Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 550
  • Paris, France
Невена не живее в БГ, тук (навсякъде в БГ) е нужен подпис от един родител.
Знам, че е в чужбина, но прочети последния абзац - какво я плаши, след като у нас не е същото?
Може в Занзибар да искат и половин село да се съгласи, но те живеят тук

Написах това, което написах, защото авторката твърди, че с детето диагнози не се поставят и с детето не се работи, защото бащата не се съгласява, а тя няма правомощия да задейства процедурата.

ТафТаф, не водя децата на лекар с баща им, но той се е подписал, и аз също, когато са издавали здравната карта. За някои неща като избор на училище се изискват подписи и от двамата.

Нумлок, не зациклям с диагнози. Опитах се да обясня стратегии, които работят при такова поведение, но те не интересуват авторката. С или без диагноза поведението е показателно за проблем в общуването с възрастните близки. Ето, че и бащата не обяснява и не комуникира.

Само не разбрах защо авторката да си няма нейно дете. Или ако има да бъде непременно с увреждания. Доста далеч отиват някои.

И пет деца да си има, макар че не им завиждам. Като родила недоносено дете с потребност от много грижи и внимание мисля, че някои рискове е добре да се предвидят.

# 2 551
Нумлок, никой не твърди, че знае истината. Просто аз лично виждам в някои моменти откровени лъжи. Изобщо не е задължително детето да има диагнози при тези проблеми. Може всичко да е резултат само от средата. И обратното също е възможно - да има диагнози с обективни причини, на които да се въздейства, но предпоставките да са вродени.  Примерно, да е хиперактивно. Задълбахме в диагнозите, защото това е тенденциозно етикетиране на детето и ЛЪЖА.

# 2 552
Авторката ако може да преглътне за малко егото и ината си ѝ препоръчвам да прочете няколко пъти последния пост на Какво? и да го осмисли добре. Аз мисля, че това е единствения ѝ коз и единствения начин да си оправи отношенията с детето.
След всичко прочетено обаче предполагам, че няма да го направи, за съжаление.

# 2 553
След 169 страници на 2ра тема по един и същ въпрос авторке, успя ли да накараш майката да се грижи за детето си?
След 169 страници, ти видя ли поне 1 съвет, предложение как да накара майката да се грижи за детето си? Аз не. Mr. Green
Писах в първата тема, ще го напиша пак, може би малко по-дълго.
Тук, визирам Англия, отношението към хората с индивидуални потребности, инвалиди, хора с ментални заболявания, както искате ги наречете, е съвсем различно. Дали защото системата е такава, дали защото хората са по-толерантни, дали защото ги е страх да не ги обвинят в дискриминация, няма значение. Осигурена им е помощ в училище, програми за развитие, по-лесен достъп до работа, помощи дори, с които могат да живеят добре.
Учебната прогама е съобразена с нивата на подготовка и развитие на децата, обяснявах за сетовете и прочие.
Та след всичките тия (излишни за много от участниците в темата думи) стигам и до по-конкретната част. Предложих на Даскалка още в първата тема  да дойдат с Г-н Мек(ов) тук, да посетят разни забавни места, да прекарат малко време с детето, майка му, пастрока и като четирима възрастни да седнат и да обсъдят какви са плановете за детето, кое в двете държави е предимство, кое недостатък, Даскалка като по-умна (манипулативна) да ги води в желаната от нея посока и да се опита да им "продаде" идеята, че оставането на детето в Англия има и ще има само или основно предимства. Ако седне и напише списък защо ще е по-добре да живее тук от гледна точка на детето, здравето му, образованието му, бъдещото му развитие и т.н, сигурна съм, че ще се получи един доста приличен такъв.
За да се случи обаче това, тя трябва да "работи" активно с бащата, защото вероятно той е препъни камъка в този план. Тя комуникира с майката за парцалки и маратонки, но не и по съществени теми, които се дискутират зад гърба й. Сега трябва меко и елегантно да ги накара да го направят директно и открито.
Нейните методи на заплахи, ултиматуми и строго подчинение трябва да бъдат забравени и да се обърне към по-дипломатични методи, представяйки нещата не като "аз искам", а като "за детето ще е по-добре'' или ''за майката ще е по-изгодно, ако..."
Това, обаче, изобщо не вярвам да се случи дори и 7866578 страници да изпишем.

# 2 554
Даскалке, колкото и неприятно да е, не е необичайно това месене. Бабите са си баби. Моите родители са разведени от 25 години, но бабите това си намилат. Моите деца пораснаха и ще се оженят, но репертоара на бабите си седи. Подхранен от сериали и съседки
Е точно това и аз й го казах многократно, ама човек няма ли собствени деца, си мисли, че това, чуждото прави драмата.

Даскалке, драмата я правят дъртите, не децата.

Даже и последното мнение ми се струва възможно за изпълнение вече. Както казах и преди - с добро.

# 2 555
Даскалка,съвета ми е,независимо как ще се развиват нещата и какво
 ще се случва,да намериш време и начин и да поговориш само ти с детето.Ама напълно откровено,без наставления,поучения..Просто го молиш да поговорите като двама голему души,защото той наистина вече не е малък,и му обещаваш му,че независимо от думите му,какво и как ще каже,ти няма да се сърдиш.
Докато го молиш с думи,вече би трябвало да сте седнали мимоходом и разговорът да започне непринудено..
Казваш,че искаш да му зададеш няколко въпроса,и,че искаш истината.В замяна той има право на същия брой въпроси към теб:)
Попитай го защо те мрази?Не,дали,а защо?
Попитай го дали може да направиш нещо за да се променят чувствата му към теб?Слушай внимателно отговорите му
Извини се,за това,че по някакъв начин си причинила тази омраза.Кажи му,че осъзнаваш,че някъде си сгрешила и си го отблъснала от себе си.Попитай го има ли шанс да бъдете приятели?
Обясни му,че това е грозна енергия и го цапа като "ако".Кажи му,че това,че изпитва подобни емоции не го прави лош,но те го цапат,и ако не ги контролира добре,под тяхно въздействие ще върши глупави и лоши неща,от които в крайна сметка,винаги той ще страда,защото колкото повече растем,толкова по-голяма става и отговорността за действията ни.
Дай му примера с момичето,че ето,сега са малки деца и нещата се разминават някак,но ако са пълнолетни,той би отишъл в затвора..
И защо?Заради някакви глупави емоции,гняв..Това са неща които не са неприсъщи за хората,но въпросът е в контрола.
Говори му открито на това дете,помоли го да ти позволи да му  бъдеш приятел,накарай го той сам да напише дневния ви режим на всички,напишете правила за взимоотношение между всички,нека той ги "измисли"(ти умело би трябвало да манипулираш мисълта му в тоя момент) и нека той бъде отговорникът у дома за тяхното спазване...

Ти,ти и пак ти.Ти трябва да се впишеш в неговия свят и от там с кадифената ръкавица да командваш.
Инак няма да стане

И това е правено няколко пъти.

Отговорът беше, че ако не съм била аз и моите пари, са щели да си живеят още в ... сами и щастливи (визира къщата на свекито). Следващият път, че ако не съм аз, майка му и баща му ще се съберат. Третият, че ме мрази и иска да се махна и умра.

Нямам причина да лъжа за двата подписа. Ако кажа населеното място, ще можете и да проверите, но очевидно няма да го направя. Изобщо, нищо не печеля от това да си измислям истории, за да захранвам форума.

# 2 556
Дори и детето е забелязало колко се набляга на твоите пари.
Щом на 8-9 годишно това му е направило впечатление няма да е случайно. Ако постоянно ги изтъкваш както и тук и им напомняш, че без теб няма да имат нищо, не се учудвам.
Явно малкия е схванал, че основното, което ви държи заедно са бизнеса и парите. Лошо...

# 2 557
Алина, и на теб да ти повтаря баба ти някои неща нон стоп на тази възраст, и ти ще почнеш да ги повтаряш като папагал.

Според нея се е продал на една к..рва за пари.

И няма мярка на устата, всичко се говори пред детето, включително и срещу майка му, докато бяхме там, въпреки, че сто пъти помолихме да не го прави.

Недей бъди толкова категорична, не си виждала хората наживо.

# 2 558
  • София
Дори и детето е забелязало колко се набляга на твоите пари.
...
Това ли е най-интересното в отговорите на детето?
За мен най-тревожното е лекотата, с която говори за смъртта на човека пред него като решение на проблемите му.
И не само говори за това - лично е участвал в носенето на прословутите заклинания или какво там беше, съдействал е в нещо, което според него (и баба му) ще предизвика смърт.
Нищо ли тревожно не виждате в това? Да се набиват в главата на дете подобни идеи за решаване на проблеми според мен е престъпно и може да има последици след време, ако никой не се постарае да промени нещата.

# 2 559
Нумлок, за част от аудиторията парите ми са голям трън, всеки си знае защо. Виж колко поста има за прословутата баба с 600 лв, та какъв ми бил бизнеса, та колко изкарваме, мъжът ми какво взима ...

# 2 560
Попита ли го детето,дали знае значението на думата "курва" и дали смята,че ти си такава,ако да,защо мисли,че си?Почне ли да повтаря думите на баба си,насочи го да се аргументира..Накарай го да мисли самостоятелно,не да повтаря неща,чиито смисъл дори не разбира...
Когато си призна,че те мрази,поиска ли му прошка,за туй,че волно или не си станала причина за тези негови чувства?Поиска ли някога от него да бъдете приятели?Обясни ли му ти как се чувстваш?Помоли ли го за съдействие,да разрешите ситуацията някак и да се напаснете като семейство?
Всяка твар носи душа,еле пък хората..Намери начин да я докоснеш тая душа,добър-лош,проблемен или не..Все тая.
Подминавай провокациите му.
Още повече пък сега,когато таткото ще му бере дерта..
Ако те пита защо имаш ключалка на вратата,шеговито му отърни"За да не ти хрумне някоя друга дяволия и да трябва пак да пера всички дрехи,голям калпазанин си..",ама с усмивка и като на шега,не строго и назидателно в стил "Ха сега да те видя,келеш малък,как ще ми пикаеш в гардероба.."     

# 2 561
Алина, и на теб да ти повтаря баба ти някои неща нон стоп на тази възраст, и ти ще почнеш да ги повтаряш като папагал.

Според нея се е продал на една к..рва за пари.

И няма мярка на устата, всичко се говори пред детето, включително и срещу майка му, докато бяхме там, въпреки, че сто пъти помолихме да не го прави.

Недей бъди толкова категорична, не си виждала хората наживо.

И тук пак опираме до мъжа ти колкото и да не ти се иска.
Негова работа е след такъв отговор да седне, да поговори насаме с детето, по мъжки и да му обясни, че не е с теб заради пари, а защото те обича и иска да сте семейство. Може и да го е правил, не знам.
Ако го е правил, ако и ти си му казала, че не сте заедно заради пари защо малкия вярва на баба си, а не на вас?

# 2 562
  • Paris, France
Нумлок, за част от аудиторията парите ми са голям трън, всеки си знае защо. Виж колко поста има за прословутата баба с 600 лв, та какъв ми бил бизнеса, та колко изкарваме, мъжът ми какво взима ...

За никого парите ви не са трън. Трън са за вас. Ти обясни, че майката едвам дала 100 лева за шини, че ти си плащала психолози, Колко вземате има значение за банките, за нас не. Факт е, че на мъжа не остават пари даже да се погрижи за майка му, която стои на студено. Не мисля, че екскурзия в чужбина би ме зарадвала ако на края на месеца му остават 500лв. Този мъж също не е особено щастлив в конфигурацията, макар и да го устройва.

Имам съседка, която работи нощна работа и плаща 600€ на момиче да спи с дъщеря и и да я води сутрин на училище + и осигурява собствена стая и храна. Au pair се казва тази помощ. Момичето дължи 20ч лека, домакинска работа седмично. Не се оплаква жената и не и се вижда скъпо. Медицинска сестра е и няма претенции за супер успяла. 600лв месечно е нищо за ежедневно гледане и хранене и Бианка и други писаха същото.

# 2 563
Какво?
Адмирации за постовете. Страхотни са. Съмнявам се обаче, че ще се вслуша в тях
Ще намери оправдание.
Още един път браво.

# 2 564
След 169 страници на 2ра тема по един и същ въпрос авторке, успя ли да накараш майката да се грижи за детето си?
След 169 страници, ти видя ли поне 1 съвет, предложение как да накара майката да се грижи за детето си? Аз не. Mr. Green
Мислиш ли, че съм изчела всичкия този булшит Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт