Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 536
  • 5 227
  •   2
Отговори
# 600
Е, какъв е смисълът да злепоставя детето пред баща му като той и грам нищо не предприема и без това. Той си е явно тотална консерва на тема деца и възпитание – жената да се оправя. То хубаво да се оправя ама не ѝ позволява, а се излиза с тезата "ама той си иска детето". То хубаво, че си го иска, ама като го иска има ли визия какво ще прави с него. То сами да се наричаш "баща" дете не гледа. А нерешителността му е просто потресающа. Хем иска детето, ама не искал дело да води за бащинство. Е, какво иска тогава – дръжки.
Нищо не иска, просто майката е тръснала. Нали се разбрахме вече -/и тримата не го искат.

# 601
  • Варна
За мен записът е напълно логичен при условие, че родителите отричат да има проблем това дете. Имам позната, която като се ядоса изобщо не се чува какви ги плещи и нейния баща така беше я записал веднъж, защото тя после на спокойна глава отричаше да е казвала подобни неща. На човека му беше писнало и я беше записал ей така, за да й види физиономията после.

# 602
А, те майката и бащата сигурно изобщо не са виждали и чували как се държи златцето им. Какво ново ще им покаже записът? Най-много да отговорят "Ми, дете е. Мдаа, поразглезен е."

# 603
Леле, леле, отИде коня у ряката.
Жената стана някаква зла вещица.
Ми ще го запише, ако бащата не вярва, че детето прави зулуми и завира глава под килима. Тя, ако е толкова велик манипулатор, както се изкарва, досега да се е справила с отрокът.
Манипулаторът е детето, скрито под маската на "той е просто дете" и е жертва. Прави ги всичките на луди.
А бащата е тотален зевзек, явно нищо не разбира. Щом оставя бившата си жена да продължава да се държи с новото му семейство като все едно си има 2 жени и 1 дете, а малкият му скача по главата та чак танцува отгоре, за какво говорим. Ще го записва, я, как ще му докаже, ако той неспирно повтаря "то си е момченце, по-диво, ще му мине".
А агресията извън дома им върху деца и животни и тя е конспирация сигурно.
Подобно дете не само, че няма да гледам, а ще изяде един здрав пердах.

# 604
И аз съм съгласна, че авторката не се опитва наистина да приобщи детето, а само да покаже колко е лошо и да се изкара жертва с цел да го разкара от живота си. И не приемайте всичко така буквално, че го е подучила да бие други деца и животни...просто подклажда гнева, злобата и агресията му. Показва му, че не е желано никъде. Детето със сигурност много явно усеща, това че тя не иска да живее с него, а тези негативни чувства избиват все някъде...
Няма да се учудя да му е говорила и че майка му не го иска, а само тя единствена великата дасклака го поглежда...И после как няма да е озлобено!

# 605
Може и така да е.Да.Имала е готовност.
Мисля,че са правени заради бащата или майката,които отричат,че детето се държи енадекватно.
Това е нещо съвсем различно от подстрекаване или провокиране.
Как ще провокирате едно дете да се изплюе върху някой човек?
Идеи?
Освен директно да му се каже нещо от сорта "не можеш да наплюеш баба си"..

Да речем, че са заради бащата.
И въпреки това той не е взел никакви мерки и обвинява авторката че има вина.

# 606
Хубаво де, тогава тя заради чий още стои там. Ама като я питахме, тя каза, че си било нейна работа, не било по темата, ама той иначе е много добър човек, просто не бил по решаването на семейни драми.

# 607
  • София
TafTaf, много добре формулиран анализ. И на мен ми остави такова впечатление, като се зачетох във формулировката на изказванията. От там и започна с ад хоминем аргументи, че тук е само злоба, говори отгоре на другите, позволява си епитети, дава 'логични' аргументи, че инвитрото и инсеминацията са по- евтини от това да си "купи" мъж, веднага посочи, че това, което и на нея ѝ се е случило, се случва и на 20- годишните. Просто изказването се отблъсна от перфектната ѝ персона като от батут. Има грандиозни изказвания- само тя и мъжът ѝ могат да вършат работата, която вършат. Манипулативно казва недостатъците си (сгреших, че се вързах, в превод: те ме излъгаха, аз съм невинна). И още много, няма смисъл да продължавам,

# 608
Темата май е за ключ. Даскалка и без това чете коментарите като държавен служител - заявление.  По диагонал и после отсича "Не".

# 609
Темата май е за ключ. Даскалка и без това чете коментарите като държавен служител - заявление.  По диагонал и после отсича "Не".

Аа не. Нека си стои темата.
Все сме заслужили да разберем как се развиват нещата.

# 610
Ами, аз не мисля, че ще разберем, а и какво пречи да пусне още една:
"Развитие на развитието по темата..."

# 611
  • Варна
Развитието, след август месец и новите обещания и оправдания на "родителите". Логично продължение на темата ще е
"Как да принудим провинциални егоисти да посетят терапевт и осмислят съветите му? "  Sunglasses

# 612
Човек да не излезе да свърши нещо, какво сте натворили ...

То вярно, че са много страници в двете теми, но все пак... Хайде без свободни съчинения.

Писа се за записите. Правят се, защото този тип деца често подават фалшиви сигнали за насилие и като го подучат и това да свърши, за да се "отърве" от злата мащеха, да имам какво да покажа. Имам и записи, в които малкият открито си признава, че иска да ме дразни, че щял да каже на баща си, че съм му направила еди какво си...

Малкият никога не е търсил от мен физически контакт, в смисъл гушкане, галене. При нас няма биологична връзка, не мога да му се нахвърлям да го приласкавам насила, утре току виж и за сексуален тормоз ме подгонят, то там при тези хора изобщо не се учудвам на нищо.

Омразата му към мен се отключи, защото го изведох в собствена стая още докато бяхме при свекърите, подкрепян от свекървата. Като малък е спал с майка си и баща си в едно легло, после като го взе мъжа ми пак малко и тъй като очевидно нямаше как да стане тази да спим тримата в едно легло, плюс възрастта му, съвсем естествено беше то да се отдели. Оттам почна адът.

# 613
  • София
А пък "този тип" хора, разбирай психопатните, знаеш ли колко обичат да си украсяват и да допълват информация, за да излязат те невинни.
Аз мисля, че с детето сте се намерили, и двамата сте с най- големите отклонения в казуса, другите двама са просто безотговорни тъпаци.

Не са свободни съчинения. Човек, който е наред, винаги може да посочи лошо свое качество. Ти не можеш, имаш перфектна фалшива персона, която не бива да бъде барната като образ.

# 614
Адът е започнал с извеждането в собствена стая, но пък в първите две години, когато си работила с него е бил отличник... Някак си ми се разминават нещата.
Предполагам не си видяла въпроса ми и ще си го задам пак.
Смяташ ли, че е възможно мъжът ти да влияе на майката, да я манипулира, заплашва, убеждава и т.н. детето да остане в България по ред причини, основната, че е уплашен до смърт да не му го вземат?

Общи условия

Активация на акаунт