Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 220
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 540
  • Somewhere in the World
Даскалке, аз съм на твоя страна - разбирам те, и си давам сметка колко много услилия и енергия си вложила за да те приеме това дете. Явно то те възприема като враг, и ти си знаеш какво ти е, до някъде и аз съм в идентична ситуация, само до някъде. Не съм изчела всички коментари в тази тема, защото повечето тук не са били и на йота в ситуацията ти и нямат идея какво е усещането  да те мразят в собствения ти дом и да съботират всяко твое усилие. Явно много обичаш мъжа си,и се радвам за теб ,че въпреки всичко и всички успяваш да се справиш - изглеждаш достатъчно оправна,и ти желая успех! Позволявам си да кажа аз как бих действала: Държиш за топките мъжа и той да се оправя с екссъпруга, майка и дете, ти само направляваш него!

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 16:08 от Pretty_Mama

# 541
Кечър, ще си позволя аз да посоча основният недостатък  на Даскалата в тази история. И той е арогантността ѝ. С всеки в тази история тя действа на принципа "Платила съм, следователно ще изпълняваш поръчаната от мен музика." В мъжа е видяла евтин вариант да си реализира бизнес идеите и да си купи оплодител. Изразът е грозен, но точно отразява същността на постъпката и мотивите ѝ. Давайки му "хляб в ръцете", тя изисква от него да бъде послушният работник, който ще се подчинява на нейните изисквания. С детето е същото- тя е платила за къщата, за терапиите, за заниманията, поради което то е длъжно да се отплати с добро поведение. И в крайна сметка, тя не е нищо повече от жертва на собствената си арогантност, защото налице има пропилени години, прецакани шансове за собствено дете и хубаво семейство, съсипващи се нерви от един миунчо и чедото му, плюс цял катун питекантропи на главата си.

# 542
  • Варна
Той тоя мъж ни се води, ни се кара...

# 543
Ние това го говорим от тема 1, около 70 страници вече.
Хайче, не съм сигурна, дали се води или кара. Очевидно авторката смята, че децата не са мъжка работа, след като ги праща на майката. Това е - проблемът е 50% в нея. Вече започвам да се чудя дали изобщо мъжът има такова мнение или тя му го е вменила, за да го държи настрана. Подозирам я с една дума. Не вярвам на думите й. За това мъжете да не се грижат за деца и домакинство голяма роля имат и съпругите/жените им, които ги отблъскват, това сме го коментирали безброй пъти, мисля, че сме постигнали съгласие.

# 544
Мда..."децата са женска работа" като нищо е измислено от даскалката, демек да идва майката да си взема отрочето, че да не й пречи. Бащата не е ли родител точно колкото и майката? Какъв е проблема детето да живее с него, след като и двамата му родители са на това мнение? Да не би да има закон, според който децата задължително трябва да се отглеждат само от майката? Или просто щото на дасклата не й оттърва иначе?

# 545
  • София
Детето иска да ходи при родната си майка, не го ли прочетохте? Плюс лошото поведение и явната омраза към мащехата.
Тук се дават примери за любящи втори бащи, но там биологичната майка е твърдо зад гърба му. Тук това го няма, бащата е явно мекушав и се чуди на коя да угоди
И го няма вкъщи достатъчно време. Отсъства, защото работи на 2 места. Става един порочен кръг - за терапиите трябват пари, но парите се изкарват чрез отсъствие на бащата, който би трябвало да е водещата фигура.
Обаче той е категоричен - на въпросите отговаря с "не знам". Какво да го правиш такова чудо на природата...

Не съм над материалните неща, но това блъскане заради пусти кредити и бизнес не се отразява добре никому.

# 546
Мда..."децата са женска работа" като нищо е измислено от даскалката, демек да идва майката да си взема отрочето, че да не й пречи. Бащата не е ли родител точно колкото и майката? Какъв е проблема детето да живее с него, след като и двамата му родители са на това мнение? Да не би да има закон, според който децата задължително трябва да се отглеждат само от майката? Или просто щото на дасклата не й оттърва иначе?
От кой пръст го изсумка това?

# 547
Защо да го е изсмукала? Даскалката сама обясни стотина пъти как бащата нямал възможност да прекарва време със сина си и да се занимава с него и тя намира това за съвсем нормално.

Куку, че детето е или тотално изпуснато, или с някакъв сериозен проблем, спор няма. Обаче, няма как да не намрази Даскалката. В нито един нейн пост аз не прочетох че тя е приласкала това дете или дала половин грам топлина. Тя говори за грижите по него като за доставена и платена стока- купих къща, плащах занимания и терапии. ОК, а гушна ли го> Каза ли му една добра дума? Е, това последното не го намирам в нейните постове.

# 548
Какво гушкане? Малкият я мрази, рита и други неприемливи неща. Само за гушкане е.

# 549
От кой пръст го изсумка това?

Защо? Би ли обяснила какво налага детето да живее с майката при раздяла, а не с бащата? Родителите не са ли равноправни или аз нещо съм изпуснала?

Това, че детето искало да е с майката са твърдения на авторката. Много ясно, че така ще пише, остана и да си признае "детето иска при баща си, бащата го иска, майката няма възможност да го гледа ама понеже на мен не ми оттърва се чудя как да го разкарам" Къде къде по-окрилено е да обясни как малкия денонощно плаче за майка си...
Няколко пъти написа, че искал и с баща си, но да били двамата без авторката...май няма точно мъката по майката да е проблема...

# 550
Защо да го е изсмукала? Даскалката сама обясни стотина пъти как бащата нямал възможност да прекарва време със сина си и да се занимава с него и тя намира това за съвсем нормално.

Куку, че детето е или тотално изпуснато, или с някакъв сериозен проблем, спор няма. Обаче, няма как да не намрази Даскалката. В нито един нейн пост аз не прочетох че тя е приласкала това дете или дала половин грам топлина. Тя говори за грижите по него като за доставена и платена стока- купих къща, плащах занимания и терапии. ОК, а гушна ли го> Каза ли му една добра дума? Е, това последното не го намирам в нейните постове.

Още в миналата тема аз я попитах именно за гушкането и нежностите,ама нямате възможност да четете всичко,та карате избирателно..

Никъде не е казала,че е против да живеят тримата,както се опитват да вменят някои потребители..
Онова което казва жената,е,че е против да се неглижират проблемите на детето и ,че иска,щом ще го отглеждат те и то ще живее под нейна опека,то да посещава терапевт и да се държи адекватно.
Ти в подобна ситуация,не би ли искала същото,или то ще дриска и ще пикае на килима в хола,а ти ще пееш от щастие и няма да настояваш за промяна в поведението му?

# 551
Какво гушкане? Малкият я мрази, рита и други неприемливи неща. Само за гушкане е.
Е, той не я е мразел отпреди да се запознаят. В самото начало, ако е нямало гушкане, мили думи и жестове, авторката ако ще не къща, а небостъргач да му купи, добро отношение няма да си купи.

Какво, темата върви толкова бързо, че нищо не помня за гушкане и нежности. Ако ти помниш, припомни.

# 552
Какво?, авторката не е кръстила темата "как да решим проблемите с детето?", а "как да накарам майка му да си поеме отговорността" Разликата е огромна. Ако тя търсеше решение на проблемите на детето и работа над поведението му едва ли някой тук щеше да я порицае...Просто вече видя, че няма как да стане на нейната, да й се махне детето от главата и обърна палачинката, сега била съгласна ама ако това, онова, трето, пето...евентуално...

# 553
Ето,припомням ти.
Питах я и каза,че и гушкане е имало и нежности.

Авторке,така ли беше?

Какво?, авторката не е кръстила темата "как да решим проблемите с детето?", а "как да накарам майка му да си поеме отговорността" Разликата е огромна. Ако тя търсеше решение на проблемите на детето и работа над поведението му едва ли някой тук щеше да я порицае...Просто вече видя, че няма как да стане на нейната, да й се махне детето от главата и обърна палачинката, сега била съгласна ама ако това, онова, трето, пето...евентуално...

Търси си под вола теле,колкото си искаш.

Темата в която пишеш в момента се казва " Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

Вече е ясно,че стратегията е сменена и ще се търсят варианти детето да се адаптира към настоящата му среда.Ъп-дейтни тая мисъл малко,стига само плюнки и талаш..

# 554
Хммм, може и да греша, но от постовете ѝ не ми звучи като особено гушлив и склонен към нежности човек. Всяка втора нейна дума е "платих", "инвестирах", "осигурих".

Общи условия

Активация на акаунт