Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 071
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 925
Бащата плаща за гледането на сина си с  труд в нейния "бизнес", както стана ясно напред. Тя пари за неговия труд не дава, така че даскалката даже му е в дълг като се тегли накрая чертата.

Той произвежда уникален продукт, единствен на територията на страната, дъра-бъра... а в замяна тя гледа детето меко казано зле.

# 2 926
Меркурий, то и аз искам замък на Лоара, но за да го имам трябва да платя определена цена...
Ами ти точно това искаш. Замък на Лоара, ама няма да стане. Но ще си трошиш главата и ще платиш за собствения си инат и глупост. Видно е.

Замъкът на Лоара го искат родителите на детето. Хем да не го гледат те, хем да се гледа както те искат. Е, няма как да стане. И на който ме му изнася, си го взима и гледа както прецени. Само дето фактическата обстановка към момента е, че нито майката ще е това, нито бащата е застягал куфари да си го гледа сам.
в твоя случай, замък на Лоара е да искаш мъжът ти да си зареже детето.  На мъжа ти не му изнася. Иначе нямаше да те заплашва, че ще приключи с теб, ако това продължава. Фактическата обстановка за теб е, че си недоволна от онова, описаното от теб, самата, но продължаваш да си вътре. Досега не е станало на твоята и продължаваш да се самоизяждаш и навиваш сама.
Сама си решила да създаваш семейство с мъж, който смята гледането на деца за женска работа, амаи държи детето му от предишна връзка да е с него.
Според мен, излез от темата, от форума. Не чети известно време. Успокой се, не се самонавивай. При тоя стрес избухванията ти са гарантирани. В къщи имам предвид. А на спокоен ум и реакциите, и мислите, и погледът са по-ясни и някак по-ведри.

# 2 927
Абсурд, на мен форумът ми е помогнал много пъти да видя и друга гледна точка. За разлика от авторката...и теб...съзнавам, че такава съществува. Изпускам парата и аз връщам към реала.
Дано и тук случаят да е такъв

# 2 928
Даскалке, ти наистина ли мислиш, че някой вика ,,анатема,, по твоя милост?. Слез малко на земята. И да, на 40 години вече изтърваш всякакви влакове, а това, че на запад на тия години създавали семейство ги разправяй на шапката си. В същата паника изпадат и там, усещайки отиващите си възможности. Не гледай списанията и знаменитостите дето раждат на 42, това са точно изключения, потвърждаващи правилото. А то е - след 35 яйчниковия резерв рязко започва да намалява, а след 40 шансът за забременяване е близо 3%. Това го казвам в контекста на факта, че нямаш време, което да губиш с неспасяеми ситуации и хора. Ако беше някой друг, искащ съвет в тая ситуация, бих му казала да напусне отровната среда, която живее и да си намери някой зрял, интелигентен и отговорен партньор, но за теб хич не съм сигурна, че си способна да привлечеш подобен човек. Затова ще повторя най-адекватния според мен съвет да потърсиш специализирана помощ, защото мисля, че всички проблеми идват от вътре, от психиката ти и моделите за поведение и ценностите в които (не) са те възпитали.

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 15:57 от Анонимен

# 2 929
А на мен ми е много интересен един въпрос ... Даскалке, ако разбереш, че не ти е писано да имаш собствено дете, ще си промениш ли отношението към момченцето ?
П.П - Ако прецениш не ми отговаряй на въпроса ... Simple Smile

# 2 930
  • София
Бащата плаща за гледането на сина си с  труд в нейния "бизнес", както стана ясно напред. Тя пари за неговия труд не дава, така че даскалката даже му е в дълг като се тегли накрая чертата.

Той произвежда уникален продукт, единствен на територията на страната, дъра-бъра... а в замяна тя гледа детето меко казано зле.

Това е сред най- нескопосаните трактовки на написаното от авторката! Joy

# 2 931
На мен пък ми е по-интересно ако 1) нейното родно дете се окаже по-голямо диване от доведеното, или 2) по някакво стечение на обстоятелствата се раздели с бащата на детето си (защото тя кажа, че бебе ще има ако ще утре да е краят на света), и новият й партньор има същото отношение към детето й, както тя в момента към момчето? Как ще се почувства, какво ще направи. Някой по-умен е казал „Karma is a bitch“.
Но пък това e невъзможмо, защото според нея нейното дете ще е перфектно, тя иска да си живее перфектно подреден живот, без никой да й пречи, но фактчески строи пясъчни замъци.

# 2 932
  • София
Абсурд, на мен форумът ми е помогнал много пъти да видя и друга гледна точка. За разлика от авторката...и теб...съзнавам, че такава съществува. Изпускам парата и аз връщам към реала.
Дано и тук случаят да е такъв

Ха, така! Сега не мога да видя другата гледна точка, която вече 200 страници болшинството тук тикате пред очите ми?
Добре. Peace

# 2 933
На мен пък ми е по-интересно ако 1) нейното родно дете се окаже по-голямо диване от доведеното, или 2) по някакво стечение на обстоятелствата се раздели с бащата на детето си (защото тя кажа, че бебе ще има ако ще утре да е краят на света), и новият й партньор има същото отношение към детето й, както тя в момента към момчето? Как ще се почувства, какво ще направи. Някой по-умен е казал „Karma is a bitch“.
Но пък това e невъзможмо, защото според нея нейното дете ще е перфектно, тя иска да си живее перфектно подреден живот, без никой да й пречи, но фактчески строи пясъчни замъци.

Joy
Да, точно така се подреждат нещата в живота - "искам, значи ще бъде".

Между другото в една от предишните нейни теми ми направи впечатление убеждението й, че когато тя има свое дете, сегашният й доведен син няма да му бъде брат. Много интересно изказване беше.

# 2 934
  • София
А защо ли този Мунчо-Глупчо не си вземе в едната ръка наследника, а в другата - уникалния продукт, и не се отдели от чорбаджийката - да си върти сам бизнеса и да си живее с детето, свободни и щастливи?
Към трите групи участници в темата от предишен мой пост добавям четвърта - Профсъюз на експлоатираните от Даскалката пролетарии.
Свобода на поробените, смърт на изедниците!  Mr. Green

Гледам, че след като разкостихме всички участници в драмата, време е да се заемем и с Нероден Петко...

# 2 935
Не мога да престана да се удивлявам как на откровени обиди през два поста, отправени с агресивно назидателен тон, се казва "съвети, които да помогнат на авторката".

# 2 936
Даскалка, противоречиш си, за пореден път.
Да, нормално е новите половинки да гледат децата от предишен брак на партньорите си, щом живеят с тези деца.
Няма двоен стандарт. Много жени тук са с втори брак и деца от предишен и новите им партньори гледат децата. Това е не само най-нормалния, но и единствения приемлив вариант за "ново семейство". А ти искаш точно обратното - да разкараш детето и да си живееш с мъж ерген. Този мъж е създал дете и носи отговорност за него, колкото и да не ти харесва.
Мъж / жена, без значение от пола, всеки съжителстващ с малко дете се налага да го отглежда, възпитава и т.н. Като не можеш / не искаш просто не живееш с деца.
Колко жени тук гледат деца от предишен брак на партньора си?

# 2 937
  • София
Една.
А, колко жени са взели втори мъж разведен с дете?
Нито една.

# 2 938
Точно това пишем 200 страници, да.

Ами, да! И се чудя не ви ли става неудобно като се сетите, че сами сте осветлили част от семейния си живот, който нито е цветя, нито рози, а е пълен с компромиси, които не всеки би направил? newsm78
Ами, ако тя ви беше "достойна" противничка и беше наизвадила писанията ви, че да ви ги поднесе за освестване?

Къде, къде да погледна, да взема да се информирам от кой черпя челен опит? 🤣🤣🤣

Никога няма да падна на такова ниво.

# 2 939
В кой век живеете, мислейки, че жена на около 40 е загубила всички шансове за каквото и да било, всички влакове са минали и прочее простотии
Във века на бума на клиниките по репродуктивни проблеми.

Сори, на 40 не си дърта. В никакъв случай. Но влакът на младостта и свежестта е заминал. Уви. За влака на здравите яйцеклетки да не говоря.

Уиш, това е изключително грозно изказване от жена към жена.
Нищо грозно няма Таис. Самата истина е. Пак подчертавам, на 40 не си стара. Но младостта, свежестта и здравите яйцеклетки са си позаминали. На мен много ми се иска да не е така и самата аз, на 48, да съм млада, свежа и Убава. Ама, това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт