Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 019
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 970
Ами то винаги е така - най-големите теоретици вземат, че се провалят в практиката. А ако са теоретизирали повечко десетилетия, гаранция, че няма да видят проблема в себе си.

# 2 971
Права си напълно, Янтра. Друго визирах. На родителите поне им е дадено търпението и любовта. С чуждия човек не е така. Липсва му това, а то е ключово за отглеждането, възпитанието и създаването на доверие и връзка. Студенината не помага.

# 2 972
Смята, че при тази разлика в разбиранията за родителство мъжът ми трябва да се спре на един курс и да го държи, трудно е да се срещнем някъде по средата. Или трябва детето да смени постоянното местоживеене, или ако е при мен да се съобразява с тукашните правила.
С две думи, бащата да определи курс на възпитание, но ако той не съвпада с правилата, наложени ОТ ТЕБ, детето да си смени постоянното местоживеене, така ли каза психологът?

# 2 973
  • София
Абсурд, а ти колко чужди изгледа успешно?

Николко, затова и не се опитвам нито да определям капацитета на непозната жена от форума, нито да изсипвам куп гадни квалификации върху ѝ.

# 2 974
Ми докато си поела само камшика и шпорите, така ще е. Иначе детето до сега 100 пъти да е разбрало, че тия дето му мътят главата не са прави.
За съжаление ти друг капацитет нямаш.

Да разбирам ли, че имаш поне едно изгледано и възпитано чуждо дете в живота си, та заключението ти е на база сравнение между нейния и твоя капацитет? newsm78

Понеже имам доста по-голям брат, имам даже няколко "чужди "деца, за които имам претенции, че доста съм повлияла да са такива, каквито са. Едното даже ми го оставиха като бях на 15г за две седмици, а то дете на година и нещо и хукнаха на море. Това същото звънеше на мен като му прилошее в училище - не на родителите си. Аз го водих по доктори и зъболекари и в болницата съм лежала с него, и на срещи с гаджето съм го извеждала като прекарваше цяло лято у дома и се запъне да не ме пуска на вратата. Събирала съм ги по три у дома със седмици, две от тях аз научих да четат. По някой неща съм по-осведомена и от родителите на тези деца, което не значи че изземам възпитателната им роля, а просто съм още един коректив на поведението им, на който подчертавам- те вярват.

Така че не уцели човека АбсурТ.  Изобщо да те питам, мислиш ли, че с нещо си полезна на авторката? Или само дебнем да репликираме? Опс няма ти го зеленото нахиленото, веднага да се коригираш.

# 2 975
  • София
Скрит текст:
Ми докато си поела само камшика и шпорите, така ще е. Иначе детето до сега 100 пъти да е разбрало, че тия дето му мътят главата не са прави.

Да разбирам ли, че имаш поне едно изгледано и възпитано чуждо дете в живота си, та заключението ти е на база сравнение между нейния и твоя капацитет? newsm78

Понеже имам доста по-голям брат, имам даже няколко "чужди "деца, за които имам претенции, че доста съм повлияла да са такива, каквито са. Едното даже ми го оставиха като бях на 15г за две седмици, а то дете на година и нещо и хукнаха на море. Това същото звънеше на мен като му прилошее в училище - не на родителите си. Аз го водих по доктори и зъболекари и в болницата съм лежала с него, и на срещи с гаджето съм го извеждала като прекарваше цяло лято у дома и се запъне да не ме пуска на вратата. Събирала съм ги по три у дома със седмици, две от тях аз научих да четат. По някой неща съм по-осведомена и от родителите на тези деца, което не значи че изземам възпитателната им роля, а просто съм още един коректив на поведението им, на който подчертавам- те вярват.
Така че не уцели човека АбсурТ.  Изобщо да те питам, мислиш ли, че с нещо си полезна на авторката? Или само дебнем да репликираме? Опс няма ти го зеленото нахиленото, веднага да се коригираш.

О, извинявай! Толкова опит с чужди деца, а аз да не го оценя!? То, отговорност, то възпитание.......не ти е било лесно, но явно, блестящо си се справила и на човеци си ги направила. Mr. Green Ето ти го зеленото, че да не страдаш.
Ти " изобщо" и " по принцип" много обичаш да питаш и да квалифицираш, но ако досега не си разбрала, че всеки случай е силно индивидуален, няма и да разбереш.
Както и да е, явно чувството че ходиш два пръста над земята ти е важно и сега ти е паднало да се издигнеш над авторката. Mr. Green

# 2 976
Я да видим тогава, как се постъпва с дете, което маже леглото на баща си и мащехата с екскременти.

Taf, според нея който носи отговорност определя правилата и аз съм в правото си да изисквам определени неща в дома си. Същите подлежат на дискусия с бащата, но ако не постигнем съгласие да, детето трябва да смени местоживеене, за да не се тормозим взаимно, вече къде, с баща си или не, зависи от мъжа ми. В идеалния вариант мъжът ми тръгва с него, но не да го погледа и да го прехвърли на някоя баба, а да го гледа той, ако смята, че може да се справи. Според нея въпреки всички трудности у дома, заради твърдия ми и непроменлив курс за какво е позволено или не съм единствената константа, с която детето се е сблъсквало в живота си и че ако ще се премята през още две къщи в рамките на няколко месеца, веднъж сам с баща си и после при някоя баба, пак не е добре в дългосрочна перспектива. И че от мен зависи дали ще отчета това и ще се съглася на някакви отстъпки в името на това детето да не сменя пак среда с непредвидим резултат, а да останат тук с баща му.

# 2 977
Кога се случи л@йняната история? Детето те посрещна с легло, намазано с л@йна или това беше по-късно? Каъв е бил поводът?

# 2 978
Даскалка , а ти склонна ли си да направиш компромиси в правилата?

# 2 979
Скрит текст:

О, извинявай! Толкова опит с чужди деца, а аз да не го оценя!? То, отговорност, то възпитание.......не ти е било лесно, но явно, блестящо си се справила и на човеци си ги направила. Mr. Green Ето ти го зеленото, че да не страдаш.
Ти " изобщо" и " по принцип" много обичаш да питаш и да квалифицираш, но ако досега не си разбрала, че всеки случай е силно индивидуален, няма и да разбереш.
Както и да е, явно чувството че ходиш два пръста над земята ти е важно и сега ти е паднало да се издигнеш над авторката. Mr. Green

Леко да се не преапеш.

То няма как да оцениш нещо, което не знаеш. Важното е, че който трябва е оценил всичко, включително и аз техните жестове. Затова в моето семейство всички се разбират и обичат и имаме претенции, че знаем рецептата за това.

Пиша в темата заради детето, ти що пишеш не е ясно.

# 2 980
Даскалке, бито ли е това дете? Не от теб, а дали му е налагано като възпитателна мярка?
Аз не знам какво се прави с дете, намазало леглото на мащехата и баща си с екскременти. Мисля, че за да се стигне дотам, много е изтървано и изгубено в общуването и усещането за обич и семейство за това дете.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 06:44 от Меркурий

# 2 981
Психоложката е казала същото, което и четири пети от коментиралите във всичките теми по този въпрос.
Щом искаш бащата - от теб зависи да се адаптираш, не от него.

# 2 982
Даскалке, бито ли е това дете? Не от теб, а дали му е налагано като възпитателна мярка?
Аз не знам какво се прави с дете, намазало леглото на мащехата и баща си с екстременти. Мисля, че за да се стигне дотам, много е изтървано и изгубено в общуването и усещането за обич и семейство за това дете.
Точно това я питам и аз. Как се е стигнало до там? Защото едно е детето да те посрешне за "добре дошъл" с омазано легло, а друго, ако л@йняната история се е случила по-късно по конкретен повод. Та, как се стигна до там? Ако си наясно как се е стигнало до белята, по-лесно ще се сетиш как да я поправиш. Ако искаш да поправяш, разбира се.

# 2 983
  • Paris, France
Я да видим тогава, как се постъпва с дете, което маже леглото на баща си и мащехата с екскременти.

Taf, според нея който носи отговорност определя правилата и аз съм в правото си да изисквам определени неща в дома си. Същите подлежат на дискусия с бащата, но ако не постигнем съгласие да, детето трябва да смени местоживеене, за да не се тормозим взаимно, вече къде, с баща си или не, зависи от мъжа ми. В идеалния вариант мъжът ми тръгва с него, но не да го погледа и да го прехвърли на някоя баба, а да го гледа той, ако смята, че може да се справи. Според нея въпреки всички трудности у дома, заради твърдия ми и непроменлив курс за какво е позволено или не съм единствената константа, с която детето се е сблъсквало в живота си и че ако ще се премята през още две къщи в рамките на няколко месеца, веднъж сам с баща си и после при някоя баба, пак не е добре в дългосрочна перспектива. И че от мен зависи дали ще отчета това и ще се съглася на някакви отстъпки в името на това детето да не сменя пак среда с непредвидим резултат, а да останат тук с баща му.

Това, дето го казала психоложката, уж, ти вече го повтори няколко пъти в тези теми. Отговорност за детето носят майка му и баща му. Пред закона ти отговорност не носиш. Понеже отговорност носят родителите, те би трябвало да определят правилата. Узурпираш чужди роли. Константа не си. Допреди 3г не си била в живота на детето. И след 3г вероятно няма да си в живота му.

Ако мое дете ми намаже леглото с лайна нарочно ще го попитам защо е направило това, ще сваля гумено покривали на матрака, ватирано, чаршафи и калъфки и ще изпера всичко след отстраняване на твърдите отпадъци. Ще помоля детето да ми помогне. Ако ми каже какво го мъчи ще предложа да вложа в отстраняване на проблема. Ако детето е на партньора ми ще поговорим за това и ако няма решение ще се разделим ако срането продължава, защото може и да ескалира. Съсед блъскаше мащехата, освен че пикаеше и сереше в леглото, а възрастните съседи намираха случките за смешни, забавни и разтоварващи. Веднъж беше успял да се заключи в апартамента с новороденото и бебе докато тя качи количката и и предлагаше да и го подхвърли през балкона. Преди това и беше изхвърлял дрехите и други вещи през балкона. Баща му кършеше ръце и така.

# 2 984
Отговорност носиш ако си родител или настойник. Вие сте чисто и просто съквартиранти.

Общи условия

Активация на акаунт