Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 798
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Даскалке, изнеси мъжа и детето му и ги остави да си живеят сами. Казвам "изнеси", защото очевидно живеят в твое жилище. Продължавайте да си въртите бизнеса заедно щом е толкова печеливш, даже продължавайте да си топлите чаршафите от време на време щом не искаш да го оставиш, терен имате. Пък ако щете и дете си направете, със сигурност бащата ще те остави да го гледаш както намериш за добре. Вас под един покрив някак не ви виждам.

Все пак е някакво решение.

# 61
Даскалка, никой не те упреква че притесняваш майката. Ти явно четеш както и което ти изнася.
Повечето тук, а и в предишната тема ти казваме че не можеш насила да я накараш да поеме грижа за детето.
Много си права че детето е грижа на родителите си, но съпругът ти е родител на това дете. И ако те с майката се разберат то да живее с баща си ти не можеш да направиш нищо. Ще кажеш че ти си част от това семейство вече. Да така е. Но влизайки в семейството детето е било вече налице и ти си знаела този факт.

# 62
То това не е човещина твоето, инат е. Simple Smile

# 63
Алина, аз каквото очаквах го получих. Каза ми в крайна сметка какво иска да прави. Само преди два месеца малкият се беше похвалил в училище, че вече ще бъде с нея, заминава и няма да се връща повече. Сега се оказа друго. Тя това хоро го играе откакто сме с мъжа ми и по този начин държеше и нашето семейство под един вид контрол. Вече никой няма да се съобразява с нея и да й търпи интригите.

Попитана е в прав текст ще го взима ли или не, отговорила е. С това отровните зъби на змията са извадени и няма да има как повече да ни се меси, чрез детето.

Сега вече мога да се разбера аз самата веднъж завинаги с мъжа ми какво се случва от сега нататък. Никой няма да я чака принцесата повече да си намира извинения, поводи или причини за местожителството на детето.

# 64
Дали майката е безотговорна или няма възможност да го вземе, не е нито наша работа, нито на великата бизнесменка и инвеститорка Rolling Eyes, която, като станало въпрос да плащат с мъжлето издръжка за детето и преритАла... Вярвате ли й! Щото аз не! голям бизнес пък виси непрекъснато във форума, пф...
Само се надявам да не е вярно даскалка, че горките дечица, на които тази жена е учителка... То не бяха магии, то не бе урочасване, то не бяха заплахи за убийства... не знам детето доколко е зле, ама жената хич не е добре. Да ходи да си лекува нервите по-добре, вместо да ни занимава нас с глупостите си.

Абсурт, ти пък уж печена жена беше, как може да вярваш и да се връзваш на подобни измишльотини и простотии.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 16:40 от птица

# 65
Даскалке, изнеси мъжа и детето му и ги остави да си живеят сами. Казвам "изнеси", защото очевидно живеят в твое жилище. Продължавайте да си въртите бизнеса заедно щом е толкова печеливш, даже продължавайте да си топлите чаршафите от време на време щом не искаш да го оставиш, терен имате. Пък ако щете и дете си направете, със сигурност бащата ще те остави да го гледаш както намериш за добре. Вас под един покрив някак не ви виждам.

Все пак е някакво решение.

Пробва се той да се пазари за нещо подобно, но няма да му се получи. Като си каже утре последно какво е решил, ще споделя какво е финалното по темата.

# 66
  • София
Малко самоуважение нямаш ли?

# 67
Авторке, ласкаеш се. Никаква сила няма в историята ти, а само неправилни решения и грешни избори, чиито последици не можеш да оправиш. Това, че от години влачите едни и същи проблеми, които при това се задълбочават, говори зле за теб. Родителите на детето явно винаги са били единодушни за отглеждането му, ти си външна при тази конфигурация, както вече би трябвало да си разбрала. Ама бащата живеел в твоето жилище, а ти като инвеститор смяташ, че си в позицията да не искаш детето да бъде прикачено към него - това е изцяло твой проблем и той ти го е показал през годините. Няма непоследователност от негова страна.
Така че опитай за разнообразие да погледнеш на положението без тръшкане и малко по-реалистично. Ще се адаптираш ли някога към ситуацията "мащеха на дете, която я мрази, но се налага да живее с него, заобиколена от роднини, които също я мразят". Те нямат причина да се променят. Виж там дали ти ще намериш причина за промяна при себе си.

# 68
То това не е човещина твоето, инат е. Simple Smile

Де да беше, инатът може да бъде много полезно нещо.

Кечър, в едно семейство търпението и компромисът не е автоматично липса на самоуважение Simple Smile

Нашият проблем е детето. Затова той трябва да си реши, дадени са му варианти. Това няма нищо общо с това колко се уважавам аз или не.

# 69
Не знам, то какво да ѝ вярваш. Хипотетично подобни шматароци като мъжа и "бившото" му семейство надали някой би изтърпял дълго. Та чисто теоретично не е нужно да ѝ вярваме, а самият казус е интересен.

Мъжът като пластилин, ама не точно щото Даскалка не успява да го "моделира".
Някаква парцалана си хвърлила детето на баби (според мен с ясното съзнание, че няма да го гледа или живее с него повече) и тръгнала на гурбет или за мъж чужденец. Методите на подобни типове жени са доста предвидими като цяло и съответстват точно на описанията на Даскалка – завоалираност, хлъзгавост, атака, когато е сложена в ситуация да вземе решение или поеме отговорност, използвачество, подмолност. С подобни хора обикновено само твърдо поведение има резултат. Те не се трогват от нищо, тъй като им липсва базов морал.

# 70
Вашият проблем НЕ Е ДЕТЕТО, а липсата на топки на баща му и твоето разбиране, че щом плащаш трябва да поръчваш музиката.

# 71
  • София
Дали майката е безотговорна или няма възможност да го вземе, не е нито наша работа, нито на великата бизнесменка и спонсорка Rolling Eyes, която, като станало въпрос да плащат с мъжлето издръжка за детето и преритАла... Вярвате ли й! Щото аз не! голям бизнес пък виси непрекъснато във форума, пф...
Само се надявам да не е вярно даскалка, че горките дечица, на които тази жена е учителка... То не бяха магии, то не бе урочасване, то не бяха заплахи за убийства... не знам детето доколко е зле, ама жената хич не е добре. Да ходи да си лекува нервите по-добре, вместо да ни занимава нас с глупостите си.

Абсурт, ти пък уж печена жена беше, как може да вярваш и да се връзваш на подобни измишльотини и простотии.

Птица, аз чета и запомням фактите, като се пазя от излишни емоции.
Ти правиш обратното- четеш написаното и фантазираш върху него, изопачавайки фактите, за да паснат на емоциите ти.
Което в реала донася доста проблеми, а тук обезсмисля диалога.  Peace

# 72
Какво му е на бащата! Бащата си иска детето да е при него! Само защото новата му жена не иска и рови всякак, за да се отърве от сина му, та нямал бил топки, айде бе!?

Какви факти, Абсурт! Ти познаваш ли ги тези хора, виждала ли си ги, чувала ли си ги, знаеш ли им как стоят нещата в действителност? Ако въобще има нещо вярно. Дошла тук напълно непозната жена, пише си измишльотините, факти били!? Само като я четох за магиите и ми стана ясно колко са факти. Пълен игнор трябва за нея. Ама тя упорита, гонят я през вратата, тя влиза през прозореца. Трета тема, бе хора!!!!

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 16:52 от птица

# 73
Авторката- майката защо е в чужбина? Сигурно от хубаво. Ако знаеш, де, и ти се споделя.
Помня аз как си хванах багажчето за чужбина малкия като беше на 3 г., след раздялата с баща му, заради пустите му пари. Добре, че не е попадал бнд на такива като теб, имаше да се чета по форумите. Ти си "бетер" АЗД. ooooh!

# 74
Ох, не мога! 🤣🤣🤣.

Тя кръвната му роднина, баба му, жената, в чиято къща е роден и живял първите години от живота си, не го желае без пари, ама аз съм злодей, че имам наглостта да изисквам горката му майчица да спре да се прави на щраус и да си изпълнява задълженията  Simple Smile Нейният ангажимент (на бабата) бил денонощен, а моят какъв е като живее в нас Simple Smile Че то даже свекито е по-свестна, ако трябва да сме обективни. Може да е фен на свръхестественото, жената, ама го гледаше без да иска нищо от мъжа ми.

Егати икономията сме реализирали, честно 🤣🤣🤣

Ами, може би жената е пенсионирана и детето не се гледа без пари все пак???

Следващ въпрос, щом са решили да живее в БГ, къде ще е това, с нас, сам с баща си, при бабите? Избухна, естествено,  че с баща си щял да живее. Казвам хубаво, само дето мен никой не ме питал дали имам нещо против да е при нас и т.н. Да сме се оправяли с мъжа ми. И дотук добре.

И от къде на къде ще те пита мъжът ти дали да си вземе детето при него, ти коя си, че да ги решаваш тия неща? Както при развод детето остава при майката, така някой път остава при бащата и никакви втори майки и бащи нямат право на претенции. И коя си ти, че да обясняваш кой как да си гледа детето и как трябвало да участва в отглеждането. Вече втора тема се опитваш да се облечеш цялата в бяло, ама не ти се получава нещо.

Проблемът бил детето.

Еййй, няма такава нагла жена. След като си осигурила ти жилище, значи всички трябва да ти играят по свирката, така ли? ТИ СИ ЗНАЕЛА, че той има дете и ТИ СИ КУПИЛА ЖИЛИЩЕ, за да живеете тримата там. Щом си го направила, значи си била съгласна на тези условия и си приела, че детето ще бъде с вас. Ти си непостоянната в решенията и желанията си. Да бях на мястото на мъжа т,и ако ми правиш такива фасони детето ми къде ще живее, такъв шут щях да ти бия, че свят щеше да ти се завие.
Ето затова трябва да са равноправни хората в семейството, за да не се случват такива тиранични прояви. Ако си беше осигурил той дом на детето нямаше да има някаква фльорца, която да му дава наклон на всичко.

Дали щеше да си с такива претенции, ако не беше ти с по-големите възможности?

Общи условия

Активация на акаунт