Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 220
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 690
Бащата, обаче не гледа на авторката като на единствения човек, който може да се справи с проблемния му син, напротив, той счита, че тя е част от проблема.

Обективно погледнато, дотук методите и намесата и са повече от трагични, та е вероятно и той да си има основания.

# 691
... Ама ти отказваш да схванеш,че естетството на темата е вече променено,и че сега на дневен ред не стои как детето да бъде пратено,пардон,"разкарано" при майката,а въпросът е да се вземат родителските права и да се посещават терапавети за да се адаптира.
А някои защо повтаряте като папагали глупостите й, а не помислите със собствените си глави Simple Smile Какво взимане на родителски права и от кого, щом детето така или иначе е при бащата! Родителски права се взимат през съд, когато детето е дадено на другия родител, а съдещият иска да промени статуквото.

Ти усещаш ли колко абсурдно звучиш?
На теб добре ли ще ти е,ако решиш да споделиш нещо във форум,и аудиторията,вместо да коментира по същество думите ти,пардон,вместо да повтарят като папагали,започнат да си измислят к'вото им хрумне?

Освен това,хич не си наясно със законите,ама скачаш
Няма никакво значение къде и с кого живее детето,в момента в който някой от двамата реши,може да заведе дело за да го има черно на бяло режима на отглеждане.

Бащата, обаче не гледа на авторката като на единствения човек, който може да се справи с проблемния му син, напротив, той счита, че тя е част от проблема.

Обективно погледнато, дотук методите и намесата и са повече от трагични, та е вероятно и той да си има основания.

Може би трябва се смегчи подхода ..

# 692
... Ама ти отказваш да схванеш,че естетството на темата е вече променено,и че сега на дневен ред не стои как детето да бъде пратено,пардон,"разкарано" при майката,а въпросът е да се вземат родителските права и да се посещават терапавети за да се адаптира.
А някои защо повтаряте като папагали глупостите й, а не помислите със собствените си глави Simple Smile Какво взимане на родителски права и от кого, щом детето така или иначе е при бащата! Родителски права се взимат през съд, когато детето е дадено на другия родител, а съдещият иска да промени статуквото.

Ти усещаш ли колко абсурдно звучиш?
На теб добре ли ще ти е,ако решиш да споделиш нещо във форум,и аудиторията,вместо да коментира по същество думите ти,пардон,вместо да повтарят като папагали,започнат да си измислят к'вото им хрумне?

Освен това,хич не си наясно със законите,ама скачаш
Няма никакво значение къде и с кого живее детето,в момента в който някой от двамата реши,може да заведе дело за да го има черно на бяло режима на отглеждане.

Може би трябва се смегчи подхода ..

На бащата доводите, че не искал дело за права, щото можело да му го отнемат сина са смехотворни. Първо, защото самата майка не желае да си вземе детето, и второ, защото никой няма да ѝ го даде в ситуация, в която тя няма къде да го гледа, нито средствата, а и живее с някакъв бивш затворник.
Всъщност нито бащата, нито майката смятат, че имат проблем. Бащата е стигнал дотам да обвинява авторката за несгодите със сина си и бившата. Та как точно се "оправят" хора, които не искат да бъдат оправени?!

# 693
  • София
Не бих се обзаложила, че съдът няма да вземе някое малоумно решение и да й присъди детето. Откъде ще я знаят как и къде живее в Лондон?
Ако попитат момчето къде иска и той каже "при мама" - ето ти присъда. Колко му е някоя съдийка с диплома по право от Н-ския университет да реши, че тук лошият баща и мащехата спъват детето да отиде при майка си.

Обаче според мен, като попрочетох назад, авторката от справяне с всичко е придобила маниер да изисква и командва, без да се постарае грам да убеди някого в правотата си. Не я обвинявам, но доста ми прилича на баща ми
Скрит текст:
- той обича да командори и въпреки че впоследствие се оказва прав, липсата на съпричастност и емпатия ли, не зная какво точно, може да откаже човек да го слуша. Грижлив е, но някак го възприема като задача за изпълнение, а пази Боже да заговориш как се чувстваш...

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 17:51 от Cuckoo

# 694
...,започнат да си измислят к'вото им хрумне?
Хич не си измислям аз и точно по същество си коментирам Simple Smile Просто съм й чела и предишните писания, затова веднага я хващам къде послъгва и нагласява нещата, за да изглежда цялата в бяло.

На теб не ти ли светва червената лампичка, докато я четеш!
Майката била със СОП, мързелива, безотговорна, изоставила си детето, отказва да го гледа, прави си сметка да се върне при бащата евентуално!
Нейната майка и тя идиотка, чиято единствена цел е да смуче пари от бившия зет, за да му гледа детето.
Сестра й курва с намсиколко мъже и деца от всеки от тях.
Приятелят на майката - престъпник и бивш затворник естествено. Имали връзка навремето, щели да се женят, ама баща й не дал, пък сега изведнъж изскочи, че си имал бил семейство, жена и големи деца (откога и как така!?).
Свекърите и те идиоти.
И кулминацията - 8годишно дете социопат и психопат!
Брях да му се не види - колко  дебилизъм около нашия перфекционизъм...
Ааа, забравих мъжлето, за което от пост първи се изказва с пренебрежение и неуважение.
Забравих и това как мислеше да пише доноси (информира англ. инстанциите) за майката, за да я изгонели от Англия Simple Smile

Куко, те в съда все малоумници работят, да знаеш. И присъждат децата на родителя, който всъщност не ги иска Simple Smile

... Бащата е стигнал дотам да обвинява авторката за несгодите със сина си и бившата. Та как точно се "оправят" хора, които не искат да бъдат оправени?!
И не допускате възможност бащата да е прав!?
Аз пък още от първата тема съм убедена, че е точно така.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 18:04 от птица

# 695
Това дело е задължително.
Утре малкият може да не иска да погледне майка си , на нея трябва да и се определи режим на контакти, иначе няма кой да им решава споровете житейски.
Както сега детето иска нея, така утре може да и тегли една.

А и да ви попитам- колко от вас, майки на момчета , ама родни, спят в едно легло с мъжа си  и със седемгодишните си деца.
Ама ха. Blush

# 696
Аз също бих изисквала съдебно присъждане на детето на единият родител при подобни хора. Че тя като е толкова гламава майката колко му е след 1 година да каже, че момчето е насилвано или не са му взели по-хубавите маратонки и да вкара тотатлен филм в картинката като каже, че пак си го иска при нея. Авторката ще вложи в детето усилия, терапия, грижа и след 1 година ще се весне момата-англичанка и ще събори палатката. Когато има съдебен ред и по закон се задължи да спазва някакъв ред, може да се вкара ред и във възпитанието на момчето.

# 697
Не мога да повярвам какви сметки се правят на гърба на невинно дете...

# 698
  • София
птица , явно не си общувала с хора, които едно говорят, а друго вършат. Та и майката така. Тя може да си спечели правата, след което отново да зачезне към Албиона. Може да ги вземе само и само да натрие носа на мащехата и на бившия мъж или за да го изнудва. Адвокатите за това - да дават идеи

За кой съд говорим конкретно, в който са събрани всички брилянтни умове в България?
Скрит текст:
Или за обвързаностите на магистратите с криминални фигури, за не помня кой съд, оправдал убийците на български студент в Париж, та се наложи френският посланик да се намеси...
Да не забравяме всички митничари и фолкпевици с дипломи от ЮФ на ЮЗУ. Юрист до юриста, мила моя майно льо
Мога да те уверя, че има доста уайт траш, които не са далеч от описанието, което си дала. От идиоти родители е мнооого вероятно да се пръкнат идиоти-деца, особено съчетано с липсата на кинти.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 18:26 от Cuckoo

# 699
Какви сметки на гърба на детето?
Някой ще го ползва за облаги ли или как?

# 700
  • Варна
Пък ако детето успеят да го вкарат в пътя и стане едно примерно момче отличник (например), бас хващам, че майката изведнъж ще си го поиска. Ама много.

# 701
Нали вече е бил отличник... Това е нещо, което много ме озадачава - ако е изродче, каквото го описва, то ще бойкотира всеки и всичко, и дори да му е наляла знания с фуния, в училище просто ще откаже да отговаря най-малкото, за да й направи напук.
Има и други моменти, които са като пропуквания в историята й.

# 702
Нали вече е бил отличник... Това е нещо, което много ме озадачава - ако е изродче, каквото го описва, то ще бойкотира всеки и всичко, и дори да му е наляла знания с фуния, в училище просто ще откаже да отговаря най-малкото, за да й направи напук.
Има и други моменти, които са като пропуквания в историята й.

Е, как? Идеята на това споделяне е да се наблегне на поредното постижение на даскалката. Как ТЯ е способна да направи от едно дете със СОП отличник. Моля ти се...
А после що спряла да се занимава с него, че тя историята толкова заплетена, че съм го пропуснала тоя момент? Щото не поддавал ли? И как е станал отличник тогава не е ясно...
Освен това нали я намразил още като го отделила в негова стая, пък после учили заедно две години...

Какво?, схващам аз, ама тя плочата се мени според ситуацията и настроението на авторката. Първо беше едно, после стана друго, утре не се знае.

# 703
В класа на детето ми имаше дете като описаното. И то с разведени родители. Тормозеше децата наред плюс учителите, но никой в училището не можеше да направи нищо. Но за всеобща изненада се оказа, че има капацитета на отличник според класната и освен това отлични оценки по някои предмети в т. ч. математика. В началото на трети клас 9г. има час в който обясняват на децата правата им. За задължения ни едно не беше чуло, но почти нямаше родител, който да не беше чул обяснението на детето, че може да си прави каквото иска и родителите нищо не могат да му направят защото има права и може да се оплаче че му се нарушават правата.
Въпросното дете се премести в друго населено място, но стигна и до нашия град как две седмици след преместването жестоко е наранило момиченце от новия клас. Всички майки от класа си плюха в пазвите като си представиха, че на мястото на това дете можеше да е някое от нашите. Майката и втория му баща не признаваха, че има проблем и отказваха да вземат мерки.

# 704
Проблемът на свободните ви съчинения, дами, е че просто сглобявате какво съм казала за отделни неща при отговор на нормално зададени въпроси, но не ги сглобявате хронологично. Никакви "пропуквания" няма, но няма как да седна сега да ви сглобявам писаното в три теми по ред на събитията, само за да начеша крастата ви да ми намерите 300 нови грешки и кривини.

Много може още да се каже и разкаже, на всички клюкарски въпроси може да се отговори, но просто няма смисъл. Проведе се разговор, насрочено е виждане с психолога, оттам нататък ще видим.

На вас - приятно плюене по скромната ми, зла мащехова особа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт