Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 859
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 250
Няма да я плащаш ти, откъде накъде, бащата ще я плаща.

# 2 251
Добре, че мъжете не разсъждават по подобен начин, че повече от половината потребителки са с втори брак и деца от първия, щяха да си умрат самотни иначе...Странно от къде идва тази генерална разлика в мисленето на жените и мъжете по отношение на децата на партньора.
Не съм забелязала мъжете да се дърпат да отглеждат "чуждо" дете.
Всъщност до преди таз тема не знаех, че и за повечето жени това е ад под небето. Както винаги форумът не съвпада съвсем с реалността, но дори да приемем, че фактите са такива, странно ми е от къде идва това несъответствие.
И как повечето потребителки биха се отнесли към мъж, който смята, че няма нищо общо с децата на жена си, при положение, че са малки и живеят с тях, но той "не е длъжен за нищо"

Също ми е много интересно как така даскалка ще живее с детето, а няма да го отглежда? Ще го подминава като пътен знак в коридора, ще се прави, че не съществува, никога няма да общува с него или какво?
Не била, че не била длъжна. Да бе, не е, сама си го е избрала и сама е решила да заживее с него. Докато е под нейния покрив ѝ се налага да се грижи за него. Тъй че тая мантра и още 200 пъти да се напише нищо няма да се промени.

# 2 252
Бабата за разлика от авторката обича детето. Освен това ако е на 1 пенсия наистина няма как да го гледа финансово сама. 600 лева се дават и за дневна детегледачка, какво остава за изцяло гледане и с преспиване и всички грижи...

# 2 253

От кои пари? Това надхвърля частта от личния му доход, която остава след изплащането на заема, останал погребан в нейното жилище 🤣. Определено имате чувство за хумор!

# 2 254

От кои пари? Това надхвърля частта от личния му доход, която остава след изплащането на заема, останал погребан в нейното жилище 🤣. Определено имате чувство за хумор!

Не, ти определено имаш чувство за хумор и като гледам весело си се подредила.
Много искаш да не гледаш детето ама цепиш стотинката иначе. Смешна история!
Ми заключчвай се тогава и си стискай парите.

# 2 255

Е той няма ли печалба от бизнеса ви. Нали все пак е гений в тази област и благодарение и на него бизнеса е успешен.
Получава ли някакви пари от това или е само на заплатата си от първата работа.

# 2 256

Стига бе! Нали този човек с таланта си е в дъното на печелившия ви бизнес!?  Как така се получава, че личният му доход е толкова малък?
Та, това за чувството за хумор не знам за кого повече важи....

# 2 257
Това си е негова грижа, от кои пари. Има дете, следователно трябва да има и пари за него. Нас никой не ни пита от кои пари си издържаме децата.
Щом му е толкова неизгодно да работи за теб, че дори не му остават пари за джобни, камо ли за собственото му дете, значи нещо не е наред и трябва да работи нещо друго.

# 2 258
  • София
И като иска майка си, а тя него - не, какви точно са опциите? Да поцъкаме с език колко е лоша - да, боклук е, и? Затова трябва да козирува на Даскалка и да се радва какъв късмет е изкарал с нея ли?

А, не е само това- никой не го иска, бабите и дядовците също.
Само баща му, ама на думи, а на практика го е оставил да му бере грижите авторката.

И да, кучето скача според тоягата- ще козирува на който е имал добрината да остане последната преграда пред някоя от институциите.
Защото там ще види кон боб яде ли......

# 2 259
Поредното несъответствие. Една минимална заплата е несеквестируема, съответно банките не позволяват вноската по кредит да навлиза в несеквестируемата част. Така че от държавната работа, след плащане на кредита, трябва да му остават около  500 лв. след облагане минимум. Да не говорим, че голям, дългосрочен потребителски  кредит се дава на хора с над  2000 лв. заплата и поне 1000 лв. остатък след всички вноски по кредити. Иначе рискът за банката се повишава много. Даскалка, ти на гения колко му плащаш - 20-30 лв. ли? Или къщата твоя, фирмата твоя и доходът от бизнеса и той твой, пък на него му даваш джобни?
АбсурТ, според Даскалка детето не е просто разглезено, а има определени диагнози. При това положение, то обективно не може да скача според тоягата и тя трябва да се смени с нещо друго. Все едно да поискаш от дете с детска церебрална парализа да скача.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 20:26 от TafTaf

# 2 260
Не е вярно, че баба му не го иска, спомена се, че бабата иска да го гледа, ходила била пред училището да се разправя по този повод. Освен това бабата обитава дома на детето, в което са живели като семейство, значи е яко обзаведено с прословутия заем.Бащата бил против да то гледа бабата, последно.

Доколкото разбирам, единствено бащата е този, който държи детето да живее у даскалкини.

# 2 261
Баз даскалка детето ще отиде в институция ли? Глупости. Как ли е оцеляло 6 години без нея. При толкова роднини. Какво значи не го искат? Тия дето са го изгонили не са ли свекърите? Скара ли се със сина си, изгонили го. Сигурно и те като даскала смятат, че той си има родители и не е тяхна работа. Което съвсем не значи, че ако остане на улицата няма да го приберат. Бабата по майчина линия също едва ли ще го зареже. Да не говорим, че и родители има.
Това, че в момента конфигурацията е такава и то живее под един покрив с даскала заради баща си изобщо не означава, че това му е последния шанс.
И не, няма причина да ѝ козирува, а ще продължава да ѝ се опъва при това положение.

# 2 262
Dincho, бравата струва почти 600 лв. Не е въпросът в парите, а в А. Бащата не желае детето да живее с бабата и Б. Това не е мой разход. Ако се споразумеят родителите тя да го гледа и срещу каква сума, ок, само не разбрах от къде на къде трябва да я плащам аз Simple Smile

Излагате се вече.

Ако си толкова богата, колкото се представяш и ако си искаш мъжа само за себе си, 600 лв са нищо..
И спокойствието си има цена.

# 2 263
За брава може 600 лева, за баба, спасяваща от кошмарите - не...

Бизнес на печалба винаги може да плати 600 лв за належащ  месечен разход. Значи единствения и неповторим бизнес е само феерия и мечта, но не реалност мисля.

# 2 264
Не е здравословно да плаща на мъжа си. Първо – това са си негови ангажименти от живота му с друга жена, второ – не е здравословно мъж да се учи, че жена го издържа, трето – фрустрира се мъжа.
Че от къдЯ на къдЯ да плаща за издръжка на детето на мъжа си? Делят си по  300 кинта с майчето и бабката ще удари дупе в небето (не че не го обича много внучето си). Ако моята майка или свеки ми поиска пари да гледа внука си, ами по-добре аз да си го гледам, с подобни критерии и селско сметкаджийство за къде сме. Нали дете с отношение и любов само се гледа, какво стана то.

Общи условия

Активация на акаунт