Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 510
Ами, ако и на предишната е тръсвал детето, вече не знам какво да кажа.
Ако не - баш първото гадже си, /да речем първото по-дълго от няколко месеца/.
Ако ти си поне от три години там, детето е на 9, той е имал още една дълга връзка, значи се е развел и е поел детето, когато е бил на 3 години, така ли да разбирам? Ми каква майка да го гледа, тя в бебешка възраст не го е гледала, та сега ли?

# 511
HighSpeed, по някое неизвестно време през август. Майката никога не казва дати, всичко е в последния момент.

Само че никой няма да чака дотогава.

Неслучайно първата "тестова" стъпка е да видя дали ще отиде на терапия тази седмица или само ще "пунтира". Ако играе и цели влачене, още тази седмица ще получи еднопосочен билет.

Не съм глупачката, за която изглежда ме мислят Simple Smile

# 512
Кога се очаква детето да се прибере в България.

# 513
Тайс и Вивиана, не е толкова интелектуално, колкото брутален сблъсък София - провинция. Аз не мога да му избия 40 години гледане в едни условия ако ще с хастара да се обърна. Някои битови неща, да, но принципи и разбирания ... кауза пердута.

Аз така знам и процедирам. Нещо като не мога или ако не се занимавам, давам да който може и не мрънкам как точно му е изпълнението. А нашите не стига, че грам не влагат в детето извън лиготии по 5 минути на ден, че и с претенции Simple Smile

# 514
  • София
Daskalka, не бях чела отдавна, в последните Н страници ти постоянно се самонадъхваш как няма повече да търпиш и как ще станат чудеса. А според мен пак те успиват. Как точно ще задължиш майката да му каже, че няма да го взима, пистолет в главата й ли ще опреш? Като нищо ще се отметне за пореден път, а може и въобще да не дойде, нали има опция детето да се изпрати само под надзора на стюардесите.
Според мен грешката ти е, че предупреждаваш и поставяш срокове. Хората са казали - предупреден значи въоръжен. Ти предупреждаваш хората, те правят някакъв финт, ти се връзваш и така до следващия сериозен разговор и следващия срок...
На твое място изобщо не бих общувала с майката, след като има претенции и те напряга. Не се възмущавай как може така, просто не й давай възможност да те вбесява.
Ти правиш грешката да искаш да контролираш всекиго. Ами не става, в един момент вдигни ръце и кажи: "Не мога да се справя, оправяйте се сами"
Донякъде те разбирам - и аз си имам вкъщи "добрият" баща, който купува плестейшъни. Обаче както и при теб - госпожата от занималнята говори с мен, че детето не се справя с материала, а не с перфектния татко.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 12:48 от Cuckoo

# 515
Мъжът ми съм го знаела какъв е преди да се събера с него, и както виждаш не рева.
Сигурна ли си, че си го знаела какъв е преди да се съберете? Струва ми се, че едва снощи научи, че той те е лъгал относно намеренията си да задържи детето при себе си и те е моткал, че смята да го прати при майка му. Точно мъжът ти е основният проблем. За детето, like father, like son (excuse my french).
Той винаги си го е "искал", ама знаеш как, някоя жена да го гледа. Майка му, аз, ако се разделим - някоя нова, докато не разбере къде е попаднала ...
А, ето че чудесно схващаш къде е проблемът. Нима имаш надежда за положително развитие при това положение?

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 12:42 от Анонимен

# 516
Тъй като оригиналната тема е затворена, поствам тук развитието на казуса след разговора с майката.

Скрит текст:
Попитах я директно какво става, взела ли си е pre-settled и какви са й намеренията по отношение на детето, ще го вземе ли при себе си или не, тъй като ми предстои сериозен разговор с мъжа ми и искам преди това да взема някои решения за себе си.

За пореден път липса на конкретен отговор. За статута - нищо. За това къде да е детето - били се разбрали с мъжа ми да стои детето в България докато завърши 8ми клас, за да "научи българския", а и тя можело да си дойде, бла, бла общи приказки. На мен, съответно, такова нещо не ми е казвано, при което я попитах от кога е тази уговорка, от преди или след като съм я попитала са говорили. Не било сега говорено, ама пак не казва конкретно. Дотук добре.

Следващ въпрос, щом са решили да живее в БГ, къде ще е това, с нас, сам с баща си, при бабите? Избухна, естествено,  че с баща си щял да живее. Казвам хубаво
, само дето мен никой не ме питал дали имам нещо против да е при нас и т.н.
Скрит текст:
Да сме се оправяли с мъжа ми. И дотук добре.

Говоря аз с половинката и какво получавам като отговор - говорили били да стои до 8ми клас, но като обсъждане, не го били решили. Така или иначе той искал детето да е с нас. Хубаво,
ама пак стигаме до там, че мен никой ме ме е питал искам ли или не да го отглеждам още 5 години,
Скрит текст:
особено при съществуващите при нас проблеми. При което казваме и двамата какво що, стигаме до някакво средно компромисно положение по принципа на оставането на детето тук, върху което да помислим и решим окончателно.

На следващия ден, понеже щом евентуално ще остава при нас за постоянно почвам да хвърлям по едно планиращо око по темата и по съвпадение получавам мейл за отстъпки в един от сайтовете, от които купувам на малкия дрехи. Намаление на зимните неща, преглеждам, правя скрийншотове на неща, които би му харесали, пращам на майка му да погледне и да ми каже иска ли нещо. Нищо не искал, бебешки му били и се започва разговор за дрехите и обувките, кое какво от къде да се взима. При което в хода на разговора нашата почва с претенциите какво сме му били купували, че били грозни маратонките му и ако сме нямали с какво да му пазаруваме, да сме й кажели да прати. Казах й изобщо да не я зачеква тази тема за парите, защото ще се скараме, тя издръжката не си праща в цял размер и срокове, за шините на малкия 100 лв с клизма ги даде, просто да не отиваме там. И пак откачи. Какви съм ги говорела, кога не била пращала, нямала тя била уговорки за суми и срокове. Казах й да си погледне кореспонденцията и че освен това пазя всички бележки от преводите, да не ме кара сега да й вадя кога какво е пращала. Леле майко настана, не реагира добре, като я хванат в лъжа, а изглежда си и мислеше, че мъжът ми не ми казва какво що прави Simple Smile Нямало вече да има суми и срокове, когато можела каквото можела щяла да праща, в Лондон не било като тука, всичко било далече и т.н. глупости от рода.

При което в прав текст й казах, че каквото са правили докато са били семейство, идеята, че мъжът ми е длъжен да има винаги пари и да дава и прочее, си е било за тогава. Че не може да продължава да се държи, все едно са си заедно, а мен и мъжът й ни няма и не трябва да се съобразяват с нас. Че половинката ми си има отдавна ново семейство и в допирните точки на двете домакинства - детето и свързаните с него неща, гледане, издръжка и т.н. - трябва да прояви малко уважение и да се съобразява, да се регламентират някои неща и да се спазват. Тук вече тотално превъртя. Абе да не съм я занимавала, тя щяла да се оправя с мъжа ми, брутално избухване.

Изглежда, че половинката ми ще вземе да се окаже най-оспорваният мъжки полов орган в БГ много скоро 🤣🤣🤣. Не е взет статута, тя - а не "ние", както беше до скоро - може би щяла да се връща и т.н., да не ви отегчавам и с други подробности, някои детайли от последните месеци се напаснаха. Изглежда нашата ще се прибира принудително, без половинката си и си прави някакви сметки. Не е тайна, че между мен и мъжа ми има проблеми само заради детето, които неговото присъствие ще задълбочи, включително до потенциална раздяла, и нашата ще си го ползва за маша докато не се стигне до подобна развръзка Simple Smile Това неистово желание да се отърват от мен на всяка цена, омразата на малкия, настройването му преди време от бабите, че заради мен са се разделили и пак ще се съберат ако ме няма, в комплект с нейната пасивност в опровергаването на подобни твърдения ... Изглежда целта на схемата през цялото време е била да има спасителен пояс като се върне. Ако мен ме няма, ще му се поумилква, да си простят "в името на щастието на детето" и т.н. и току виж го излъгала да се съберат отново. Ако мен ме има прибере ли се остава самотна майка, малкият ще иска да живее с нея, но пари извън издръжката от мъжа ми няма да видиа, ще трябва задължително да работи, даже може би не на едно място ... Пък и знаеш ли я, може да си мисли, че покрай мен е позабогатял Simple Smile Ама аз като имам такива дебилни нерви, не искам да си съсипя семейството и бизнеса и се инатя, въпреки всичко не се махам 😂😂😂

Изобщо, к..ска работа Simple Smile

Предупреденият човек, обаче, е въоръжен. Аз поставих нещата на масата с мъжа ми, няма вече кой да ги чака да решават какво искат, говорено е какво, що, решила съм за себе си какво мога и не мога да преглътна в бъдеще, ще си решим и с мъжа ми окончателно. 

Жалко само за детето, на никой от двамата не му дреме за него.
След като се обвързваш с мъж с дете, би трябвало да си наясно, че съществува и вероятността това дете да живее с баща си, съответно с теб.
Учудвам се на наглостта ти, че бащата трябвало да Те пита дали ТИ искаш да живееш с детето МУ.
На мястото на майката, аз лично, бих ти затворила и изобщо не бих комуникирала с теб.

# 517
Косите..., не.

Беше на 5 малкият като замина тя. Една година, предучилищната, я изкара с бабата по майчина линия. В този период си бях още в София, бяхме с половинката приятели с екстри, а той тук си празнуваше новооткритата свобода с неангажиращи връзки за по няколко нощи секс. Вече след предучилищната като си го взе за лятотото стана ясно, че ще стои и първи клас, вече бяхме решили да ставаме семейство, събрахме се и почна историческото ми местене насам, купуваше се базата и т.н., два дни бях тук, два в София, живеехме при свекърите, където уж щяхме да правим горния етаж. Тук изглежда това е модус операндито, защото свеки е като бившата, обещава и почва после да влачи и отлага 🤣. Трябваше пролетта да почва ремонта, поставих ребром въпроса, тя си каза, че нямало да разреши и ми изхвърли багажа. Намерих къщата, в която сме, момчетата дойдоха при мен и така. Дефакто от първи клас е с нас, сега завърши трети. Не е бил прехвърлян на гаджета и други връзки.

# 518
Тъй като оригиналната тема е затворена, поствам тук развитието на казуса след разговора с майката.

Скрит текст:
Попитах я директно какво става, взела ли си е pre-settled и какви са й намеренията по отношение на детето, ще го вземе ли при себе си или не, тъй като ми предстои сериозен разговор с мъжа ми и искам преди това да взема някои решения за себе си.

За пореден път липса на конкретен отговор. За статута - нищо. За това къде да е детето - били се разбрали с мъжа ми да стои детето в България докато завърши 8ми клас, за да "научи българския", а и тя можело да си дойде, бла, бла общи приказки. На мен, съответно, такова нещо не ми е казвано, при което я попитах от кога е тази уговорка, от преди или след като съм я попитала са говорили. Не било сега говорено, ама пак не казва конкретно. Дотук добре.

Следващ въпрос, щом са решили да живее в БГ, къде ще е това, с нас, сам с баща си, при бабите? Избухна, естествено,  че с баща си щял да живее. Казвам хубаво
, само дето мен никой не ме питал дали имам нещо против да е при нас и т.н.
Скрит текст:
Да сме се оправяли с мъжа ми. И дотук добре.

Говоря аз с половинката и какво получавам като отговор - говорили били да стои до 8ми клас, но като обсъждане, не го били решили. Така или иначе той искал детето да е с нас. Хубаво,
ама пак стигаме до там, че мен никой ме ме е питал искам ли или не да го отглеждам още 5 години,
Скрит текст:
особено при съществуващите при нас проблеми. При което казваме и двамата какво що, стигаме до някакво средно компромисно положение по принципа на оставането на детето тук, върху което да помислим и решим окончателно.

На следващия ден, понеже щом евентуално ще остава при нас за постоянно почвам да хвърлям по едно планиращо око по темата и по съвпадение получавам мейл за отстъпки в един от сайтовете, от които купувам на малкия дрехи. Намаление на зимните неща, преглеждам, правя скрийншотове на неща, които би му харесали, пращам на майка му да погледне и да ми каже иска ли нещо. Нищо не искал, бебешки му били и се започва разговор за дрехите и обувките, кое какво от къде да се взима. При което в хода на разговора нашата почва с претенциите какво сме му били купували, че били грозни маратонките му и ако сме нямали с какво да му пазаруваме, да сме й кажели да прати. Казах й изобщо да не я зачеква тази тема за парите, защото ще се скараме, тя издръжката не си праща в цял размер и срокове, за шините на малкия 100 лв с клизма ги даде, просто да не отиваме там. И пак откачи. Какви съм ги говорела, кога не била пращала, нямала тя била уговорки за суми и срокове. Казах й да си погледне кореспонденцията и че освен това пазя всички бележки от преводите, да не ме кара сега да й вадя кога какво е пращала. Леле майко настана, не реагира добре, като я хванат в лъжа, а изглежда си и мислеше, че мъжът ми не ми казва какво що прави Simple Smile Нямало вече да има суми и срокове, когато можела каквото можела щяла да праща, в Лондон не било като тука, всичко било далече и т.н. глупости от рода.

При което в прав текст й казах, че каквото са правили докато са били семейство, идеята, че мъжът ми е длъжен да има винаги пари и да дава и прочее, си е било за тогава. Че не може да продължава да се държи, все едно са си заедно, а мен и мъжът й ни няма и не трябва да се съобразяват с нас. Че половинката ми си има отдавна ново семейство и в допирните точки на двете домакинства - детето и свързаните с него неща, гледане, издръжка и т.н. - трябва да прояви малко уважение и да се съобразява, да се регламентират някои неща и да се спазват. Тук вече тотално превъртя. Абе да не съм я занимавала, тя щяла да се оправя с мъжа ми, брутално избухване.

Изглежда, че половинката ми ще вземе да се окаже най-оспорваният мъжки полов орган в БГ много скоро 🤣🤣🤣. Не е взет статута, тя - а не "ние", както беше до скоро - може би щяла да се връща и т.н., да не ви отегчавам и с други подробности, някои детайли от последните месеци се напаснаха. Изглежда нашата ще се прибира принудително, без половинката си и си прави някакви сметки. Не е тайна, че между мен и мъжа ми има проблеми само заради детето, които неговото присъствие ще задълбочи, включително до потенциална раздяла, и нашата ще си го ползва за маша докато не се стигне до подобна развръзка Simple Smile Това неистово желание да се отърват от мен на всяка цена, омразата на малкия, настройването му преди време от бабите, че заради мен са се разделили и пак ще се съберат ако ме няма, в комплект с нейната пасивност в опровергаването на подобни твърдения ... Изглежда целта на схемата през цялото време е била да има спасителен пояс като се върне. Ако мен ме няма, ще му се поумилква, да си простят "в името на щастието на детето" и т.н. и току виж го излъгала да се съберат отново. Ако мен ме има прибере ли се остава самотна майка, малкият ще иска да живее с нея, но пари извън издръжката от мъжа ми няма да видиа, ще трябва задължително да работи, даже може би не на едно място ... Пък и знаеш ли я, може да си мисли, че покрай мен е позабогатял Simple Smile Ама аз като имам такива дебилни нерви, не искам да си съсипя семейството и бизнеса и се инатя, въпреки всичко не се махам 😂😂😂

Изобщо, к..ска работа Simple Smile

Предупреденият човек, обаче, е въоръжен. Аз поставих нещата на масата с мъжа ми, няма вече кой да ги чака да решават какво искат, говорено е какво, що, решила съм за себе си какво мога и не мога да преглътна в бъдеще, ще си решим и с мъжа ми окончателно. 

Жалко само за детето, на никой от двамата не му дреме за него.
След като се обвързваш с мъж с дете, би трябвало да си наясно, че съществува и вероятността това дете да живее с баща си, съответно с теб.
Учудвам се на наглостта ти, че бащата трябвало да Те пита дали ТИ искаш да живееш с детето МУ.
На мястото на майката, аз лично, бих ти затворила и изобщо не бих комуникирала с теб.

Ми ще пита и още как?
Живеят в нейната къща,а детето е проблемно.
Разкара ли ги тя от дома си,пак ще трябва да пита други хора,дали детето му може да живее с тях и биха ли го гледали.Баби,роднини..

# 519
Авторке, бая си се набутала между шамарите, дано се усещаш. Аз на твое място не бих стояла, всичко е прекалено объркано, не това е животът, който и според мен ти би искала да живееш.

# 520
  • София
Cuckoo, аз съм такъв характер, игрички не играя. Казвам си предварително какво що, да няма после сърдити. И няма да има повече никакво успиване и отлагане, защото аз не съм им подлога на нашите тримата.
Ти си ясна, обаче другите играят игрички, и то доста добре, както виждаш.
Затова казвам не да даваш срокове и да чакаш, а направо заповеди. И строявай безценния си мъж да се включва във възпитанието.
ЗабравИ материалния аспект, доколкото е възможно. Ясно че инвестицията не се зарязва току-така, обаче докато той си работи на двете работи и няма време да погледне детето, по-добре няма да стане. Той ще си върне кредитите, ами твоите нерви кой ще ги върне и ще изкараш ли от бизнеса достатъчно пари за психопомощ за себе си?
За мен си се хванала с човек под нивото ти е сега се опитваш да го превъзпиташ. Ами трудна работа на тези години

# 521
От цялата работа ще пострада най-много мъжът ми, ако не се вземе в ръце.

Майката щом не си е оправила документите скоро ще се появи и детето ще ревне да е с нея. Хем ще му се цопне издръжка, хем ще мизерува на квартира, хем ще ме е изгубил мен и кариерата си ...

Ама така става, като се хитрува

# 522
  • София
Той май знае, че няма да го оставиш, че си го приела присърце като проект и не искаш онази да победи.

# 523
Франсоаз, ако бащата живее сам, може да си решава самостоятелно. Щом е с друг - не.
И какво предлагаш?Понеже жената на баща му не го иска в дома си, той да изрита детето си на улицата?

Той може да живее сам, но ти си го взела С дете.И възможността това дете да заживее с баща си съществува реално винаги.
Като не си искала чужди деца, просто не се жениш за мъж с дете, търсиш ергени БЕЗ деца.

# 524
  • София
Е, когато са се събирали, сигурно се е твърдяло, че детето ще отиде при майка си. Някои неща няма как да провериш, приемаш ги на доверие.
Приемам дори варианта самият баща да не е бил наясно с ходовете на бившата си жена.

Общи условия

Активация на акаунт