Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 178
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 195
  • София

И все си мисля - как ще имаш хъс и размах за бизнес за милиони и в същото време да си поставен в шах от двама безотговорни родители. Или пак пишем дипломна работа или статия на някого  newsm78 ?

Едното е бизнес, а другото- чувства.
Какво неразбираемо има?
Като е влюбена една жена, куп глупости може да сътвори, които да се изсипят върху главата ѝ.

# 196
Съгласна съм, че не бива да се свързва рационалното с любовта. Тя е ирационално чувство и няма общо единствено с бита. Е, при някои има, ама то любов ли е това. Smiley

# 197
То нашето не е за дипломна работа, а направо за дисертация на някой социален антрополог. И за сериал става, ама не е яко ако живееш в него.

Утре така или иначе ще стане ясно. Какво съм казала и поискала, едно на ръка, какво ще се договорим утре е съществено.

Важното е, че никой вече няма повече да ме прави на маймуна.

Аз и не виждам какво толкова ви е странно, да ви кажа. Нито са първите разделени с деца, нито ще са последните, какво сами ли да стоят? То при следващо семейство ясно, че ще има сътресения. Половината втори бракове не оцеляват.

Но са първите, които аз познавам без да са си уредили родителските права и т.н. И двамата се пазят и докато има на кой да прехвърлят отговорността за малкия, ще се играе това хоро.

# 198
  • София

Но са първите, които аз познавам без да са си уредили родителските права и т.н. И двамата се пазят и докато има на кой да прехвърлят отговорността за малкия, ще се играе това хоро.

Сега ми стана интересно- те въобще разведени ли са и ако да, детето на кого е присъдено? newsm78

# 199
Не че нещо, но авторката по писането ми напомня на Боян- отделни абзаци, едно " биене" на двете теми...

# 200
Никога не са имали брак. След раздялата не са си водили дела за правата, но и тя замина два месеца след това. Половинката пък мрази разправии, не иска да се разправя със съдилища и т.н. Но истината е, че след като нито един от тях не го установява този въпрос веднъж и завинаги, значи и двамата нямат никакво намерение да носят пълна отговорност да го гледат до 18. И, логично, почва да се търси кой да ги отменя. Едната баба, после другата, аз засега съм последна по веригата Simple Smile

# 201
И че няма друг избор, освен да го направи, ако иска да продължи семейния си живот с мъжа?
Аз много бих искала да прочета какъв реалистичен избор има авторката. Майката не иска детето и няма как да бъде принудена насила да го вземе. Какъв е реалистичниат вариант, който ти предлагаш? Изключвам варианта "чантата, шапката, гащите", защото авторката категорично го отхвърля. Какво конкретно може да се направи с това дете, при условие, че няма как майка му да бъде принудена насила да го вземе?

# 202
  • София
Аз много бих искала да прочета какъв реалистичен избор има авторката. Майката не иска детето и няма как да бъде принудена насила да го вземе. Какъв е реалистичниат вариант, който ти предлагаш? Изключвам варианта "чантата, шапката, гащите", защото авторката категорично го отхвърля. Какво конкретно може да се направи с това дете, при условие, че няма как майка му да бъде принудена насила да го вземе?

Прочети последния пост на авторката- дава точния отговор.
както майката, така и бащата ще се откаже от детето в момента, в който авторката постави ултиматума.
Неслучайно не са си мръднали пръста и двамата да решат официално при кого да е детето, а са го тропосали на бабата.
Аз вече дадох прогноза- изгони ли го даскалката с детето от вкъщи, той ще го тропоса на бабата, която е забравила да заключи вратата в този момент.
И мамата няма да си мръдне нито пръста, нито задника.

# 203
  • София
Като а небедена за злата мащеха- да престава с хрантутенето, да престава с маратончиците за благодарност за ритниците и да го заключва, да не го отразява. Не е и длъжна, нищо че тук така ѝ се вменява. Само ще избяга Joy А може и да се светне, че на никого не му дреме за него освен на тоя, който го храни и го облича.

# 204
Прочетох поста на авторката, но той няма нищо общо с въпроса ѝ как да накара майката да си вземе детето и да се държи като майка. Това, което авторката иска е бащата без детето. При условие, че майката няма как да бъде накарана да вземе детето, какъв е реалистичният вариант? Бащата няма да се откаже от детето при ултиматума по една много проста причина- той е селски Муньо, а за такива екземпляри е въпрос на чест да не клякат на женски ултиматуми. Авторката също не може да си позволи да се раздели с бащата. Не толкова заради вложените пари, а заради всички влакове, които вече е изпуснала и ясното съзнание, че нови най-вероятно няма да има.

# 205
И затова иска да се отърве от детето като от досаден товар по пътя към светлото бъдеще да роди дете от същия този баща....?

# 206
Като няма риба и ракът е риба, явно.

# 207
Не съм на 60, та да са заминали всички влакове 🤣🤣🤣🤣

Реалистичният вариант минава през промяна в начина на отглеждане на малкия и започване на редовна терапия ако решим да останем заедно с баща му, друг вариант няма.

# 208
  • София
Бащата няма да се откаже от детето при ултиматума по една много проста причина- той е селски Муньо, а за такива екземпляри е въпрос на чест да не клякат на женски ултиматуми. Авторката също не може да си позволи да се раздели с бащата. Не толкова заради вложените пари, а заради всички влакове, които вече е изпуснала и ясното съзнание, че нови най-вероятно няма да има.
Тук бих се обзаложила- Муньо вече е клекнал на ултиматума на мамата. Само дето не е имал топки да си го признае, а е заблуждавал авторката, че и той напъва за изясняване на позицията на бившата.
Що се отнася до авторката- не знам на колко години е, но щом е намерила хъс и сили да развие дейност в провинцията, влачейки на гърба си и мъж, и дете, ще открие нов влак.
Дано само не е със същите ръждясали спирачки, че да го тътрузи на гръб....

# 209
  • София
Не съм на 60, та да са заминали всички влакове 🤣🤣🤣🤣

И предния път го каза, ама нещо сама не си вярваш.

Общи условия

Активация на акаунт