Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 327
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 570
Абе кво се правите на улави..Тая приказка "без пари и мама на тате не дава",идва от поколенията преди нас,не сме измислили ние въртележката

И ако някоя от вас ми каже,че ще инвестира всичките си пари за да започне да гради бъдеще с мъж,който има дете и сте ок,т.е. приемате факта(жената е осигурила дом и за тримата)вземате детето да живее с вас с един неясен статут,временно ли ще е,фор евър ли,пак сте ок,квото такова,все пак това е детето на мъжа ви,и с вас да е,няма проблем..Обаче в един момент се оказва,че детето е със сериозни поведенчески проблеми,а никой не ви е уведомил  за това?
Ще зарежете мъжът който обичате,инвестицията,времето,бизнесът ,и ще кажете,"Оппа...грешка,тръгвам си"..?

Не е лесно да се остави всичко,разбирам я жената

. Тя и за момент не допуска, че би могла да установи връзка с детето, освен основаа на договорка какво то няма да прави.

Има нещо вярно..Сякаш опитва,но не нацелва правилната струна..
Дано терапевтите им помогнат.

# 571
Няма как да разреши проблем, отричайки къде е коренът му.

Ирис, много точно. С нея няма диалог, има монолог. Не упоритост обаче, а чист инат е нейното.
С 'лошите' деца решението е любов и твърдост.

# 572
Обаче в един момент се оказва,че детето е със сериозни поведенчески проблеми,а никой не ви е уведомил  за това?
Е, щото аз съм кьорава, тъпа или и двете, та няма да забележа още от първата среща поведенческите проблеми на детето или ще се сетя да видя какво е детето едва след като съм се обвързала с баща му и съм инвестирала парите си. Мъхъм.

# 573
Как така "в един момент се оказва, че детето е с поведенчески проблеми"? Нали проблемите били от преди години? Иначе излиза, че може и авторката да ги е провокирала? Последно?
Няма как да се "окаже" че детето е еди какво си, защото не тръгваш да градиш семейство и бизнес с някого, да купуваш жилища и влагаш МНОГО ПАРИ  в общ бизнес, с човек, когото не познаваш добре и не знаеш състоянието на детето му! Това е безумие. След като авторката доброволно се е набутала тук да си го стиска мъжът. И разбира се, че има много зарязани мъже, след като е станало ясно какви са и че няма да го бъде това семейство. Ти пък, ще кажеш, че няма разводи и ще е първата оставила мъж...

# 574
Съгласна съм, тоест няма да съм окей.
Но в така създадената ситуация тя е просто злата мащеха, която е поне наполовина отговорна за нетърпимата обстановка в дома. Другите виновни са биологичните родители, които не я подкрепят, а може и да я саботират.

Само че тя така и не го отчита като факт, или го отчита, но не желае да осмисли над нивото, че не детето е виновно, то е такова, каквото са го направили възрастните, включително и тя през последните години.

Поне три пъти повтори, че само детето е проблема, а ако го няма те живеят добре. Докато е с това мислене няма да си реши проблема, детето няма как да изчезне от живота им, мъжа и върви в комплект. с него.

# 575
  • София
Не вярвам, че родата на мъжа и бившата му ще я зауважават, напротив - ще й завиждат и затова ще се опитват да принизят постиженията й. И да я саботират по отношение на детето.
Аз също си живеех относително добре с ММ, докато дъщеря ми беше при нашите. Което отчитам като огромна грешка.
Сега със сина ми е същото - разправиите са предимно заради него. И ние сме доста по-стари и изнервени, и много неща се случиха през тези 16 години, които са между двете ми деца

# 576
Обаче в един момент се оказва,че детето е със сериозни поведенчески проблеми,а никой не ви е уведомил  за това?
Е, щото аз съм кьорава, тъпа или и двете, та няма да забележа още от първата среща поведенческите проблеми на детето или ще се сетя да видя какво е детето едва след като съм се обвързала с баща му и съм инвестирала парите си. Мъхъм.
Да.

Какво?, аз не казвам да го зарязва. А да прехвърли основната част от отговорността там, където принадлежи - а именно, на отглеждащия родител. Споразумение не споразумение, фактическото положение е такова - бащата е отглеждащият родител. Съвсем ясно съм й обяснила колко време отнема, опитах се да й отнема илюзиите, че ще стане с магическа пръчка от днес за утре. Зависи точно от човека, но ако той не порастне, кауза пердута.
Не вярвам, че родата на мъжа и бившата му ще я зауважават, напротив - ще й завиждат и затова ще се опитват да принизят постиженията й. И да я саботират по отношение на детето
Родата също трябва да бъде 'отстранена' от въпросния човек, не от жена му.
Тя ли го поставя в ролята на чехльо, той сам ли се поставя, това са въпроси, на които само тя знае отговора. И отказва да го напише тук. Наистина няма никакъв диалог, твърдо е убедена в правотата си, а именно - няма дете, няма проблем!!!

# 577
Много е лошо, че тя не е родител, няма опит с деца явно, не знае как да се справя със ситуации и отношението и към детето е едно такова, даскалско.

Както ги превъзхожда всичките интелектуално, ако имаше и подход, досега да го е приобщила това дете, но тя явно живее с мисълта, че майка му ще го вземе и е съсредоточена към тая цел.

Сега като е станало ясно, че договорката е друга, може и да постигне някакви резултати.

Мъжа си явно го е отписала като възпитател, явно е трагедия в това отношение, Но все пак той е баща, ангажимента му няма как да се изчерпва с едни пари..

# 578
Ахам, +1 за всичко.

# 579
  • Варна
Като гледам как упорито авторката си преследва намисленото, хич не изключвам възможността накрая и да успее да прати това дете при майката. Но не мисля, че тогава ще е щастлива с бащата. Той щом толкова си иска сина, може много неприятно да я изненада. Т.е.не се знае какво ще изгуби, ако спечели.

# 580
Отношението към детето, което показва, е съвсем институционално.
Няма човещина, няма топлота, нито допуска възможността да е сгрешила някъде.
Така че резултатът не е изненада.

# 581
High, мислиш че дружно могат да свият ново семейно гнезденце в Англия или тук?

# 582
А на мен най голямо впечатление ми направи това че мъжът я обвинява че е виновна за факта че детето не се вписва и създава проблеми. Авторката ни изтъква как се е грижила и занимавала с детето и изведнъж скъпия съпруг я обвинява.

# 583
Обаче в един момент се оказва,че детето е със сериозни поведенчески проблеми,а никой не ви е уведомил  за това?
Може да е решила,че просто е зле възпитано,живее с бабата,майката далече,бащата работи на смени..
Поне аз на това бих го отдала,не мога за всяко буйно, агресивно или невъзпитано,да го подозирам,че е с с пихични проблеми..Пък и е бил малък тогава ..

А на мен най голямо впечатление ми направи това че мъжът я обвинява че е виновна за факта че детето не се вписва и създава проблеми. Авторката ни изтъква как се е грижила и занимавала с детето и изведнъж скъпия съпруг я обвинява.

Похвално е,че е искрена и не ни пести подобни неща.Щото можеше и без да ни го казва това.

п.п.Не виждам да се изтъква.Разпитваме,отговаря ни жената...

# 584
Хм, ... много може да са причините за това. Някакво голямо несъответствие има. А може и да не е вярно даже.

Общи условия

Активация на акаунт