Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 235
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Сериозно ли да остава само 9-годишно дете късно вечер се приема за нормално, а неодобряващите тази практика - за злобни?

# 736
Добре де, вие какво очаквате-детето да я рита в корема и да сере по килима и авторката да го гушка и целува ли?

# 737
Леа, тук вторият тип гледане е норма и се разглежда като "любов и грижа".

Аз не съм фен на заучената безпомощност и това, разбираемо, е сред основните ни драми с малкия. Той очаква от мен буквално да му прислужвам, което очевидно няма как да стане. На баба си (свекървата) си позволяваше да вика от втория етаж "Румсървиз!", и нашата тичаше нагоре с подносите. Е, сори, ама аз не съм обслужващ персонал Simple Smile

# 738
От постовете/начина на мислене и изразяване/стила на "говорене" на авторката лъха авторитарност, желание за доминиране, грубост и безпардонност.Дори през "монитора"....На мен някак отвътре, инстинктивно ми идва да й възразявам и противореча.
Дори не мога да си представя толкова студен и бездушен човек да общува мило, внимателно, сговорчиво и търпеливо с наранено дете.А децата са в пъти по-интуитивни от възрастните.Ние губим тази интуитивност с годините, за сметка на циничността, която я замества.
Е, как да реагира дете на подобен субект като авторката?Дори и най-милото, най-послушното, най-сговорчивото и най-кроткото дете би избухнало, ако е третирано ежедневно като досадна пречка, напаст, товар и т.н., и това му се казва/показва по всякакъв начин.
Децана разведени родители, които са обичани и ценени и от двамата въпреки развода, го преживяват трудно и имат проблеми.А какво остава за дете, нежелано от никого.

# 739
Харесва ми литературният подход - на равни интервали се вкарва допълнителна драма, за да не губим аудиторията )))

# 740
Добре де, вие какво очаквате-детето да я рита в корема и да сере по килима и авторката да го гушка и целува ли?
Чакай сега. То не я е посрещнало с ритник в корема и лайно на спалнята. Тези екстри са дошли по-късно. Интересно защо към мъжа на майка си не ги проявява.

# 741
Ясно е, че детето проявява ревност към баща си, затова се тръшка, когато той излиза само с майката.

Интересно, че детето не проявява ревност към майка си и не се тръшка, че при нея спи в отделна стая. Нали точно към майка си беше много привързано това дете и все за нея ревеше? Как така към нея не проявява тази ревност?

И аз това питам и се чудя, но това са фактите. Там драма няма, драмата е тук. Вероятно не вижда в него заплаха майка му и баща му да се съберат, а в мен - да

# 742
Сблъсък на 2 различни свята.
В света на детето ти си не само враг, а си направо чудовище.
Да му развалиш така добре подредения свят – щрака с пръсти и всички подскачат.
И то сигурно има много кривици, но тези които са се грижили за него във възрастта 3-6 години са за убиване. Буквално са помогнали да се утвърди и изгради един малък деспот, ама като по учебник. Когато детското его е оставено да се разтегне до тирания без абсолютно никакъв отпор. И понеже тази възраст е премината, а точно тогава се създават базовите граници за норма, добро/лошо, позволено/забранено, правилно/неправилно, а при това дете вече има изградена негова си морална система, съм дълбоко скептична, че ще може да се промени. Даже по-скоро мисля, че е невъзможно. Но може да се поработи поне да спазва границите на другите или поне да се съобразява частично с тях и над самоконтрола му.

# 743
Аз ли спя още или имам проблем със зрението, но пост от авторката за ресторанти не намирам?

# 744
Чакай сега. То не я е посрещнало с ритник в корема и лайно на спалнята. Тези екстри са дошли по-късно. Интересно защо към мъжа на майка си не ги проявява.
Ако въобще е имало такива неща. На тази жена фантазията й е толкова буйна, че язовирна стена ще срути Wink
И е скокнала от 6 часа с поредните измишльотини във форума...
То вярно, че през ваканцията даскалите нямат работа, ама чак пък толкова да не знае с какво да се заеме! Да вземе мъжа си да погледне, доматите да прекопае, градинка, тревичка, цветенца нещо, някое прасенце...
Ох, забравих, тя инвеститорка беше Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз ли спя още или имам проблем със зрението, но пост от авторката за ресторанти не намирам?
Спиш, G&B, спиш Simple Smile
Освен ако под заведения очакваш, че има предвид театър и опера Joy

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 09:43 от птица

# 745
Ясно е, че детето проявява ревност към баща си, затова се тръшка, когато той излиза само с майката.

Интересно, че детето не проявява ревност към майка си и не се тръшка, че при нея спи в отделна стая. Нали точно към майка си беше много привързано това дете и все за нея ревеше? Как така към нея не проявява тази ревност?
А може би до такава степен иска да е с майка си че е съгласен на всичко и е по нисък от тревата и не смее да гъкне.

# 746
А може би просто майката си го обича и с пастрока се държат ласкаво с него, не като тукашната надзирателка в концлагер.

# 747
А може би просто майката си го обича и с пастрока се държат ласкаво с него, не като тукашната надзирателка в концлагер.
Като си го обича толкова много, да си поеме задължението и да си го гледа.

# 748
  • Варна
Отивате яко в крайности, хора. Като не й вярвате, недейте да се занимавате.

# 749
Съмнявам се да има драстична разлика в посока топлота от пастрока. Англичанин, бивш затворник, направо идеалка. Предполагам там го оставят да си прави каквото иска. Но, ако е постоянно там, надали пастрокът ще издържи дълго. А и майката очевидно има "подход" към него чрез манипулации, залъгване и вероятно отношения тип "покупко-продажба" – ще ти дам, купя, ако направиш еди какво си". Така че защо да се бунтува там – то си е в свои води на обстановка и резонно иска да живее там, смятайки, че ще е все така.

Общи условия

Активация на акаунт