Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 991
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 535
Имам идея - да й обещаят някаква постоянна сума. Ще си го вземе като стой, та гледай.

Бащата не може да й предложи нищо значително от своя доход, а и извинявай, идва една идея в повече всичките му лични пари да продължават да отиват в бившата, не мислиш ли Simple Smile

Аз пък мои не давам, и така.

Злодеида, така се погрижи, че ми го разпределиха с мъжа ми за още 5 години поне, само че няма да стане точно както си го представят, защото аз поставих условия за това като разбрах. В зависимост от това какво направи мъжа ми все още има не малка вероятност да й се наложи все пак да се ангажира повечко, тъй като ако той излезе от тук с малкия, ще има рев за пари всеки ден.

Тя майката се правеше на приятелка, и по заведения даже сме излизали първия път като дойде, но като се отвори дума да го взима както е по уговорка и да плаща издръжка, вече не ми е 🤣🤣🤣

# 2 536
  • София
Ех, тъкмо мислех, че съм открила топлата вода.
Бъзикам се, защото англичанката ще поиска някоя сериозна сума, това е ясно.

Това за сприятеляването ми напомня за моя въпрос - какви са били тези  ограничения в новото семейство? Трети път питам. Нали дотогава майката е признавала грижите на Даскалка или е било само театър, докато детето тръгне на у-ще?

# 2 537
  • Paris, France
Джолева, майка му също не е била официална съпруга, непозната му е тази категория. Бабата по бащина, обаче, отдавна го убеждава, че подобно събиране е възможно ако ме няма мен и непрекъснато дава за пример приятел на половинката, който се развежда със жена си, когато на нея й писва вмешателството на свекървата, с делби, присъждане на апартамента на нея, цялата програма. И след две години се събират отново, без да сключват брак този път. Така, че не е невъзможно както е индоктринкрано да вярва, че изчезването ми ще доведе до събиране на мама и тате, да се надява и действа в тази посока.

Истината е, че цялата ръчканица да се разделяме с мъжа ми има смисъл докато е още настоящето положение, докато нямаме общо дете. Ако се появи такова, мачът вече е свирен, дори и да не сме заедно пак ще има още едно дете, няма да е толкова привлекателен 🤣🤣🤣.

В предишен пост писа, че сте женени и когато те питаха дали не те е страх да не загубиш бизнес и част от къща писа, че те са на твое име. Дали сте официално женени има значение икономически. Вие явно не сте, което е добре за тебе.

Ако едно дете скрепваше връзка 90% от разводите можеха да се избегнат. Дете, родено в конфликтна връзка с придружаващо безпаричие на един от родителите, деца от предишни връзки, отхвърляне от близки често е пирона на ковчега. Родителите ми са се разделили първоначално след моето раждане и без да имат и една хилядна от проблемите, които имате вие. Имали са си и отделно жилище, и пари и добре платена работа и двамата и не са имали лев кредит. Имали са и майки да помагат. Дете от предишна връзка в дома им не е стъпвали, камо ли да го гледат.  Събирали са се след това за кратко, но се разведоха. Баща ми не се върна при бившата си жена (предишната, не майка ми), нито остана с жените, които са го настанявали и забавлявали докато не е знаел какво ще стане и как ще се развие брака. Детето разваля и хубави, преди появата му, връзки. Какво остава за проблемни!

Ама ти сериозно ли мислиш, че този мъж сега е привлекателен? 99% от пишещите тук не бихме го погледнали заради това, че няма пари, собствено жилище в голям град. Наличието на дете при него, че и проблемно го прави абсолютно неизползваем.

Ми първата го настанила и му родила дете. Защо не са заедно? Трябва да потърся статистика, но разводите са повече когато в брака, освен собствено има и други деца.

Наистина ли държиш бъдещото ти дете да расте сред простотия, без баби и други роднини? Сама писа, че хората там се токат като за ревю и че живеят по-други начин.

Бъдещото дете я се роди, я не. Не може да се говори за него като за даденост. Ако пък, случайно, се окаже със здравословни проблеми, което не е рядкост при родители в напреднала възраст и първо дете с проблеми, Мунчо го пиши бЕгал. Само си представи да има детето ти нужда от ресурсен учител, рехабилитация, операции, а Мунчо да не подписва, щото какво ще кажат хората! 99.9% от децата с проблеми и увреждания се гледат от майката без участие на бащата. На мене това ми е било на главата, като мъжът ми просто работеше в друг град, не, че не е искал да подпише. "Госпожо, не можем да започнем рехабилитация/изследвания, лечение без подписа на бащата".

# 2 538
Аз пък съм на принципа "своето не давам,чуждо не искам,но ако някой много държи да ми даде неговото,не съм пък чак такъв темерут,че да троша на хората хатъра"..
Аз съм умерена и въобще не съм темерут. Обяснявам, че така ми е по-приятно и комфортно, пък ако настояват - да, нека запазим хатъра цял
Скрит текст:
Имам вроденото умение да вземам,без да се чувствам задължена.Доста хора са оставали неприятно изненадани,понеже са решили,че щом съм приела "дара"им,после ще съм им длъжна..Е,да,ама не..Joy
Задължена се чувствам,само когато съм поискала и ми е дадено.
Ама ти сериозно ли мислиш, че този мъж сега е привлекателен? 99% от пишещите тук не бихме го погледнали заради това, че няма пари, собствено жилище в голям град. Наличието на дете при него, че и проблемно го прави абсолютно неизползваем.

+

# 2 539
Cuckoo,  няма проблем да има съмнения и да го каже така. Тя каза, че е диагностициран. Това се прави само от детски психиатър с екип. Училищният пкихолог няма право да прави такива заключения. Нямам нищо против психолозите, точно обратното. Просто, за съжаление, читави такива специалисти в училищата почти няма, защото заплатите са много ниски, а и са голяма.рядкост в провинцията. Образно казано, все едно да го заведат при личен лекар, а той да има нужда от хирург. Това е много нова материя за БГ, има си специализация и при психолозите, знаят се добрите  специалисти на национално ниво. Тези проблеми не се решават с предписани хапчета, а с дългосрочна терапия. Ако има познания, за каквито претендира и искрено желание за справяне с проблемното поведение, а не просто усмиряване/подчиняване на детето, съвсем в друга насока щяха да са действията.

# 2 540
  • София
Nevena Virolan, разберете се с TafTaf , от един лагер сте. Защото тя твърди друго, предполагам че иде реч за същия подпис. Ей, аман от противоречащи си мнения, таман повярвам на някоя и бам - друга теория.
Евентуално дете ще си има поне една що-годе нормална баба. В повечето случаи едната е предпочитана и любима дори в стандартните семейства без баби-магьосници.

# 2 541

Това за сприятеляването ми напомня за моя въпрос - какви са били тези  ограничения в новото семейство? Трети път питам. Нали дотогава майката е признавала грижите на Даскалка или е било само театър, докато детето тръгне на у-ще?

[/quote

Ама не и подсказвай отговори де. И аз искам да знам какви са тия ограничения. и как точно са били налагани.

Има вариант и отначало майката да е била благосклонна, или поне да се е държала така, а пък като  е разбрала какво точно се случва с детето в новото семейство да си е променила отношението.

# 2 542
Nevena Virolan, разберете се с TafTaf , от един лагер сте. Защото тя твърди друго, предполагам че иде реч за същия подпис. Ей, аман от противоречащи си мнения, таман повярвам на някоя и бам - друга теория.
Евентуално дете ще си има поне една що-годе нормална баба. В повечето случаи едната е предпочитана и любима дори в стандартните семейства без баби-магьосници.
Невена не живее в БГ, тук (навсякъде в БГ) е нужен подпис от един родител.

# 2 543
  • Paris, France
Живея в чужбина и тук искат подписи и от двамата родители за сериозни намеси. Даже в бележника има две места за подписи, но един е достатъчен.  Затова повярвах на Даскалка, че с детето не се работи щото бащата не подписва. Обадиха се съфорумки, които писаха, че нямало нужда от подпис в такъв случай.

Тук, ако детето е проблемно и родителите не искат намеса на ресурсен учител, примерно, съдия може да разпореди намеса. Ако наистина е държал момиче да го бият мисля биха се намесили социалните, но не зная как стоят нещата там, където авторката живее и затова си мълча.

Едното ми дете се беше сбило с друго и ни извикаха в училище. Изслушаха и двете страни и деца, които са станали свидетели на сбиването.

Не мога да си представя детето ми да прави това, което прави това дете, а бащата да се прави, че нищо не се случва. Ще сезирам съдия без да ми мигне окото.

# 2 544
  • София
Невена не живее в БГ, тук (навсякъде в БГ) е нужен подпис от един родител.
Знам, че е в чужбина, но прочети последния абзац - какво я плаши, след като у нас не е същото?
Може в Занзибар да искат и половин село да се съгласи, но те живеят тук

# 2 545
... Това за сприятеляването ми напомня за моя въпрос - какви са били тези  ограничения в новото семейство? Трети път питам. Нали дотогава майката е признавала грижите на Даскалка или е било само театър, докато детето тръгне на у-ще?
И още много пъти да питаш, отговор няма да получиш, не го ли разбра това досега, след 3 предишни теми и 170 страници в 4тата Joy.
Освен това вземи си подредете хронологията най-после. Като не можете да й я проследявате  и запомняте, водете си бележки. Тогава няма да питаш такива неща, а сама ще знаеш, че Даскалка е огряла в живота на детето след тръгването му на училище. Преди това си е живяло щастливо при бабата, лишено Wink от даскалските грижи, така че майката просто е нямало какво да признава или не.

# 2 546
Само не разбрах защо авторката да си няма нейно дете. Или ако има да бъде непременно с увреждания. Доста далеч отиват някои.

# 2 547
Еми не е така както го обяснява Невена. Cuckoo няма нищо различно от стандартните практики в училище и при лекар. Ресурсното подпомагане е просто малка повече работа с детето в училище, нищо кой знае какво. А диагнозата е както при всяко друго изследване. Ти децата винаги с бащата ли ги водиш? И други потребителски написаха, че никой не им е искал подписи на двама родители.

# 2 548
  • София
Не знам защо зациклихте на тези диагнози.
Според авторката родителите не искали изследвания, даже бащата - щото какво щели да кажат хората. Диагнозите са предположения на Даскалката.
Ако това, което пише тук за поведението на детето е вярно - значи наистина има сериозни проблеми, съответно - и диагнози ще има, ако го заведат при специалист.
Ако не е вярно или е вярно частично - може да е всичко, включително детето да е ангелче.
А може и да няма въобще никакво дете - ако приемем, че авторката лъже. Тогава просто си обсъждаме измислена история или по-скоро всеки си пише за своята си версия - в която е повярвал.
Каква е точно истината - не знам, и се учудвам на категоричността на тези, които твърдят, че я знаят.

# 2 549
Даскалка,съвета ми е,независимо как ще се развиват нещата и какво
 ще се случва,да намериш време и начин и да поговориш само ти с детето.Ама напълно откровено,без наставления,поучения..Просто го молиш да поговорите като двама голему души,защото той наистина вече не е малък,и му обещаваш му,че независимо от думите му,какво и как ще каже,ти няма да се сърдиш.
Докато го молиш с думи,вече би трябвало да сте седнали мимоходом и разговорът да започне непринудено..
Казваш,че искаш да му зададеш няколко въпроса,и,че искаш истината.В замяна той има право на същия брой въпроси към теб:)
Попитай го защо те мрази?Не,дали,а защо?
Попитай го дали може да направиш нещо за да се променят чувствата му към теб?Слушай внимателно отговорите му
Извини се,за това,че по някакъв начин си причинила тази омраза.Кажи му,че осъзнаваш,че някъде си сгрешила и си го отблъснала от себе си.Попитай го има ли шанс да бъдете приятели?
Обясни му,че това е грозна енергия и го цапа като "ако".Кажи му,че това,че изпитва подобни емоции не го прави лош,но те го цапат,и ако не ги контролира добре,под тяхно въздействие ще върши глупави и лоши неща,от които в крайна сметка,винаги той ще страда,защото колкото повече растем,толкова по-голяма става и отговорността за действията ни.
Дай му примера с момичето,че ето,сега са малки деца и нещата се разминават някак,но ако са пълнолетни,той би отишъл в затвора..
И защо?Заради някакви глупави емоции,гняв..Това са неща които не са неприсъщи за хората,но въпросът е в контрола.
Говори му открито на това дете,помоли го да ти позволи да му  бъдеш приятел,накарай го той сам да напише дневния ви режим на всички,напишете правила за взимоотношение между всички,нека той ги "измисли"(ти умело би трябвало да манипулираш мисълта му в тоя момент) и нека той бъде отговорникът у дома за тяхното спазване...

Ти,ти и пак ти.Ти трябва да се впишеш в неговия свят и от там с кадифената ръкавица да командваш.
Инак няма да стане

Общи условия

Активация на акаунт