Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 555
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 330
А аз все по-малко й вярвам на авторката...убедена съм, че нещата не са такива каквито ги описва. Отговаря избирателно, има си свой прочит на нещата и твърдо отказв ада проумее какво й се говори. Като кон с капаци е. Като не й "оттърва" някой въпрос го пропуска. Нещата са много доукрасени за мен.
Първо с великия бизнес - изобщо не вярвам, че умна, интелигентна жена с пари ще се забута на майната си с подобен селски муньо и проблемното му дете и ще ги дондурка. Няколко пъти й се зададе въпроса като имат толкова пари защо не плащат за грижа за детето? След като бабата е била съгласна да го гледа срещу заплащане? Така няма да й е в къщата, нали това е проблема. Ама не, не бил финансов....
Абсолютно не мога да повярвам, че е готова да ражда бебе, ако нещата са толкова зле колкото ги описва. Няколко пъти попитах как си представя да защити бебето. Ами никак. Значи или всичко е много преувеличено, или бебе въобще не се планира или ако нещата наистина са тоооолкова зле, а авторката иска бебе и дори не е помислила по въпроса как ще го гледа, то тя самата има нужда от терапия.

# 331
Децата са като тока - търсят най-малкото съпротивление. Там където ще живее с по-малко изисквания и претенции, там ще му е най-хубаво. То е ясно!
И затова плаче за майка си и заплашва авторката.

# 332
Е какво да гледа човекът и кога, като на 2 работи ходи! Едната на смени, другата - великият собствен бизнес. Отде време и за дете. Дали му остава време и сили, като си долази до къщата да хапне, преди да заспи.

Ще ти кажа какъв е проблемът, Абсурт Simple Smile Пари нямат. Ей това е! Не я слушай какви ги говори - та бизнис, да грижи да детето, та чудо!!! Точно пък тази жена, дето ще се самоотрови от злоба, че мъжът й има дете и си го иска. С 4 очи гледа как да го пробута някъде другаде. Та хем да не го вижда, хем и да се се харчи за него. Ще мятат с таткото по едни 100 лв на месец, че и това ще й се вижда много!

Учители и психолози й казват, че детето е нормално буйно за възрастта и пола си, тя не, та не! Зор да го изкара ненормален изрод. В лудница да го завре.

Спирам да пиша вече в темата, че вярно се ядосах. То бива бива егоизъм и безочие, ама да тероризираш малко дете е вече твърде фрийк.
Само не разбирам какво продължава да виси тук, нали уж щеше да си говори с мъжлето! Да решавали... Rolling Eyes

# 333
След като цялата рода е вдигнала ръце и абдикирала от отглеждането на детето, и единствено го глезят, естествено, че човекът, който го възпитава, кара да учи и пише домашни, въвежда правила вкъщи, ще е "лошият".

Знам не един случай, в който детето решава да заживее с "добрия" неделен татко, който само води на забавления и купува сладолед и нищо не ги кара да правят насила. Краят винаги беше един и същ - детето се връща с подвита опашка при "лошата" майка, защото се оказва, че и при тати имало правила, че даже и по-строги и не всичко е цветя и рози.

# 334
След като цялата рода е вдигнала ръце и абдикирала от отглеждането на детето, и единствено го глезят, естествено, че човекът, който го възпитава, кара да учи и пише домашни, въвежда правила вкъщи, ще е "лошият".

Знам не един случай, в който детето решава да заживее с "добрия" неделен татко, който само води на забавления и купува сладолед и нищо не ги кара да правят насила. Краят винаги беше един и същ - детето се връща с подвита опашка при "лошата" майка, защото се оказва, че и при тати имало правила, че даже и по-строги и не всичко е цветя и рози.

Така мисля и аз. Авторката и наопаки да се обърне, нищо не може да направи, докато родителите не се вземат в ръце. Или както беше казал един политик "Състезание с един кон, не се прави".

# 335

Казва се на детето предварително какви са правилата, какво се очаква от него. Какво е задължително, за какво може сам да си прецени и избере. Има неща, които не подлежат на дискусия и други, където режимът е по-свободен.

Много неща са правени за тези три години, ако е интересно може да се отдели в отделна тема, с примери за проблеми и решения, тук няма как да ти отговоря подробно.

Да, интересно ми е. Защото на 6 годишно дете да му кажеш: "Правилата са такива и трябва да се спазват." не ми се струва успешен подход.
  Каква награда, похвала получава за послушание и какви са наказанията?
  Не искам да упреквам, но смятам, че подхода към детето от първите дни е бил неправилен. Ако е било гушнато и му  е казано, че да мама ще го вземе, но докато му подготви място, то ще живее с тати и леля ...Че трябва да научи това и това... Че мама много ще се радва, ако Пепи направи това и това... И при отказ и своеволия от страна на детето, вместо наказание получи обяснение, че ти си много обидена, защото ...
  Имах предвид авторката да изманипулира детето, да го надхитри. Но за това се иска много мислене, познаване на детето и задължителни и непрекъснати разговори с бащата. А не извинения, че бил на смени, уморен, не можел...

# 336
Аз наистина не разбирам защо авторката е толкова вкопчена в този мъж. Утре като се роди тяхното детенце, дори да е напълно здраво и перфектно дай Боже, той пак ще я оставя да се оправя сама с двете деца. На кого му трябва такъв съпруг? Мъже много, избор голям. Хеле пък за жена с уникален за страната бизнес...

# 337

Точно пък тази жена, дето ще се самоотрови от злоба, че мъжът й има дете и си го иска.

Как реши, че бащата си иска детето? Като се е запознала с него, детето е било на отглеждане при бабата. Сега е при тях, защото авторката е предложила да го вземат. Ако сега се разделят с нея, пак ще го прати при тази баба. Той никога не е живял сам с детето, винаги друг му го гледа. Че той така 10 деца може да "отгледа", само като присъства физически край тях, и друг ги обслужва.

# 338
Какво не можете да разберете за мъжа? Обича го авторката, това е. Тя има един много голям плюс-има финансова независимост. И утре да роди, и да се разделят с бащата, ще може да си отгледа детето без притеснения.

# 339
Като им врътне кранчето с парите,знаете ли как и детето ще стане нормално и бащата ще се сети какво трябва да прави.Имам позната ,която беше в подобна ситуация,само,че тя имаше едно дете,а мъжът и две при него.Когато се събраха да живеят заедно,неговите деца показваха явно неуважение и незачитане на мнението и,при положение,че повечето пари в семейството бяха от нея.Тя е собственик на малка фирма,мъжът работник във фирмата.Започна да си храни своето дете по ресторантите и да му купува хубава храна,когато е само.За вкъщи започна да купува лютеница от 1лев и кренвирши и подобие на сирене от 3лева.Спря да им купува дрехи,да им плаща екскурзии и др.удоволствия и знаете ли колко бързо се кротнаха.Забравиха си и инатите и претенциите и пубертета и всичко.Ама късно-повече няма намерение да ги спонсорира.Като искат нещо-имат си и майка и баща.Ама в магазина с любов не дават.

# 340
Лиа, те решението са го взели, ама зад гърба ми.

Нали се сещаш ако утре си съберем куфарите и кой откъде е какво ще се случи с това решение?
И ти продължаваш да твърдиш, че имаш проблем само с майката??? Е, в такъв случай няма какво да обсъждаме в темата и да си чешем езиците.

# 341
Жената е наляла огромна сума, която тепърва трябва да се възвърне. Доколкото схващам, това може да стане само чрез нея в комплект с учения й съпруг. Тоест може да има и финансова причина да се търпи всичко това.

# 342
Нали авторката е голяма бизнесменка, да плаща на бащата по-голяма заплата, че да се налага да работи само на едно място.
Тя още в първата тема каза, че бащата иска да гледа детето и то да стои при него.

# 343
Май става въпрос основно за пари. Другото е екстра.

# 344
Авторката винаги може да замени безценния учен, с някой чужбински капацитет, след като бизнеса е толкова специфичен за България.

Общи условия

Активация на акаунт