Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 061
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 680
Нероденото преди да  се роди какви проблеми прай па като се роди смятай

# 4 681
Което, останем ли заедно, ще се случи, Цеца. И поставените въпроси за съдбата на детето си остават валидни.

Бащата как вижда съдбата на детето си?

И аз не знам.

Е, браво.
Ти не знаеш как вижда бъдещето на детето си, той не знае нещата, които изписа и какво му готвиш на това дете.

Направо всичко ви е на масата, дума да няма Rolling Eyes

# 4 682
Тя си прави сметки, че мъжа и ще му се наложи да избира, между двете деца. Сама го каза,, ще трябва да решава с нас ли ще остане или ще си тръгне с него,, И тук и се зададе много точен въпрос,, Кои нас?,,, на който не се обърна голямо внимание. А това е още по-ужасно да караш баща да избира между двете си деца. Опитва се авторката, да бъде сдържана, ама понякога неволно се изпуска.

# 4 683
Смешното е, че съдбата на детето дето им е в къщата е неясна, но пък на Нероден Петко всичко му е изчислено, и имотите и възпитанието и режима...

# 4 684
Даскалка, мъжът ти работи на две места. Дори физически няма време да се занимава с детето. Промяна с магическа пръчка няма да последва за никой. Много добре го знаеш. Има три варианта. Първият, за съжаление и най-реалистичен, е че ти продължаваш да търпиш детето, докато забременееш и после го изритваш с конкретна причина, която лесно ще се намери. Вторият, най-добър за детето, е бащата да прогледне преди да си забременяла, да си вземе сина и да си тръгнат. Третият, в областта на фантастиката, но най-добър за всички, е бащата да работи по-малко, да се включи във възпитанието на детето, ти да прибереш перките и да се опиташ с повече разбиране и гъвкавост да се разбереш с детето. Вариант майката да го вземе няма.

Таф, трябвало е да помисли за горното преди да прави Велчова завера зад гърба ми. Той много добре ме познава и знае, че аз търпя, мисля и говоря когато съм стигнала до някаква позиция, от която не помръдвам. Така че съм 1000 процента сигурна, че в момента му се пече страшно яйце на Дто.

Много се напомпахте с този въображаем тормоз върху детето. От него се изисква просто нормално поведение и елементарно възпитание. Тук няма да му позволя да ми се катери по главата както е при бабите, да се обръща към мен с "ма", да ме плюе и прочее. Нито ще позволя да се държи като пълноправен съквартирант, едва ли не, да си определя сам кога ще влиза, излиза, дали ще се храни и прочее. Тази свобода е за деца на  съвсем друга възраст и определено не се дава преди да са доказали, че имат елементарна отговорност. Казала съм тези неща още от първия ден, включително първите възпитателни мерки ги взех още докато бяхме при свекърите. То много добре си се чува на записа кой какъв е и за какво се бори.

Така че, който си има дете, да се оправя.

# 4 685
Тя си прави сметки, че мъжа и ще му се наложи да избира, между двете деца. Сама го каза,, ще трябва да решава с нас ли ще остане или ще си тръгне с него,, И тук и се зададе много точен въпрос,, Кои нас?,,, на който не се обърна голямо внимание. А това е още по-ужасно да караш баща да избира между двете си деца. Опитва се авторката, да бъде сдържана, ама понякога неволно се изпуска.
И не осъзнава, че има вариант и собственото и дете да бъде лишено, като кара мъжа да избира. Не знам, тази жена, ако реално мисли това, което пише....май и специалист няма да помогне. Тя просто си е обречена.
Абе, Даскалка, дай някакви подробности и от детството ти. Ти си яко обременена.

# 4 686
Велчова завера е направил, щото явно те познава добре и знае, че не щеш детето му в дома ви, а той го иска. Е, глупава жена си. Ако беше му заслужила доверието по тази точка - детето му, нямаше последна да разбираш.Смятай, въпреки приказките ти тук, какво е видял и разбрал твоят мъж за теб и отношението ти към най-свидното му, за да не се съобрази с теб и още повече да е зад гърба ти...

# 4 687
  • При семейството си
А защо тогава, Даскалке, при психоложката миналата седмица, когато бащата е заявил, че не одобрява отношенията между теб и детето му и ще си тръгне с него, ти извади “компроматите”, за да доказваш какво е детето му, че и “сплаши” партньора ти да не те плашел теб с раздели, защото нали...”проблемното” дете. Защо разиграваш тези сцени с психоложката, като ти е пределно ясно, че с няколко сеанса до 15.09 никой и нищо няма да/се промени?

# 4 688
]Даскалка, аз съм привърженик също на границите. Детето да си ляга навреме, да учи, да помага в домакинските задължения. Чета например Уиш, от години,  тя си е цербер, но си обича децата и е отворена да коригира и собственото си поведение спрямо тях. Студенината, усещането, че това дете ти пречи, прозира много ясно в постовете ти. То го усеща още повече. Не знам колко пъти те попитах да си оцениш поведението, дали е авторитарно. Подмина ги всичките. Печелиш поддръжници именно с развяването на правила и дисциплина. Но всъщност става дума за тиха ненавист. И това е отровно. Затова тук голяма част смятаме, че и за детето е най-добре да не живее с теб. Но наистина в този случай никак не е морално да се опитваш да вържеш баща му с друго дете, а това да го изриташ. Именно тези отношения пораждат толкова дискусии, а не бизнеса ти, парите ти, как си отишла в малкото градче и подобни. Като майки сигурно на всички ни минава през главата, че може и да си отидем без време и някоя като теб да изгони нашите деца от домовете на бащите им и/или да превърне живота им в ад. Аз за себе си съм сигурна, че никога не бих допуснала такъв втори партньор до себе си, но като гледам как имаш поддръжнички - майки, не знам бившият ми мъж дали би имал достатъчно акъл.

# 4 689
Тоя трябва да е луд, ако междувременно се опитва да направи ново дете, докато съдбата на първото му е толкова застрашена. Може ли да има толкова безотговорни хора.

# 4 690
  • Куциндрел
Започнахте ли опитите за дете? Другият месец да очакваме ли двете чертички? Grinning

# 4 691
Тоя трябва да е луд, ако междувременно се опитва да направи ново дете, докато съдбата на първото му е толкова застрашена. Може ли да има толкова безотговорни хора.
Съдейки по последната, му реакция, май е започнало да му просвета и да му се изяснява картинката.

# 4 692
За тези, които опитаха да лансират идеята, че завиждаме на Даскалка или се борим за щастието на момата англичанка пускам този цитат, специално оцветен, да не го пропуснат без да искат. Написан е пределно ясно, не би следвало да имат проблем с разбирането му.
Но всъщност става дума за тиха ненавист. И това е отровно. Затова тук голяма част смятаме, че и за детето е най-добре да не живее с теб. Но наистина в този случай никак не е морално да се опитваш да вържеш баща му с друго дете, а това да го изриташ. Именно тези отношения пораждат толкова дискусии, а не бизнеса ти, парите ти, как си отишла в малкото градче и подобни.

# 4 693
]Даскалка, аз съм привърженик също на границите. Детето да си ляга навреме, да учи, да помага в домакинските задължения. Чета например Уиш, от години,  тя си е цербер, но си обича децата и е отворена да коригира и собственото си поведение спрямо тях. Студенината, усещането, че това дете ти пречи, прозира много ясно в постовете ти. То го усеща още повече. Не знам колко пъти те попитах да си оцениш поведението, дали е авторитарно. Подмина ги всичките. Печелиш поддръжници именно с развяването на правила и дисциплина. Но всъщност става дума за тиха ненавист. И това е отровно. Затова тук голяма част смятаме, че и за детето е най-добре да не живее с теб. Но наистина в този случай никак не е морално да се опитваш да вържеш баща му с друго дете, а това да го изриташ. Именно тези отношения пораждат толкова дискусии, а не бизнеса ти, парите ти, как си отишла в малкото градче и подобни. Като майки сигурно на всички ни минава през главата, че може и да си отидем без време и някоя като теб да изгони нашите деца от домовете на бащите им и/или да превърне живота им в ад. Аз за себе си съм сигурна, че никога не бих допуснала такъв втори партньор до себе си, но като гледам как имаш поддръжнички - майки, не знам бившият ми мъж дали би имал достатъчно акъл.

Именно! Стига вече с тая дисциплина. Никой не е казал, че за детето е тормоз да си ляга рано и да си мие зъбите.
Мисля, че Даскалка добре го разбира, но извърта нещата в нейна полза. Преди доста страници написах, че става за политик...
Тормоза е точно нейната омраза към него и третирането като натрапник. Ние го усещаме дори виртуално, то не може да се скрие, а и тя не се опитва. Представям си какво му е на него да живее в тая отровна среда.
Аз дори си мисля, че то е възлагало надежди, че ще бъдат в добри отношения, приело я е с обич, радвало се, че ще става батко (нейни думи), но след като тя го е зарязала то се е почувствало отхвърлено за пореден път. Поредния възрастен, който го игнорира. Първо му дава внимание и надежди за семейство, след това - БАМ, стига толкова писна ми! Детето е наранено и естествено иска да нарани и нея.
Тя е имала страхотен коз в ръцете си - дете с отчайваща нужда от внимание, дете на което му липсва майка му и ако беше малко по...(да речем ако можеше да преглътне егото и ината си, меко казано) щеше да се възползва от този коз. Да се сприятели с детето, да го привлече на своя страна, да го накара да се чувства част от семейството и тогава живота на всички щеше да бъде по-лек и тая тема нямаше да я четем...

# 4 694
Смятай, че то у вас по-лошо от пансион. Кой кога щял да яде, да спи.. Ти за каква се имаш? То детето ще излезе по-голям мъж от баща си, не се примирява със дисциплината. Ама той и бащата се прави на луд, хортува си с бившата, разбират си се, само Даскалката последна разбрала за какво иде реч.

Даскалка, мъжът ти работи на две места. Дори физически няма време да се занимава с детето. Промяна с магическа пръчка няма да последва за никой. Много добре го знаеш. Има три варианта. Първият, за съжаление и най-реалистичен, е че ти продължаваш да търпиш детето, докато забременееш и после го изритваш с конкретна причина, която лесно ще се намери. Вторият, най-добър за детето, е бащата да прогледне преди да си забременяла, да си вземе сина и да си тръгнат. Третият, в областта на фантастиката, но най-добър за всички, е бащата да работи по-малко, да се включи във възпитанието на детето, ти да прибереш перките и да се опиташ с повече разбиране и гъвкавост да се разбереш с детето. Вариант майката да го вземе няма.

Нито ще позволя да се държи като пълноправен съквартирант, едва ли не, да си определя сам кога ще влиза, излиза, дали ще се храни и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт