Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 525
Лошото е, че бащата е такъв муньо неземен, непръсканато чакащ някоя жена да го дондурка, че като нищо ще клекне на авторката за да не си загуби издръжката и ще търси начин да разкара детето, пращайки го при някоя баба. То поне ще се оттърве от авторката, но пък не ми се мисли какво ще стане с него в следващите години без грам възпитание и родителски авторитет, продължаващо да трупа злоба и гняв, отхвърлено и от двамата си родители, които освен че не са способни него да гледат, май и себе си не могат и козируват на новите си половинки, които ги издържат. Мъка, мъкааа...Дано наистина някой сигнализира социалните и да се вземат мерки за това дете преди да е станало твърде опасно.

# 526
  • Варна
"...а той тук си празнуваше новооткритата  свобода с неангажиращи връзки за по няколко нощи секс. "
И ти му гласува доверие за сериозна връзка и бизнес ???
Дали е празнувал или му е навик, не е бил вързан и изолиран ?
Любовта е сляпа, но дали е взаимна ...

# 527
От цялата работа ще пострада най-много мъжът ми, ако не се вземе в ръце.
Не. От цялата работа най-много ще пострадаш ти. Имаш два варианта:
1. Да прекараш остатъка от живота си с тоя муньо неземен, както сполучливо го нарекоха малко по-горе. А това си е живо закопаване.
2. Да се разделите, което означава Х на брой изгубени за теб години и сериозно намаляване на шансовете за ново семейство и най-вече на твое собствено дете. В това време неземният муньо ще тръсне детето на баба му, а после ще намери някоя друга жена да му го гледа. Нищо му няма на него. Ще си прекара животеца щастлив като прасе в локва.

# 528
"...а той тук си празнуваше новооткритата  свобода с неангажиращи връзки за по няколко нощи секс. "
И ти му гласува доверие за сериозна връзка и бизнес ???
Че какво общо имат двете неща?

# 529
  • here and now
Лошото е, че бащата е такъв муньо неземен, непръсканато чакащ някоя жена да го дондурка, че като нищо ще клекне на авторката за да не си загуби издръжката и ще търси начин да разкара детето, пращайки го при някоя баба. То поне ще се оттърве от авторката, но пък не ми се мисли какво ще стане с него в следващите години без грам възпитание и родителски авторитет, продължаващо да трупа злоба и гняв, отхвърлено и от двамата си родители, които освен че не са способни него да гледат, май и себе си не могат и козируват на новите си половинки, които ги издържат. Мъка, мъкааа...Дано наистина някой сигнализира социалните и да се вземат мерки за това дете преди да е станало твърде опасно.
ООО не. В провинцията си намират нова жена, която да им гледа детето. Щом тази се е навила значи ще се намери и друга.
То пък чудо ще направят социалните. Точно след няколко години, детето ще започне само да ги търси, защото в центровете за настаняване е "пей сърце". Готвят им, чистят им, джоби им дават не ги карат нищо да правят и дори им козируват, защото ги е страх, че ще си загубят работата, ако се оплачат някъде.

# 530
  • Варна
Има и друг вариант - тактическа, скрита битка, без ясни позиции . Фамилията става зависима. Мъжът си е просто изпълнител - работник, който бачка на три смени , само за нея . Кредитът му е довод да принуди майката да си  изпълнява родителския ангажимент. Детето се успокоява (донякъде) и работи с терапевт . Авторката следи производство, пласмента и повишава активите . Същевременно има шанса да срещне лоялен гражданин, със съвременен манталитет. Той е отговорен в бизнеса и с добри качества за баща.
 Не е нужно да си оттегля бизнеса и да мести базата.
Авторке, позитива на една връзка е споделянето и опеката на всички нива. Когато мъжа обича,  поема  проблемите като буфер , за да  спести на жената негативни емоции и разочарования. При вас е обратното.

# 531
Авторката си харесва този гражданин, селянин или какъвто е там, тя няма причина да търси друг. И това не е случайно, хората се събират с подобни на себе си все пак. Така че тази семейна конфигурация изобщо не е толкова изненадваща и бащата е наясно, че тя ще стои там докато той реши да прекрати съжителство-бизнесът.
И от двете страни има някакви садистични елементи - тя го заплашва с уволнение, но не го пуска, той я върти с празни обещания. Такива връзки са вечни.

# 532
След цялата тая мизерия- още от изхвърлянето на багажа, през кенефни мръсотии, удари и тайни договорки, аз ако съм се накиснала с пари, ще изтрая точно толкова, колкото да си върна поне вложеното и чао на всички пиявици да се оправят помежду си.

# 533
Аз не бих чакала и вложеното да си върна, защото пари се изкарват, но времето (вкл. за бременност раждане на дете) си изтича. Е, аз сизразсъждавам малко наизуст, но определено ако на 35+ съм без дете, бих се огледала за по-експресни и лесни варианти да го имам.

# 534
Е, аз доколкото виждам, авторката ще чака (да цъфнат налъмите). Дете явно не се планира вече. Тя няколко пъти писа "ако имам дете". Думите отразяват мисълта. И освен това ми прави впечатление, че всички питат, как ще пази бебето, ако другото дете прояви агресия. Реално никак - в криминалните хроники нищо странно няма да прочетеш, как  50-60-70 годишният Х убил брат си У и той на толкова години....
Те толкова са окепазили детето, че то ще ги научи най-добре. Те ли ще плащат за всичките психиатри и терапии? И даже безценната къща, от която е изхвърлена за да не я пипа, ще отиде за кредитите. Да взема парите и да бяга.
Това, при условие, че ми изглежда, че само заради парите стои там.

# 535
  • София
Ааа, недейте така, нали лично Паулу Коелю е казал: Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства"
Ще изкарате, че даскалката не желае достатъчно силно нещата да се наредят?
Чела съм и нещо друго:
Всеки ти казва "Вярвай в себе си" а после - "Абе , тоя много си е повервАл"

# 536
  • България
Даскалке, изнеси мъжа и детето му и ги остави да си живеят сами. Казвам "изнеси", защото очевидно живеят в твое жилище. Продължавайте да си въртите бизнеса заедно щом е толкова печеливш, даже продължавайте да си топлите чаршафите от време на време щом не искаш да го оставиш, терен имате. Пък ако щете и дете си направете, със сигурност бащата ще те остави да го гледаш както намериш за добре. Вас под един покрив някак не ви виждам.

Все пак е някакво решение.

Пробва се той да се пазари за нещо подобно, но няма да му се получи. Като си каже утре последно какво е решил, ще споделя какво е финалното по темата.

Даже според него преча на този процес, защото притискам майката да се ангажира и по този начин детето се разстройва още повече, поддържа му се идеята за нея жива.

Надявам се, че си наясно с това, че съпругът ти не държи много на теб.
И аз съм стояла 16 години в неприятен брак, но за да не загубя дъщеря си (надъхвана от другата страна срещу мен) и за да има детето някакво семейство.
Скрит текст:
За наша изненада (моя и на дъщеря ми), развръзката беше съвсем различна, но може би не е по темата.
Разбирам те, ако стоиш заради инвестицията си. Няма лошо, много пари си наляла.
Но ако мислиш, че този мъж те обича, сигурно се заблуждаваш - с такова впечатление съм, четейки постовете ти.
А на майката няма да повлияеш, тя е кукувица, както и бившият ѝ мъж. И двамата са намерили на кого да хвърлят кукувичето, а и издръжка за себе си не са пропуснали да осигурят.

# 537
Даскалке, а до колко майката би се вписала в терапиите? Ако опасенията ти, че няма да остане в Англия се сбъднат, връщането й в Бг ще се отрази отново на детето и е възможно да върне ситуацията в стартово положение.

# 538
Ама много пишете бре, нямате изчитане.
Беше на 5 малкият като замина тя. Една година, предучилищната, я изкара с бабата по майчина линия. В този период си бях още в София, бяхме с половинката приятели с екстри, а той тук си празнуваше новооткритата свобода с неангажиращи връзки за по няколко нощи секс. Вече след предучилищната като си го взе за лятотото стана ясно, че ще стои и първи клас, вече бяхме решили да ставаме семейство
Ми точно първо гадже си де, какво спориш?

# 539
  • София
Даскалке, ти ще ходиш ли на терапия при психолога? Не е ли редно всички да се подложите, изнервени сте.
Или само ще сочиш с пръстче само момчето и ще стоиш като оценител на прогреса му?
Не ми отговори какъв е твоят недостатък в цялата история. Не колко си наивна и добра и не си съобразила да искаш еди- какво си на ранен етап, а нещо, което смяташ, че е кофти постъпка?

Общи условия

Активация на акаунт