Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 482
  • 5 227
  •   2
Отговори
# 4 485
  • Куциндрел
А можеше като хлебарка да я нарисува, с три крака, ай ся.Joy

# 4 486
Интерпретациите на картините не е само графика, търси се и контекст. Ако психоложката види цветната рисунка, без  да пита детето кое какво е, няма как да знае, че наргилето, бутилката и т.н. е в дома на майката, леглото е разтегателното легло на което спи в дневната й като е там и т.н.

Нищо не казахте за стрелките на картината с плача, а те са много ключов детайл

Стрелките аз ги интерпретирам като вид "облъчване", "внушение"..... Ако майката и бабата му играят театро на това дете, непрекъснато му се говори, че плачат за него, нормално е детето да се чувства виновно, че не е при тях, за да ги успокои.
А относно кварата с двете вимета, рисунката преди или след загубата ти (извинявай, че подхващам този болезнен момент) е правена?

Преди. На психолог се наложих на мъжа ми да почнем да го водим, след като го върна след първото цяло лято с нея, между втори и трети клас и почна да прави тежки кризи, защото и този път го е излъгала и не е останал с нея. Но вече беше подслушал и знаеше, че съм бременна. Питала го е защо крава, но е отговорил "не знам".

# 4 487
  • София
Като нищо е чул някъде за теб "оная крава". Но може и просто кравите да му се удават за рисуване.

# 4 488
Детето може и да повтаря "обида", която е чуло от възрастен човек. Достатъчно е, че е обидна.

# 4 489
Интерпретациите на картините не е само графика, търси се и контекст. Ако психоложката види цветната рисунка, без  да пита детето кое какво е, няма как да знае, че наргилето, бутилката и т.н. е в дома на майката, леглото е разтегателното легло на което спи в дневната й като е там и т.н.

Стрелките аз ги интерпретирам като вид "облъчване", "внушение"..... Ако майката и бабата му играят театро на това дете, непрекъснато му се говори, че плачат за него, нормално е детето да се чувства виновно, че не е при тях, за да ги успокои.
А относно кварата с двете вимета, рисунката преди или след загубата ти (извинявай, че подхващам този болезнен момент) е правена?

Преди. На психолог се наложих на мъжа ми да почнем да го водим, след като го върна след първото цяло лято с нея, между втори и трети клас и почна да прави тежки кризи, защото и този път го е излъгала и не е останал с нея. Но вече беше подслушал и знаеше, че съм бременна. Питала го е защо крава, но е отговорил "не знам".

Те обикновено децата, когато не желаят да отговорят, казват "Не знам". В крайна сметка, как се интерпретират от психолога тези стрелки?

# 4 490
А може и бащата на детето да определя Даскалка като крава, която цоцат пред него, то само едва ли ще си направи такава съпоставка.
Още една червена лампа, която трябва да и говори, че този мъж е с нея от чист интерес и тя трябва да престане с това "новото семейство на мъжа ми".
Никакво семейство не сте, няма и да бъдете. Няма да се учудя, ако селския бег не върти любов зад гърба и с някоя млада и засукана госпожица.

# 4 491
А може и бащата на детето да определя Даскалка като крава, която цоцат пред него, то само едва ли ще си направи такава съпоставка.
Още една червена лампа, която трябва да и говори, че този мъж е с нея от чист интерес и тя трябва да престане с това "новото семейство на мъжа ми".
Никакво семейство не сте, няма и да бъдете. Няма да се учудя, ако селския бег не върти любов зад гърба и с някоя млада и засукана госпожица.
Само любовница няма в картинката Joy
Ох, хора, наистина сте много продуктивни.

И все пак , ми се иска, някой дипломиран психолог , от момичетата тук, да разтълкува кравата. Ако  ще и анонимно.

# 4 492
Е, не мислите ли, че прекалявате с последните интерпретации?

# 4 493

В тази възраст масово децата рисуват герои от любими детски анимации.Брех, това малко дете уж със СОП,пък какви двуизмерни рисунки създава.
Та по кои уч. предмети е за рес. подпомагане? 

# 4 494
Хора, всипко може да е кравата. Неслучайно питат какво означава животното. Така и не разбрахме, обаче, така че ... Може да е всичко.

Blackbing, откъде време за любовница, нали ме обвинихте, че съм шеф на каторга и гърбя, ли, гърбя, горкото момче 🤣🤣🤣

# 4 495
  • София
То какво ли не се изписа, това е нищо
Как критикуваш някоя от вашия лагер, я набързо развийте И тази линия
Daskalka, нали е нощна смяна на държавната си работа? Иди да провериш какви ги върши там, щото....форумът знае най-добре

# 4 496
Хора, наистина ли някой тук се чувства подготвен да тълкува детски рисунки?  Самите психолози са много внимателни в такива подходи.
Даскалка, значи детето е водено при психиатър, така ли???

# 4 497
Е, като може всичко да е кравата, защото натякваш тук, че детето те вижда като дойна крава? Имам предвид твое старо мнение отпреди.

# 4 498
Абсолютно некоректно е да се прави опит за тълкуване на рисунките на детето само на база описанието на даскалката. Дори и рисунката, която се показа пак не е редно да се тълкува, защото не знаем конкретното задание, което е дал психолога. Ако беше толкова лесно, нямаше да има нужда да се ходи на психолог. Просто щяхме да караме децата да рисуват и да си решаваме всички проблеми.

# 4 499
То какво ли не се изписа, това е нищо
Как критикуваш някоя от вашите, я набързо развийте тази линия
Разясни ми, Cuckoo. Нищо не схванах.

Общи условия

Активация на акаунт