Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 364
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Имах предвид, че може и да успее да го пласира на майка му някога, но после бащата да я обвини за това и да й се размине семейната идилия, която преследва.

# 586
Хм, ... много може да са причините за това. Някакво голямо несъответствие има. А може и да не е вярно даже.

Ама тя има стари теми,от преди години.И са именно по отношение на проблемното поведение на детето.

Освен ако авторката не е тотален зевзек,с години да си поддържа една версия,а ние всички дружно по пързалката..
А дано,ама надали..

Много е лошо, че тя не е родител, няма опит с деца явно, не знае как да се справя със ситуации и отношението и към детето е едно такова, даскалско.

Както ги превъзхожда всичките интелектуално, ако имаше и подход, досега да го е приобщила това дете, но тя явно живее с мисълта, че майка му ще го вземе и е съсредоточена към тая цел.

Сега като е станало ясно, че договорката е друга, може и да постигне някакви резултати.

Мъжа си явно го е отписала като възпитател, явно е трагедия в това отношение, Но все пак той е баща, ангажимента му няма как да се изчерпва с едни пари..

Да

# 587
  • София
Според мен целта на авторката може да е да прати детето далеч на всяка цена. И затова да го предизвиква, да изпада в истерии, после да го записва и да го докладва на баща му. Един вид примамва го, после го злепоставя.
Оставете жертви, мертви, авторката не показва емоция, не показва емпатия. И не можа да преживее, че ѝ заключиха темата.

# 588
Според мен целта на авторката може да е да прати детето далеч на всяка цена. И затова да го предизвиква, да изпада в истерии, после да го записва и да го докладва на баща му. Един вид примамва го, после го злепоставя.
Оставете жертви, мертви, авторката не показва емоция, не показва емпатия. И не можа да преживее, че ѝ заключиха темата.

Забрави да отбележиш,че го подучва да бие децата,да плюе по възрастните и да малтретира животните.
И най-вероятно,самата тя го е накарала да се изхожда върху дрехите си,за да го изкара съвсем невменяемо!
Евала,разконспирира я!

# 589

Напълно е възможно. И аз се чудех как е възможно възрастен човек да постъпва така глупаво и сам да предизвиква ескалация на напрежението у дома - неслучайно я питах напред точно това, - но после се сетих, че това със записите не е случайно. Явно и бащата не е глупав и се е сетил, но си мълчи колкото може.

# 590
Тя направо е трябвало да сложи по една скрита камера във всяка стая, като ще има доказателства, поне да са като за съдебно дело Grinning

# 591
+1000
Точно това си мислех и аз. От авторката лъха ужасна пресметливост и студенина + сериозна склонност към манипулативност + желание да е център на внимание. Убедена съм, че е майстор в gas lighting-a.  Детето е пречка за нейните цели и ще бъде отстранено по един или друг начин. Съвсем тенденциозно си е избрала мъж-шушумига, който да е зависим от нея. Въобще отношението към всички други действащи лица е като към пешки. Авторката има предначертани очаквания и тропа с краче, като не се изпълняват. Демонстрира точно entitlement, много характерно за нарцистичните натури. Тя е инвестирала, вложила е време и пари, т.е. има правото да притежава този мъж и има правото да отстрани детето, щом като й пречи. Какво искат и чувстват останалите няма значение, само нейните цели са важни.

# 592
Е, какъв е смисълът да злепоставя детето пред баща му като той и грам нищо не предприема и без това. Той си е явно тотална консерва на тема деца и възпитание – жената да се оправя. То хубаво да се оправя ама не ѝ позволява, а се излиза с тезата "ама той си иска детето". То хубаво, че си го иска, ама като го иска има ли визия какво ще прави с него. То сами да се наричаш "баща" дете не гледа. А нерешителността му е просто потресающа. Хем иска детето, ама не искал дело да води за бащинство. Е, какво иска тогава – дръжки.

# 593
Тя е инвестирала, вложила е време и пари, т.е. има правото да притежава този мъж и има правото да отстрани детето, щом като й пречи.

Ама тя каза,че ако не тръгнат на терапия и той не вземе попечителството по съдебен път,се разделят.Дала му е срок до НГ.

Явно,или четем различни теми,или съвсем сте го ударили на свободни съчинения..

# 594
Наистина това със записите е странно. Един конфликт с малко дете обикновено ескалира много бързо, и ако си опитен тушираш, ако не, или си изпуснеш нервите се разраства и ескалира, докато успееш да наложиш някаква санкция.
Фактът, че тя записва, говори най-малкото за подготовка. Че кой ще има време, когато детето напави истерия,  да записва.
Или знае, какво предизвиква конликт, и лоша реакция,  подготвя се за запис и действа.
И това три години.... Баси...

# 595
Наистина това със записите е странно. Един конфликт с малко дете обикновено ескалира много бързо, и ако си опитен тушираш, ако не, или си изпуснеш нервите се разраства и ескалира, докато успееш да наложиш някаква санкция.
Фактът, че тя записва, говори най-малкото за подготовка. Че кой ще има време, когато детето напави истерия,  да записва.
Или знае, какво предизвиква конликт, и лоша реакция,  подготвя се за запис и действа.
И това три години.... Баси...
И каква излиза работата?
Подучила го е да наплюе бабата,за да може да запише сценката?!

Според пък е била поредната изцепка на малкия,ама този път,вместо да се намеси,жената е извадила телефона и го е записала,за да го покаже на баща му,който отрича проблема

# 596
Не, просто го е дебнела. Отлично е знаела, че малкият прави простотии по 8162836 пъти на ден и се е подготвила да записва.

# 597
Може и така да е.Да.Имала е готовност.
Мисля,че са правени заради бащата или майката,които отричат,че детето се държи енадекватно.
Това е нещо съвсем различно от подстрекаване или провокиране.
Как ще провокирате едно дете да се изплюе върху някой човек?
Идеи?
Освен директно да му се каже нещо от сорта "не можеш да наплюеш баба си"..

# 598
Не, у тях записва конфликтите, вместо да опита да ги тушира. В това има голяма преднамереност.

А това че си държи като коз записи как плюе бабата и ги публикува също не е в нейна полза. Може би бащата има основание да и казва, че тя носи вина за неприемането на детето.
Я си представи, че мащехата ти те записва докато се скандалосвате - като тя участва активно, запречва врати, сбивате се и прочие.
Това ли е начина да се гледа дете?

# 599
Не разбрах кой на кого е запречил вратата,та не е могъл да напусне сцената?
Разбирам кво ми казваш,но не мисля,че е точно такъв случая.

Общи условия

Активация на акаунт