Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 662
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 300
Как да не е зървало специалист. Даскалка писа поне 3 пъти, че имало посещения при психолог, но не знам защо са спрели. Предполагам, защото ефект няма. Няма и да има без участието в терапията и на майката, и на бащата.

# 301
  • София
Това с психолозите съм го пропуснала, извинявам се. Самият факт, че няма диагноза, за мен говореше това. Авторката посочи две диагнози, но те са на база нейния прочит на симптомите. Явно работата не е била системна, а и рядко се изчерпва с посещение само при един вид специалист.
При всички положения, решението да се посещават терапевти е на родителите, а не да се нагърбват външни хора за това.

# 302
Как да не е зървало специалист. Даскалка писа поне 3 пъти, че имало посещения при психолог, но не знам защо са спрели. Предполагам, защото ефект няма. Няма и да има без участието в терапията и на майката, и на бащата.

Напълно съм съгласна. Също така смятам, че въпросът с бъдещето на детето, трябва да бъде обсъден от майката и бащата в присъствието на самото дете, за да му стане ясно един път завинаги, при това категорично че двамата са взели решение, къде ще живее то. В момента детето едва ли не си изкарва гнева на авторката. То не е малко, на тази възраст е нормално да знае, че двамата му родители са преценили да живее при единия от двамата и измъкване от тази ситуация няма, със или без тропане с крак.
Ама като са го оставили да му се връзват на номерата, сега авторката сърба попарата.

# 303
С детето работи психолог като го върна след втори клас, за да овладеем кризата. Но тук си трябва постоянна терапия, за което са нужни и двамата родители.

# 304
Ефект няма, защото нито един специалист не може да пребори деструктивната семейна среда. А ако детето има проблем от типа ХАДВ или подобно, не е за психолог, а за съвсем друг специалист.

Даскалка, тук никой не ти казва да търпиш това дете против волята ти. Това, което ти казваме е, че реално погледнато, имаш само два варианта: а) съобразяваш се с желанието на бащата детето да е при него и работите заедно; б) теглиш една майна, събираш си багажа и повече не се обръщаш. Ако се сещаш за трети вариант, който да работи...

# 305
С детето работи психолог като го върна след втори клас, за да овладеем кризата. Но тук си трябва постоянна терапия, за което са нужни и двамата родители.
Даскалка, би ли отговорила на въпроса какви въпроси и перспективи си поставила пред мъжа си от тук насетне ?

# 306
Лиа, те решението са го взели, ама зад гърба ми.

Нали се сещаш ако утре си съберем куфарите и кой откъде е какво ще се случи с това решение?

# 307
Ефект няма, защото нито един специалист не може да пребори деструктивната семейна среда. А ако детето има проблем от типа ХАДВ или подобно, не е за психолог, а за съвсем друг специалист.

Даскалка, тук никой не ти казва да търпиш това дете против волята ти. Това, което ти казваме е, че реално погледнато, имаш само два варианта: а) съобразяваш се с желанието на бащата детето да е при него и работите заедно; б) теглиш една майна, събираш си багажа и повече не се обръщаш. Ако се сещаш за трети вариант, който да работи...

Аз обаче никъде не прочетох текст, в който да се споменава, че бащата по някакъв начин взима отношение по проблема. По-скоро останах с впечатление, че е свикнал с поведението на детето и някак си смята, че то ще се оправи от само себе си.

# 308
Даскалка, би ли отговорила на въпроса какви въпроси и перспективи си поставила пред мъжа си от тук насетне ?

Дала съм варианти, посочила съм с какво категорично не съм съгласна, довечера ще кажа какво е решил.

# 309
А аз бих искала да питам авторката - какви педагогични методи използва при възпитанието на детето? Как реагира тя, когато детето откаже да направи нещо? Например - да си напише домашните?
  Какъв "родител" е? Строг, изискващ, отстъпчив, манипулативен....

# 310
  • Варна
Докато синът му не порасне още малко и не ошамари баща си, той ще пасува.

# 311
Лиа, те решението са го взели, ама зад гърба ми.

Нали се сещаш ако утре си съберем куфарите и кой откъде е какво ще се случи с това решение?

Мисля, че ти вече веднъж писа по въпроса. Доколкото помня, детето най-вероятно ще бъде пратено при бабата, да си развява байрака и мама и тати само да му се радват. Бабата няма да има механизъм да се справя с поведението му и ще го търпи известно време....а на финала, след N години, майка му и баща му ще си бият главите в стената и ще се чудят, ама защо стана така....уж нормално дете беше.

# 312
Лиа, не само той, и майката. Аз, учители, треньори им обясняваме, че детето има проблем и да се вземат мерки, но те рупат ли, рупат.

Нормално било, момченце било, от 100 кладенеца вода се носи, само и само, за да не се погледне истината в очите, та и на двамата им изнася аз да съм лошата, и детето затова така.

Да, ама свърши вече това хоро. Виж като притиснах майката за отговор какво излезе Simple Smile Сега ще си взема аз мерки.

# 313
А аз бих искала да питам авторката - какви педагогични методи използва при възпитанието на детето? Как реагира тя, когато детето откаже да направи нещо? Например - да си напише домашните?
  Какъв "родител" е? Строг, изискващ, отстъпчив, манипулативен....

Същото е много важно! А още по-важно е как реагира бащата, узнавайки за една подобна ситуация и какви мерки и подход има той. Защото очевидно е, че никой в това семейство не е авторитет в очите на детето, освен майката, при която обаче то предимно се забавлява през лятото.

# 314
Аз обаче никъде не прочетох текст, в който да се споменава, че бащата по някакъв начин взима отношение по проблема. По-скоро останах с впечатление, че е свикнал с поведението на детето и някак си смята, че то ще се оправи от само себе си.
Да. Или по-скоро, според него възпитанието на децата е женска работа- да се оправя бабата, майката или авторката, както може.

Общи условия

Активация на акаунт