Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 178
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 240
След грубо 40 страници все още се въртим в тоя кръг.
Всички (почти) се съгласихме, че майката не бИва и вероятно това е причината детето да е оставено на бабите и бащата. За негово добро, надявам се.
И почти всички писаха, че е невъзможно да притиснеш майката и да получиш своето. ТРЯБВА да работиш с бащата в насока на вземане на решение и предприемане на действия.

# 241
  • София
Даскалка, а някой уведоми ли детето за плановете на майка му да го вземе след 5 клас? Или още му набива в главата "Още малко, зайче"?

# 242
  • София
Наивна или си прави сметка без кръчмар.

Интересно, каква ѝ е печалбата на авторката, според теб, ако остане и продължи да се занимава с дете с психически проблеми?

# 243
Аз съм на мнение,че всеки родител независимо при кого е детето,трябва да има грижа и от двете страни.Когато си създавал живот е трябвало да помислиш какво следва след това.Едно дете не е куфар с багаш за подмятане,на мен сега ми пречи разбираш ли,къде да го сложа.Ужас,нямам думи просто!На всичкото и отгоре,го изкарахте и с психически проблеми.....

# 244
G&B, докато майката се "занимава" с нас, ще се занимавам и аз с нея.

Човек, който е щастлив в новия си живот, обезпечен, работещ, спокоен, първо не се прави на 6 без 10 дали да си издържа собственото дете и, второ, не създава проблеми на бившия в новото му семейство, особено ако й гледат детето 10 месеца от 12 годишно.

Те старите, че ръчкат, ръчкат, вижте и в свеки темите какво е, хем не са масово там втори бракове пишещите. Това са поколенчески неща, така живели, така възпитавани, това смятат за правилно. Ние, в крайна сметка, сме си отделно. Мъжът ми прекрати контакт с техните, с другата баба не разговаря. Ако имам дете свекърите даже няма и да го познават, кракът му/й няма да стъпи там.

Единственото "ръчкащо" същество около нас остава майката. Много добре си знае тя стоката, много добре знае какво да каже и обещае и какво следва после. Докато не го остави това дете на мира, не да спре контакт с него, а просто да не го вкарва в някакви филми и да му даде шанс да се адаптира, мир и покой няма да има каквото и да правим ние тук. И понеже мъжът ми отпор няма да даде, защото е такъв характер, докато са ми и двамата под покрива отпорът ще го давам аз.

# 245
Стигне ли се до съд,на детето разяснявам,че майка му е има избор пред съдията,какво да избере и,че от тук нататък всичко зависи само от нея.
А не онази да си измие ръцете после и да го лъже,че съдията така е казал..

# 246
Очевидно детето не е добре, но това е резултатът от неглижирането от родителите му. Подобни изцепки с напикаване и омазване са за да предизвика реакции, явно майката не реагира, бащата също - само Даскалката. Съответно ги прави на нея тия номера.
Даскалката, последно - искаш да му помогнеш на това дете или искаш да го няма у вас? На места пишеш едно, на други друго...

# 247
Аз съм на мнение,че всеки родител независимо при кого е детето,трябва да има грижа и от двете страни.Когато си създавал живот е трябвало да помислиш какво следва след това.Едно дете не е куфар с багаш за подмятане,на мен сега ми пречи разбираш ли,къде да го сложа.Ужас,нямам думи просто!На всичкото и отгоре,го изкарахте и с психически проблеми.....
Дете което наранява животни за забавление,според няма ли психически проблеми? Stop

# 248
Уейв, тя досега единствена е помагала. Въпросът е, че детето я е приемало за някакъв злодей, пък мама добра и бяла. Няма правомощия жената , как да помага, освен с битово отглеждане. За възпитание- нали не може и една дума да си позволи, да вресне, кресне или удари по масата. Нали разбираш колко и е трудно на нея, като има безотговорен баща и майка- лъжкиня. Това дете досега си е живяло с илюзията , че отива при мама и се отървава от лошата жена, която има изисквания към него. Сега всички илюзии, в това число и на авторката , се сриват. Все си мисля, че тя не само ще помогне , но и е в състояние да го вкара в ред. Но бащата трябва да има основна роля. Вместо да го държи в цеха да твори, вкъщи с ученика над учебниците и авторитет.

# 249
Не само животни, тя писа, че има сериозни проблеми с агресията над други деца.
А в добавка и маркиранията, които ѝ прави на нея с фекалии, урина говорят за дълбок проблем.

Даскалка, бащата знае ли за тези изцепки на сина си? Как ги коментира? Ами има методи за възпитание, не е нужно да го спуквате от бой, наказания му прилагайте, забрани, ограничения. Пък маман като си го прибере да го пуска да пасе свободно.

# 250
О,той задължително трябва да намери време за детето.
Вземане от училище и минимум 4 съвместно учене,общуване..
Примерно ако е първа смяна,той бачка до обяд,занимава се с детето и към 16,30 се връща да доработи примерно до към 20 часа.
В Гърция хората си живеят на подобен режим.Работа сутрин,следобед почивка,магазините затворени примерно от 13 до 17 и бачкат до 20-21 часа..Няма да е чудо невиждано.

# 251
  • Варна
Тя изписа доста, но дали е така, факти ?
Изолрането на бачкатора - член от родителите му и бъдещите планове за отделяне на нероден Петко ясно показват  хуманните и милосърдни"  намерения на авторката. Разделяй и владей, това е принципа . Между зле възпитано дете и психично заболяване има огромна разлика . Стана досадна еднотипната аргументация на авторката. Повтаря едни и същи мантри, с цел самоубеждаване в личните и възможности. Да властваш и менажираш армия инвалиди не е постижение daskalka ...

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 00:14 от Viviana91

# 252
Тя изписа доста, но дали е така, факти ?

Форум е,всеки може да съчини квото си иска и това е валидно във всяка тема.
Въпросът е,че рече ли някой да търси под вола теле,обикновено намира и никакви факти не го спират,ако ще днк експертизи да се пляснат тука..Факти..

# 253
Вивиана, не случайно имаше аудио качено в предишната тема. И още по-хубави има, но там има вече цитирани доста имена и става донякъде разпознаваемо.

# 254
  • Варна
Форума няма да ви реши проблемите. Тези факти и доказателства явно са вид застраховка, но са за други институции.

Общи условия

Активация на акаунт