждам как ще стане.

# 227
Хора, които печелят добре, ще могат да плащат за помощ при отглеждането на детето - дали на биологичната му баба, която се е грижила добре за него допреди 3 години и то не е имало никакви поведенчески проблеми, дали на външен човек. Ще могат да му осигурят извънкласна ангажираност, от която да не може да вдигне глава, камо ли да му остава време да се събира с хайваните от естествената семейна среда. И т.н.
А сега в историята има един баща, който още опъва каиша на някакъв кредит от предишното си съжителство, на стойност една кола около средното, да речем.
И прочее несъответствия.

# 228
  • София
Аз съм радетел за концепцията "бягам с 200". Такова е отношението ми към нещата и проблемите, които не мога да променя, но от които мога да се отърва своевременно. За мен цикленето по проблем, върху който не мога да повлияя никак, а е ресурсоемък, е напълно безполезно.
Животът е прекалено кратък, за да го губим за изгубени каузи.

# 229
AbsurТ, аз, честно казано, съм безкрайно шокирана какъв толеранс има тук към майката, а аз се превърнах в Анрихриста заради това, че искам да възстановя баланса.

Че и ги заболя от епитети Simple Smile Ами да, обикновените хора тук бачкат на минимална заплата. Искам да видя как критикарите ще реагират ако се поставят на тяхно място. Още първият месец, в който почне да обяснява на новата жена на бившия, която гърби за минимална, че в Лондон всичко е далече и ще праща колкото има когато може, но да купува на сина й еди какви си маратонки, знаеш ли какво ще стане 🤣🤣🤣. Ще ме прощавате за израза, но то нашето е малко "да се изс..реш пред вратата на някой и да почукаш за хартийка". Не стига, че нищо не прави, ами и отворена, с претенции Simple Smile

Много ясно, че ще търся изчерпване на възможностите преди да настане големият взрив. Като нормален зрял човек. Ако всеки си вдига куфарите при първото накриво едно семейство няма да остане.

# 230
Авторке, подозирам, че едно от условията ти при новата ситуация е, да заведе мъжът ти дело за родителските права и издръжката, и режима на виждане. Направете го. Поне онази жена да плаща издръжка, а и да знае кога ще вижда детето. Не че ще го прави. Но с това дело, както и становището на майката, която няма да поиска правата, детето ще осъзнае две неща - че майка му няма да го вземе да го гледа, и че вие с баща му сте единственото му семейство. Посл е- наистина терапия и здрава ръка вкъщи. Не знам как, изпусната работа, но това дете трябва да влезе в ред Ако не - има едни производства за извеждане на детето извън семейството, не искам да ти ги обяснявам, за да не се вкопчиш в тях, но го има като опция. Защото следващата стъпка е настаняване в  приемно семейство. Това на малкия злобчо трябва да му се обясни много добре. Дано поведенческите му аномалии да са поправими, защото х ич не ми се мисли ,как ще гледаш бебчето си, и ще трепериш доведеното дете дали не е наоколо. Ако то си позволява да бие съученички и си има вродена агресия... не знам, не знам... Много тежък казус, много.
 Продължавам да те подкрепям, и да си мисля, че си много свестен и отговорен човек и не заслужаваш такъв живот. Но, успех!

# 231
  • Варна
Плащат, ако прогледнат за проблема. В предната тема авторката спомена, че засега умишлено си затварят очите, защото го отдават на младежки прегрешения. В училището също замазват нещата за да не им лепнели петно на децата още от сега. Бащата и майката сто на сто отричат наличие на проблем, не на последно място и от срам, със сигурност.

Тук няма желание от страна на родителите за работа със специалисти, не липса на пари, на мен така ми се струва.

# 232
Именно, HighSpeed

Emma, ходеше, бе жена, чети преди да коментираш. И какво от това? До два часа още дневно някъде извън къщи, спорт, език, ама се прибира у дома всеки ден, събота и неделя пак си е тук, сърдит на целия свят. То ако болка се заглушаваше с работа, в неговия случай - извънкласни ...

Проблемът изобщо не е финансов и не се решава с пари

# 233
Аз пък рядко ровя в нечий профил, но сега прочетох малко назад и видях обяснения как точно се държало детето вкъщи. Пишкане върху чисти дрехи, за да ги изперяла и изгладела тя отново. Мазане с акита по леглото. Божееее, в тази къща пари да ми дават, не бих родила да гледам бебе. Излизам навън и се женя за първия срещнат ако трябва. Ама да чистя подобни неща и да чакам кога доведения ми син ще ме пребие или отрови - защото така излиза от всичко написано - никога няма да стане. И авторката се напъва да седи там вечно. Ами това е просто едно безумие.

# 234
  • София
Ако на фона на такова девиантно поведение бащата си прави пас и натриса авторката да се занимава и да бере гайлето, това не говори никак добре за него. Очевидно детето е със сериозни проблеми, едва ли го прави просто от спортна злоба.

# 235
AbsurТ, аз, честно казано, съм безкрайно шокирана какъв толеранс има тук към майката, а аз се превърнах в Анрихриста заради това, че искам да възстановя баланса.

Че и ги заболя от епитети Simple Smile

Важното е теб да не те боли,пък кой кво казал..пука ти
Хопитата имат една поговорка : "Не съди човек,преди да си извървял поне две луни в мокасините му"
Тук те заклеймиха като егоистка,манипулаторка,използвачка и нам си още ква..Явно всички са носили твоите мокасини,та знаят точно за  кво иде реч!Цирк пълен..Свиркай си..

п.п.Пишкане върху дрехите.Ми супер.Ще си ги носи напикани,освен ако баща му не му ги изпере.И ще си спи с акитата,ако не на пода.Освен ако баща му не му почисти де.
В добро и зло заедно,а не –доброто за единия,лайната за другия.

# 236
Бианка, ако утре детето ти се разболее психически, недай си боже, какво ще направиш?

Да се сърдя на малкия заради психическото му здраве е същото, като да се сърдя, ако има диабет, който иска определен режим на гледане и хранене.

На болен човек не се сърдиш, а търсиш помощ.

# 237
На всяка жена детето й е грижа. При вас майката не иска да се грижи и всичко остава на теб. Ако го чувстваш като свое дете, просто се грижиш и това е. Но как ще имаш сили и за него, и за свое дете? Идея си нямаш, нали...

Бива благородство, бива, но авторката за мен е просто наивна.

# 238
Наивна или си прави сметка без кръчмар.

# 239
Иска жената да изчерпа всички възможности.
Пък и свое дете няма, тогава нещата рязко ще се променят, според мен. Дори доведеното да е тихо като кратуна под елха, никога не бих била спокойна, ако плаче бебето ми , защо плаче.

Общи условия

Активация на акаунт