Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 480
Струва ми се, че всичко се върти около мечтите, желанията и страховете на бащата, а детето и неговите нужди остават леко в страни.
Докато геният се налудува да не минат още три години в агония.

# 481
Ето ти моя анализ.
Вашата връзка с мъжа ти е изтъкана от зависимости. Затова и "ултиматумът"  не води до нищо съществено. Направо като международна дипломатическа мисия е вашето. Затова е и този краен срок - новата година. Дотогава, предполагам, ще се върне инвестицията в бизнеса и може да се откопчите някак си, един от друг. Мъжът ти е искал правата, така ли излезе ? И ти не си знаела? Значи, той ги иска , но никога открито не ти го е заявявал, а и ги иска, но друг да му гледа детето. Която и да било жена, ама отговорността да не е негова.
Такова дело е за печелене. Местоживеенето на детето е в Б- я. Майката ще я призоват със съдебна поръчка- нищо сложно няма. Поне изръжка да плаща.
Ако ти за първи път узнаваш, че той иска правата над детето , много жалко за теб. Не може да не си разбрала, че те манипулират и двамата, а ти си насърчавала съвсем правомерно контактите между майка и син, защото си била с погрешно усещане за фактите и намерениятаТази терапия няма да помогне, ако той не осъзнае какво означава родителство и не влезе в роля. Той няма да влезе. Отлага поемането на отговорността.
Изобщо, виждам ви разделени до нова година. Да не посяга детето ? Че то това е направо смехотворно. А другите му прояви - опозиция, съпротива да учи и да се интегрира при вас ?
Всички са знаели предварително какво са ти делегирали, а ти последна узнаваш. Че пак си на "пангара". Нищо добро не те чака и никаква промяна не виждам. Дано съм лош пророк.

# 482
Съвършено точно, Таис.

# 483
Нещата в живота никога не се променят бързо. Промяната е процес, авторке, при ММ отне около 7 години, и пак, частична. Няма да стане за 1/2 г.
Да не кажеш после, че не сме те предупредили Wink
Въпросът е имаш ли нерви и търпение. А, освен това дадох начален тласък с временна раздяла и друг мъж. Като че ли тогава чак се оцъфери сериозно.

# 484
За детето е по-добре да идете в София. Там са най-добрите специалисти. В малък град не знам какво ще може да се намери. Всъщност не знам какъв ви е бизнеса, но ако не е свързан с мястото, където живеете, не виждам защо да стоите там.

# 485
С мястото е свързан, Бианка.
Смахнатият професор свещенодейства в изолирана среда.
На две места, пък иска и детето. Ама авторката да го гледа.
Плашел се бившата да не вземе правата . Ха- ха.
Ужас просто.

# 486
Абсолютно очаквах такова развитие. Бащата си иска детето. Даже според него авторката пречи на детето да се примири че ще живее с баща си. Това си е мислил скъпоценния съпруг, докато авторката си е мислила че прави най доброто за детето. Къде им е комуникацията на тези хора не знам.
Детето остава в България. Язък за напъните на авторката. Следва един мъчителен процес на въртене в порочен кръг. Авторката ще се вглежда в детето под лупа и ще вижда само лоши неща. Бащата ще иде на консултация няколко пъти, но дали ще предприеме нещо като родител не е много сигурно. Авторката ще постави поредния ултиматум и ще проведат поредния разговор. И така, и така, и така....

# 487
  • here and now
Добре е да обясните на майката да не заблуждава детето си, че ще го вземе и т.н. и да я предупредите, че ще присъствате на разговорите с нея и ако пак си подкара нейната да ѝ спрете контактите за определено време.
Много съм скептична относно развитието на нещата. Те си искат детето, но не искат(могат) да го възпитават. Ти очевидно можеш, но не искаш.
Мъка, мъъъка...

# 488
Даскалка,  аз водих моето на детоксикация и био резонанна диагностика,  струваше към 1000 лв. Не знам дали имаше ефект или просто си надрасна проблемите. Разбирам, че ти искаш детето да е с майката, аз също споделям твоето мнение, но в крайна сметка опитай и този вариант. За съжаление не мога да ги дам координати на лекаря,  но ако се разтърсиш из интернет, все ще откриеш нещо.  При моят син излязоха паразити, гъбички и бактерии.  Лекувах  го с разни добавки и чайове.

# 489
Ама разбира се ,че трябва солидно количество занимания с детето, и то не учебни. Учебните са за разкош само, за черешка на тортата. Ама и с бащата. Очевидно имате проблем с доверието, щом крие от теб съществена информация.
Впечатленията са ми, че промяната става от раз, когато човек удари някакво свое лично дъно.

Човечето защо затвори старата тема? Яко ли е минавала метлата?

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 17:26 от Анонимен

# 490
Поне доста неща са се изяснили, и това не е малко.
Авторката явно е жена с огромна упоритост, дано от това да произлезе нещо добро, а не безкрайни изпълнения и скандали.

# 491
Пак малко недочетохте. Не иска да води дело за правата. За мен това е безумие, да живея в страх да не ми вземат детето по съдебен ред, че и за да го предотвратя оставям и двете други страни, майката и детето, да си правят каквото си искат, само и само аз да съм добрият и да не се клати лодката ... Аз никога не бих постъпила така с мое дете, но ето, при него това е положението.

Няма да се върне инвестицията до празниците, не това е идеята. Просто аз не мога да търпя вече постоянните отлагания. Ако детето се повлияе добре от терапията, успокои се, започне да се държи с мен ОК, супер, да остава. Но продължат ли си нещата по стария начин, няма смисъл. Да си го гледат в каквато искат конфигурация, не съм длъжна да живея с дете, което ме мрази толкова неистово.

Не става дума за ултиматуми, а за очертаване на границите. Имам си лимит на някои неща, сред тях да ме правят на маймуна до безкрай.

# 492
Абсолютно очаквах такова развитие. Бащата си иска детето. Даже според него авторката пречи на детето да се примири че ще живее с баща си. Това си е мислил скъпоценния съпруг, докато авторката си е мислила че прави най доброто за детето. Къде им е комуникацията на тези хора не знам.
Детето остава в България. Язък за напъните на авторката. Следва един мъчителен процес на въртене в порочен кръг. Авторката ще се вглежда в детето под лупа и ще вижда само лоши неща. Бащата ще иде на консултация няколко пъти, но дали ще предприеме нещо като родител не е много сигурно. Авторката ще постави поредния ултиматум и ще проведат поредния разговор. И така, и така, и така....

А,като се изсере на дивана,или я изрита,няма нужда от лупа,освен ако човек не е толкова прост,че да реши ,че няма нужда да се "вглежда" в подобни неща..

# 493
Едно ще ви кажа само. Хубава, лоша, ако не бях натиснала за конкретни отговори, колко още щеше да продължи тази агония? На майката й е лесно, звънне по телефона, взимам те, разръчка го, и ние тука берем после плодовете. Какъв е този садизъм нейният нон-стоп да го лъже, и аз не знам. Но последствията са под моя покрив. Та грам не ме касае вече кой какви схеми си прави зад гърба ми. Каквото било досега, било, сега оставам в тази връзка при конкретни параметри. Както е и коректно, а не да си живеем и тримата в някакви заблуди...

# 494

А,като се изсере на дивана,или я изрита,няма нужда от лупа,освен ако човек не е толкова прост,че да реши ,че няма нужда да се "вглежда" в подобни неща..
Написах, че ще се вглежда в детето под лупа, защото тя това прави. В никакъв случай не оправдавам и защитавам детето. Още в предишната тема писах, че ако продължават така след 3-4 години може да и посегне и по сериозно.
Но човека в който трябва да се вглежда не е толкова детето, а баща му. Но тя винаги явно или не толкова заобикаля въпроса. И ето че според бащата тя е виновна че детето не може да се приспособи. И въпреки това авторката държи да продължи всички това с поставени от нея условия, като ви да че досега нищо от това което е поставила като условия и искания не е станало.

Общи условия

Активация на акаунт