Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 220
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 775
Извиненията работят при нормален механизъм на проба-грешка.
Аз също не виждам причина да се извинява на дете, което е научено, че викайки "румсървис" му се донася и ако нещо не го кефи, мачка, извива ръце и дърпа коси, реже гуми.
Не само че няма да му се извинявам, ами ще и го ошамаря.
Извинявам се на човек, който може да резбере какво е извинение, демек също толкова емпатичен, чувствителен и усеща къде е ГРАНИЦАТА (важи и за деца).
Ако се извиниш на дете, което и грам няма представа от това що е извинение, то ще те сметне за тотален глупак и ще ти скочи с 10 крака на главата, нищо че ги няма, ще ги намери.

Изобщо, това изхождане от ситуацията, че трябва да приемаме, да сме гъвкави, емпатични работи. НО, повечето дами не отчитат, че работи при нормална психика и отношения.

# 2 776
А, детето е с ненормална психика ли? Вече диагностицираха ли го?

# 2 777
И кое е нормалното да измъчваш деца, животни и да риташ жени, че и те са даже хора, па макар и мащехи?

# 2 778
  • София
А, детето е с ненормална психика ли? Вече диагностицираха ли го?

Да сереш и пикаеш в изпраните дрехи, признак на нормална психика ли е? newsm78
Дори и да няма официално диагностиране, като как би го определила?

# 2 779
И кое е нормалното да измъчваш деца, животни и да риташ жени, че и те са даже хора, па макар и мащехи?
И за това няма никаква гаранция, че наистина се е случило. Тя и за детето каза, че имало диагноза, ама нали...

# 2 780
  • София
То за нищо никога няма гаранция. Може Даскалка да не съществува въобще. Накакъв принцип приемате кои от нещата, които казва, са факти, кои са пречупени през нейната гледна точка и кои измислица?

# 2 781
Цитат
Да сереш и пикаеш в изпраните дрехи, признак на нормална психика ли е?
А ти видяла ли си го да прави всички тези неща Simple Smile

Мисля, че дори и симпатизиращите на Даскалка вече отдавна разбраха, че тя хабер си няма от деца и детско поведение. При нея и най-нормалните и безобидни детски прояви на инат, неподчинение или хитруване се разрастват до уродливи размери и обявяват за престъпления и патологии.
Викало било "румсървис" детето! Голяяма работа! Може (и най-вероятно!) това си е някаква тяхна си шега между бабата и детето.
Ритнало я било в корема!? Вие давате ли си сметка колко е високо едно 8 годишно дете. Даскалка да не е 1.20 м! Че то детето ще се прекатури, за да достигне корема й. А не е писала да е каратист с черен колан...

... Накакъв принцип приемате кои от нещата, които казва, са факти, кои са пречупени през нейната гледна точка и кои измислица?
Ами на принципа на внимателното четене (ако е наживо - слушане), съпоставяне на разказаните неща и нормалната логика. Опитвам се да си представя как дете 1.30 може да ме ритне в корема и нещо хич не успявам. В крака - да, в коляното - да, но в корема!
И като я изловиш така няколко пъти как си измисля, преувеличава и послъгва, преставаш да й вярваш.
Освен това всички наоколо й все изроди, само тя свестна... Ееее!

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 00:27 от птица

# 2 782
Даскалка, успя ли да научиш детето да си оправя и чисти стаята?

# 2 783
  • София
Скрит текст:
Цитат
Да сереш и пикаеш в изпраните дрехи, признак на нормална психика ли е?
А ти видяла ли си го да прави всички тези неща Simple Smile

Мисля, че дори и симпатизиращите на Даскалка вече отдавна разбраха, че тя хабер си няма от деца и детско поведение. При нея и най-нормалните и безобидни детски прояви на инат, неподчинение или хитруване се разрастват до уродливи размери и обявяват за престъпления и патологии.
Викало било "румсървиз" детето! Голяяма работа! Може (и най-вероятно!) това си е някаква тяхна си шега между бабата и детето.
Ритнало я било в корема!? Вие давате ли си сметка колко е високо едно 8 годишно дете. Даскалка да не е 1.30 и тя! Че то детето ще се прекатури, за да го стигне. А не е писала да е каратист с черен колан...

А, ти видяла ли си, че НЕ ги прави, всичките тези неща? Mr. Green
Като не ѝ вярваш, спираш да я отразяваш и минаваш на друга тема. Това е най-коректното и интелигентно решение.
Но, да пишеш в темата на автора и непрекъснато да намилаш как не му вярваш и как не може да е истина, е грозно за теб и силно досадно за участващите.

# 2 784
  • София
На какъв принцип приемате кои от нещата, които казва, са факти, кои са пречупени през нейната гледна точка и кои измислица?
Е, то е ясно на какъв. Зависи към коя група принадлежиш. Вариантите са:
- фен-клуб на Даскалката;
- групи за натиск "Спасете детето!" и "Даскалката на сапун!";
- разнородна тълпа зяпачи и сеирджии.
 Mr. Green

# 2 785
Taf, да, аз там влизам за прането и нещо ако трябва да се каже, иначе не.

Не мина и това без инатене, "не ми бил длъжен да ми чисти, не било детска работа".

# 2 786
Викането "румсървиз" и на мен прилича на шега. Дочуло е нещо от тв и се лигави детето.
Що се отнася за измъчването на животни - едно време на село сме били и доста груби понякога в игрите с котки и кучета. Ако имаше наблюдатели щяха да сметнат, че ги мъчим и може би с право. Баба ми беше с търпелива с нас и обясняваше какво може и какво не се прави. Не ни е обявила за психопати.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 20:46 от tainichka

# 2 787
ТафТаф, не го е научила и няма да го научи, ако двамата с бащата не поставят категорична гранива на краят на ... ще го нарека "румсървиса". Тя и да се пробва, ще получава "то не си ми майка, гледай си работата". Докато бащата дреме удобно и не му сложи колана, ще ги прави луди и щастливи. Когато живее при баща си и чуждата за него жена, естествено е да се чувства отхвърлено, но не е естествено детето да се чувства доминиращо, да коли и беси. Надявам се, че повечето дами в тази тема го разбират. Защото не си личи.
Разберете!
Колкото и да ти е гаден един човек, не го искаш, не го приемаш, НЕ тръгваш да му акаш в бельото, да пикаеш, да го риташ. Това е анормално.
Ок, приемаме, че тя е вещица, само тя е лошата.
Детето постъпва така и с роднини и връстници. Какво правим тогава?

# 2 788
На какъв принцип приемате кои от нещата, които казва, са факти, кои са пречупени през нейната гледна точка и кои измислица?
Е, то е ясно на какъв. Зависи към коя група принадлежиш. Вариантите са:
- фен-клуб на Даскалката;
- групи за натиск "Спасете детето!" и "Даскалката на сапун!";
- разнородна тълпа зяпачи и сеирджии.
 Mr. Green

Тази тема е точно като истинския живот Simple Smile И извън бг-мама съм така, хората са винаги с полярно отношение към мен, или ги кефя, или ме мразят и в червата, като обикновено втората група преобладава 🤣🤣🤣

# 2 789
Мноого смешно, NumLock!
Даскалка на сапун никой не я е пратил, но виж тя детето се опитва.
И да, добруването на детето е най-важното нещо в този случай. В тази преса, в която го е набутала и се опитва да го смачка за отмъщение на родителите му и собственото си спокойствие, няма как да ръкопляскам на Даскалка. Нито да игнорирам темата. Голяма жена да се гаври с малко дете, да го обявява за проблемно, ненормално и какво ли не още, защото просто й пречи с присъствието си, и аз да си мълча - за някои от вас може и коректно да е, за мен не е.

Общи условия

Активация на акаунт