Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 079
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 705
На мен пък спането на едно легло и внезапното отделяне в друга стая ми приличат на copy/paste от друга тема. Хем детето било със СОП, хем първоначално нямало никакви проблеми.

# 706

Какво?, схващам аз, ама тя плочата се мени според ситуацията и настроението на авторката. Първо беше едно, после стана друго, утре не се знае.

Сериозно?Туше..

п.п.Ти колко хора познаваш,чиито житейски ситуации не менят никога?

# 707
В класа на детето ми имаше дете като описаното. И то с разведени родители. Тормозеше децата наред плюс учителите, но никой в училището не можеше да направи нищо. Но за всеобща изненада се оказа, че има капацитета на отличник според класната и освен това отлични оценки по някои предмети в т. ч. математика. В началото на трети клас 9г. има час в който обясняват на децата правата им. За задължения ни едно не беше чуло, но почти нямаше родител, който да не беше чул обяснението на детето, че може да си прави каквото иска и родителите нищо не могат да му направят защото има права и може да се оплаче че му се нарушават правата.
Въпросното дете се премести в друго населено място, но стигна и до нашия град как две седмици след преместването жестоко е наранило момиченце от новия клас. Всички майки от класа си плюха в пазвите като си представиха, че на мястото на това дете можеше да е някое от нашите. Майката и втория му баща не признаваха, че има проблем и отказваха да вземат мерки.

Рори, сега ще те изядат с парцалите, че си  измисляш или аз пиша от друг профил Simple Smile

# 708
Остави ТафТаф, важното е, че проблемите са на път да се решат. Вчера говориха, днес вече час записаха, колко хубаво, бързо и лесно става всичко в малкия град.

# 709
Остави ТафТаф, важното е, че проблемите са на път да се решат. Вчера говориха, днес вече час записаха, колко хубаво, бързо и лесно става всичко в малкия град.
След моя развод синът ми също имаше поведенчески проблеми, в доста по-лека степен, но и досега - 3 г. по-късно - не са изчистени напълно. Да не казвам колко трудно беше да се намери специалист, на когото детето, а и аз да се доверим и то в СФ. Но в малките градове от небето падат специализирани клинични психолози и психотерапевти.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 19:29 от TafTaf

# 710
Дами, какво е Отчетна тема и в кой раздел има такива?

# 711
По въпроса, че нещата са ескалирали след отделянето на детето в друга стая - разбирам го и вярвам, че точно това е причината. И да - нормално е детето да се бунтува срещу това решение. Цял живот така е спало и за него това е нормално. Да не спи само. И изведнъж идва някаква чужда жена и го праща само в друга стая. Ами ако го е страх? Съмнявам се, че нещата са станали постепенно, с разговори и убеждаване, че вече е голямо, че така спят всички деца и т.н., и т.н.
 Представете си, че изведнъж се появи някаква непозната,  която ви казва: от днес аз ще спя в леглото с твоя съпруг. Как ще се почувствате?
  Точно такава ситуация се случи на мои близки, даже там детето беше по-голямо - 9 годишно, а не като при Даскалка - 6. Майката с нов приятел, и детето изведнъж отпратено в другата стая. До тогава е спало с майка си. Крясъци, викове, бунт от страна на детето. А пастрокът го плаши с полиция.
Не смятам, че това е начинът да подходиш към дете, в чието семейство влизаш. И веднага да налагаш своите виждания за начин на живот. Колкото и да си права в случая, се иска търпение и внимателно и постепенно променяне на нещата.
  И категорично не съм съгласна да се лепва етикет "лигльо, разглезен" на дете, на което променят драстично начина на живот, и то се бунтува против това. Смятам, че това е напълно нормална реакция.

# 712
  • София
Аз пък не мисля, че е удачно изобщо да влизаш в семейство, в което детето спи с майка си. Това е емоционален инцест и ражда само кривашки отношения, в които нормален човек няма как да се впише, ако ще на челна стойка да застане и да вика 5 полиции.

# 713
...,започнат да си измислят к'вото им хрумне?
Хич не си измислям аз и точно по същество си коментирам Simple Smile Просто съм й чела и предишните писания, затова веднага я хващам къде послъгва и нагласява нещата, за да изглежда цялата в бяло.

На теб не ти ли светва червената лампичка, докато я четеш!
Майката била със СОП, мързелива, безотговорна, изоставила си детето, отказва да го гледа, прави си сметка да се върне при бащата евентуално!
Нейната майка и тя идиотка, чиято единствена цел е да смуче пари от бившия зет, за да му гледа детето.
Сестра й курва с намсиколко мъже и деца от всеки от тях.
Приятелят на майката - престъпник и бивш затворник естествено. Имали връзка навремето, щели да се женят, ама баща й не дал, пък сега изведнъж изскочи, че си имал бил семейство, жена и големи деца (откога и как така!?).
Свекърите и те идиоти.
И кулминацията - 8годишно дете социопат и психопат!
Брях да му се не види - колко  дебилизъм около нашия перфекционизъм...
Ааа, забравих мъжлето, за което от пост първи се изказва с пренебрежение и неуважение.
Забравих и това как мислеше да пише доноси (информира англ. инстанциите) за майката, за да я изгонели от Англия Simple Smile

Куко, те в съда все малоумници работят, да знаеш. И присъждат децата на родителя, който всъщност не ги иска Simple Smile

... Бащата е стигнал дотам да обвинява авторката за несгодите със сина си и бившата. Та как точно се "оправят" хора, които не искат да бъдат оправени?!
И не допускате възможност бащата да е прав!?
Аз пък още от първата тема съм убедена, че е точно така.

Допускам, и още как. Ако ми следиш мисълта, общо взето казвам, че авторката е на грешен път с всичките си намерения. И че майката и бащата не изглежда, като да смятат, че имат кой знае какъв проблем (извън напъните на авторката да въдворява ред). Дори гаменчето сякаш не им пречи особено с проявите си....

# 714
Ей, веднага ме изкрахте фелдфебел 🤣

Не е било от днес за утре. И да, Кечър, емоционален инцест е това, бъкани са с триангулации и двете семейства. За съжаление не бях наясно, че спането с родител продължава като практика докато не заживяхме заедно. В годината, в която е бил с бабата е спал сам в бившето легло на родителите и беше нормално да си помисля, че отделянето е приключило.

Оказа се, обаче, че това изобщо не е рядка практика тук, децата много рядко ги отделят в друга стая дори и да не споделят легло с родителите, направо си е светотатство да има подобни граници, родителите да имат спалня, където детето да няма достъп. Какво ти интимно пространство, дори не става дума само за секса, а за общуването на двойката изобщо, за личното им пространство ... Забрави! Е, да, ама аз теглих границите и на свекървата, и на малкия, та е разбираемо защо ме мразят в отбор.

# 715
Първият път като беше в Лондон е спал само една вечер с майка си, не в леглото им, после си е бил вече сам, без да създава панаири. А тук ...
Хм, да се чудиш и маеш защо ли...а при теб от едно отделяне до какви ексцесии се е стигнало...хм...

# 716
Първият път като беше в Лондон е спал само една вечер с майка си, не в леглото им, после си е бил вече сам, без да създава панаири. А тук ...
Хм, да се чудиш и маеш защо ли...а при теб от едно отделяне до какви ексцесии се е стигнало...хм...

Вече беше спал две години и без баща си когато остана за първи път по-дълго в Англия. За друго иде реч, че там не е пробвал да се налага както продължава тук.

# 717
Да, сигурна съм, че за друго иде реч. За борбата за надмощие, в която така глупаво си се оплела. Не всичко се получава по метода "Венсеремос", често копринената ръкавица върху желязната лапа дава забележително добри резултати.

# 718
Копринена ръкавица в началото, но тук от деликатност не разбират, трябва сопа. Колкото по-човешки се държиш, толкова за по-голям глупак те вземат и си продължават с лицемерното редене на лични схеми.

# 719
Честно, докато те чета, се изморявам направо. Пък и колко пъти за 2 години сте били на заведение, че детето да прави циркове? То нали си остава с някой друг - баба си или кой?

Общи условия

Активация на акаунт