Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 750
  • София
От личен и професионален опит съм убедена, че тя вижда така нещата, което не означава, че те са наистина такива. Убедена съм, че никой от другите замесени няма подобна визия за проблемите.

# 751
Като си го обича толкова много, да си поеме задължението и да си го гледа.
Гледането на едно дете е само и единствено на майката задължение Simple Smile

Опаа, стигнахме до същността на проблема - това дете не е мое, не ме интересува, да си го гледа майката, аз нито искам да го виждам, нито да се харча за него!

Пастрок англичанин  и един мармот...

# 752
Аз ли спя още или имам проблем със зрението, но пост от авторката за ресторанти не намирам?

И аз не го видях, явно е играла метлата. Но защо? Дали защото постовете са един след друг?

# 753
Базила, българин е пастрокът. За UK заминава след излизането си от затвора. Вече е уседнал, с паспорт. Брат му е бил там, официалната му жена с детето също. Последните двама са от няколко години обратно в България. Фактическата им раздяла е от много години, но развод още нямат. Майката на малкия се беше пробвала да натиска да се развежда и да се женят, но такова нещо още не се е случило.

На него, какво, удобно му е на човека. Има кой да му готви, чисти, пере, поддържа дома, компания за по едно уиски вечер...

# 754
 Отношението към децата тук (Англия) е съвсем различно. Нормално е да се возят в колички до 4-5 годишна възраст, да си смучат пръстите дори и на 7-8, на подобна възраст да си носят разни неща за гушкане, рядко им се правят забележки за рев и тръшкане в магазини и т.н.

# 755
Аз просто още се чудя как може да се остави дете било на 7, било на 9 години само вкъщи. Не знам за Б-я как е, но в Германия (а както и авторката каза, и в Англия не може) е забранено. А си представете, стане пожар, не дай си Боже, някой влезе в взлом, какво правите?!? И това е даже системно, било то и веднъж в седмицата. Недоумявам просто.

# 756
Отношението към децата тук (Англия) е съвсем различно. Нормално е да се возят в колички до 4-5 годишна възраст, да си смучат пръстите дори и на 7-8, на подобна възраст да си носят разни неща за гушкане, рядко им се правят забележки за рев и тръшкане в магазини и т.н.

Да, защото като нищо някой ще викне социалните. Според мен майката основно затова не го взима, а не толкова, заради учене на българския и прочее. Знае си какво прави и не иска да се занимава със службите, особено валидно ако не е и с кой знае колко ОК документи, което изглежда е така, щом няма още pre-settled

# 757
Ами майката като не иска да ѝ "пречи" там детето защо се занимава с иди ми, дойди ми. Тя върти детето на бавен огън, все едно е на шиш.
Работата е "мама ще те вземе, ама друг път" (тате ще ти купи колело, ама друг път).
Там майката работи ли изобщо? Изпуснала съм този момент.
Ако е зависима от пастрока изцяло, едва ли ще отреже клона, на който виси, така че детето никога няма да се вземе за постоянно от нея. Остава въпросът и то да разбере това, за да се сложи някакво начало на промяна за него и да приеме постепенно ситуацията си.

# 758
Pre-settled се дава на време, не на документи. Достатъчно е да имаш НИН

# 759
Pre-settled се дава на време, не на документи. Достатъчно е да имаш НИН

Изглежда няма и това, иначе е 4та година там, даже скоро ще й почне петата, не е влязла вчера. Апартаментът не е нает на нейно име и т.н. Скоро ще се разбере така или иначе.

На възмутените дами по-горе, разбрах, че съм въплъщение на всички женски, съпружески и родителски грехове, ама стига фантазирахте Simple Smile Не е оставян сам, казах, че иска да идва с нас вечер като излизаме и всеки път става панаир.

Базила, работи, мислех, че всичко й е наред, но с този невзет статут, знам ли ...

# 760
С това отношение от страна на авторката и непрекъснатото "АЗ, АЗ, АЗ, АЗ не търпя това, АЗ не търпя онова, не понасям панаири, не съм облужващ персонал, АЗ го отделих в друга стая, АЗ..." и аз да съм на детето и аз ще я правя дива и щастлива.
И със собственото си дете ако се отнася като към куче, което трябва да бъде дресирано така че да не й пречи и да не й нарушава комфорта и то ще се бунтува...
Докато не проумее какъв е проблема, никога няма да го реши.

# 761
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.

# 762
Е ако само се оставя детето вечер, а те излизат на заведение, естествено, че няма да иска.

Между другото наскоро приятелка на дъщеря ми - тийнеджърка вече - без да иска, запали жилището им, докато си пържела нещо и всичко е изгоряло за минути. Слава Богу, тя се е измъкнала с баба си невредима, но всички мебели, кухня и т.н. са заминали.

Това семейство, дето беше описано по-горе, което излиза 2 пъти седмично и оставя 10 годишно дете да си топли вечерята, не е моя вариант. Ще ходя аз по заведения редовно, а детето ми да яде само - не ми харесва.

На авторката като си роди свое собствено безценно и перфектно дете, това на мъжа й вече съвсем черно ще й се види. И сама иска да се навре в тая история...

# 763
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.
Ти май дори не се усещаш какво казваш Simple Smile
А всъщност само потвърждаваш моите подозрения и твърдения от самото начало - че авторката е лоша, злобна и егоистична жена, която мрази чуждото дете, не го иска и прави всичко възможно да го разкара от живота си, дори с цената да му съсипе нервите и здравето. И независимо от чувствата и желанията на уж любимия й мъж!
Голям праз, че била интелигентна, с възможности и силен характер!
Да вземе да ги вкара тези качества в нещо градивно и хуманно, вместо във война с малкото дете!

# 764
Авторката така и не отговори при кого е детето когато те излизат.

Общи условия

Активация на акаунт