Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 288
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 555
Хммм, може и да греша, но от постовете ѝ не ми звучи като особено гушлив и склонен към нежности човек. Всяка втора нейна дума е "платих", "инвестирах", "осигурих".

Е и?
Не всички сме гушливи,това не ни прави по-малко хора от "гушливите"

# 556
  • София
И аз съм по-прагматична и рационална и не пиша с купища удивителни и емотикони, което някому може да изглежда студенина.
Уиш, ти може да си забравила какъв трън в г* могат да са момчетата, дори преди да се родят, но аз в момента го изживявам, хем си е мое зверче. А мога да си представя онова чуждо момче с объркани представи и чутите глупости от майка си и бабите как гледа и се отнася с мащехата, тя го е описала.
Е, да, тя не пише емоционално, но пази Боже от хора, които кършат ръце и реват, без да правят нещо конструктивно.
Дето казват - когато е напечено, печените се хващат, не ревливите и лабилни духом.

# 557
  • София
Тя 241294812390 пъти каза, че докато ТЯ се е занимавала с него, детето е било отличник дори. Което е постижение, е ТЯ ТЯ ТЯ. Когато е за пропуски, е ТЕ ТЕ ТЕ. Та тя не може да си посочи едно негативно качество или грешка в ситуацията, за която да си поеме 100% отговорност. Все така го завърта, че излиза, че са я излъгали и измамили.
Авторката според мен е нарцистична личност, която умело си събира публика на 2 пъти, изживявайки се като жертва. Това, че не е заохкала и заревала, не значи,че не го прави със съдържанието на постовете си. А детето и то отива към някакъв сериозен личностен проблем и като се срещнат двамата, настава истерия и селяния.

# 558
  • Варна

Pretty_mama, нима среда,  в която всички я саботират и мразят може да се нарече семейство и дом ???

# 559
Нямам предвид цунки-мунки, а елементарна топлота. Не усещам такава в постовете ѝ. Може и да греша.

# 560
Доколкото помня, авторката обясни, че в самото начало се е държала съвсем нормално с детето. Относно гушкането - това е двупосочен процес, познавам деца, които започват да се дърпат, когато ги прегръщат дори собствените им майки и бащи, особено момченца на възраст 7-8 г.Има всякакви характери.
Ако детето е искало да бъде прегръщано, но авторката не е желала и не го е правила = кофти. Ако то не е искало да бъде прегръщано, а тя му се е натискала = кофти.

# 561
Какво гушкане? Малкият я мрази, рита и други неприемливи неща. Само за гушкане е.
Обратното е. Тя не го приема и той я мрази и рита. Ама що се правите на дръж ми шапката?

Не мога да повярвам, че в 21 век в Европа има все още хора, които мислят, че проблемите в семейството започват от децата.

# 562
  • София
Кечър, факт, тя се е занимавала, не баща му или бабите. По причина, че когато е започнал у-ще, вече са били заедно семейство.
Какво да признае на майка му, като детето не е било с нея през учебната година? Защо трябва да скромничи излишно? Майка му, като го зайчосва, какво точно е постигнала? Освен ошашавянето на собственото си дете, разбира се.

Не мога да повярвам, че в 21 век в Европа има все още хора, които мислят, че проблемите в семейството започват от децата.
Децата не се раждат непременно бели, добри и безхарактерни. Има трудни деца, има и деца-мечта. Гени, хормони, наследственост...

# 563
Тя 241294812390 пъти каза, че докато ТЯ се е занимавала с него, детето е било отличник дори. Което е постижение, е ТЯ ТЯ ТЯ. Когато е за пропуски, е ТЕ ТЕ ТЕ.
Авторката според мен е нарцистична личност, която умело си събира публика на 2 пъти, изживявайки се като жертва. Това, че не е заохкала и заревала, не значи,че ен го прави със съдържанието на постовете си. А детето и то отива към някакъв сериозен личностен проблем и като се срещнат двамата, настава истерия и селяния.

Даже повече от два пъти събира публика и явно й доставя удоволствие. Тук-там има пропуквания, разминавания, но се губят в дългите постове.

# 564
Гушкането е преносен израз за човешко отношение, различно от "пито-платено". Досега всички постове на авторката са точно в тоя дух- платила съм, инвестирала съм, осигурила съм, следователно са длъжни...

# 565
  • София
Възможно е, не съм я срещала друг път из форума.
Ама и аз се заблудих в началото. Нищо, случва се и на най- добрите Stuck Out Tongue А на мен- съвсем.

# 566
Колко нормално да се е държала...Видяла едно гаменче без грам обноски и уважение и сигурно е решила веднага да го превъзпита щото в нейния дом не може да се държи така! Няма лошо, то че има нужда, има, но е пропуснала няколко много важни факта, а именно, че бащата не желае да участва в превъзпитанието му, че всичките му роднини са с нисък интелектуален капацитет, че на детето очевидно му липсват първите 7 години и превъзпитанието не става от днес за утре и то от мащехата, към която то е настроено негативно. Много работа трябва затова и от бащата основно! Като е видяла, че няма да стане започнала да се надява майката да й го махне от главата и понеже 3 години вече и това не става, сега се започва "ох, ах, какво да го правим"?
Тя самата каза, че само тя му се кара. И продължва да не схваща, че докато бащата не се стегне и не си влезе в ролята на родител НИЩО няма да излезе от "превъзпитанието" на детето.

# 567
Кечър, факт, тя се е занимавала, не баща му или бабите. По причина, че когато е започнал у-ще, вече са били заедно семейство.
Какво да признае на майка му, като детето не е било с нея през учебната година? Защо трябва да скромничи излишно? Майка му, като го зайчосва, какво точно е постигнала? Освен ошашавянето на собственото си дете, разбира се.

Децата не се раждат непременно бели, добри и безхарактерни. Има трудни деца, има и деца-мечта. Гени, хормони, наследственост...
Не е вярно това и е доказано. Гените могат да се проявят или не в зависимост от външни фактори. Точно това казвам, не мога да повярвам, че има незапознати хора още с новостите.

Моля ви се, първа случайна статия /във всички пише едно и също/:

Съжалявам за линка. Ето и причините:

Причини за поведението на детето ви
Вашето дете може да демонстрира подобно неконтролируемо поведение по много причини, някои от които са:
– Търси вашето внимание (не се чувства обичано, липсва доверие помежду ви);
– Не се чувства добре или е болно (физически заболявания, емоционални проблеми);
– Изправено е пред голямо предизвикателство в детската градина / училището (тормоз, смяна на учители / учебна програма, липса на приятели и т.н.);
– Разстроено е от промяна настъпила у дома (развод на родителите, смяна на местоположението / дома и др.).

Започнахме сериозно да се излагаме тука.

# 568
Даскалка, каква е вероятността благоверният ти съпруг да подкрепя, поддържа, манипулира и т.н майката да не остане детето там. Ако е панически  изплашен от вероятността да му вземат правата може подмолно у полека да си действа.

# 569
Детето явно е чувствително, щом плаче за мама, или тате, зависи при кого е. И беше описан случай, в който на купени някакви неща, детето пак тъгува и казва, да беше тук мама да ги види. Това говори, че не е закораяло особено, щом все още реагира така.

Според мен авторката е изключително упорит и целенасочен персонаж и не е диалогична. Тя и за момент не допуска, че би могла да установи връзка с детето, освен основаа на договорка какво то няма да прави.
Освен това явно е тотално неспособна да наложи уважение на тия хора.

Нека опита с ултиматуми и поставне на граници, да видим дали ще стане.

Не съм много оптимистично настроена, но тя има и някакви лостове ва въздействие към бащата, той е доста зависим материално, живее в дома и, работи при нея, би трябвало да ги съобразява тия неща.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 17:00 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт