Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 925
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 795
Ох, ужасни сте.

# 796
Това се постига със "садизъм". Началото и края на втори клас, има разлика в мащаба на снимките, разбира се, но са пред и зад една и съща врата. Промяната е очеизбодна.

'Щото съм садистка, на снимката в ляво отива на рожден ден и насила държи цвете, защото се учим, че като се ходи на гости, се носят цветя на домакинята.

На снимката в дясно тетрадките, опаковани с панделка са подарък за учителката за края на учебната година. Пререшени, защото го хванахме, че не решава, а преписва от съседа си по чин. Практическа работа по илюстрация на това, че всяко действие има и последствия, а всяка лъжа рано или късно излиза наяве.

Когато влакът е минал през гарата толкова отдавна, колкото беше при нас, защото от бабата дойде с шест нераздвижени пръста без никаква фина моторика от държане на джойстика с часове всеки ден, наваксването е болезнено. С тренажори съм му раздвижвала пръстите, за да може да държи молив или химикал, щото така де, нали съм садистка, търся си кой да тормозя, нямам си друга работа ...

# 797
Как ще е една и съща врата?
И какви са тези "тренажори", като си толкова амбициозна, нямаше ли нещо друго раздвижващо - табла, карти, зарове, някой конструктор за слобяване, да беше му дала "мъжки" задачи - нещо дребно да залепи, скове...
Спри да пишеш, колкото повече информация даваш, толкова по-зле става.

# 798
Добре. Разбрахме какво НЕ даваш, какво НЕ търпиш, какво НЕ може да се прави в твоя дом. А какво даваш? Какви компромиси правиш ТИ за да се разбирате с детето? Освен това, че сте учили заедно, защото на тази възраст то и това възприема като тормоз.
Има ли това дете някакви ПРАВА  тази къща или има само задължения?
Как се забавлявате? Какво обича да прави детето, има ли някакви хобита, правите ли нещо семейно тримата, излиза ли понякога само с баща си без теб?
Какво правите уикенда примерно? Оставяте ли му възможност понякога той да реши какво да правите?
Държиш да си ляга в 21 часа супер, може ли петък и събота да си ляга в 22 примерно? Ако не, защо?
Храсни се здравословно - чудесно. А може ли един - два пъти седмично да яде някакъв боклук - сладко, джънк, каквото си избере?
Може ли от 4 излизания месечно, 2 да са с него в по-ранен час и на подходящо място, а 2 без него като извикате баба му (ако е възможно, разбира се), но през тези 2 вечери да има право да си легне малко по-късно (в рамките на нормалното), да играе игри, да гледа телевизия, да яде сладолед или каквото там иска, въобще свободен режим. Така ще чака с нетърпение да излезете, а няма да го приема като наказание.

Изобщо чувства се ли то личност и член на вашето семейство или само трябва да мълчи и да изпълнява?

# 799
И аз щях да питам същото. Какво му е позволено да прави детето.

# 800
Даскалка, не се увличай в матрицата на обясненията.
Не дължиш на никого никакви обяснения, най-малкото в публичен форум.
Ако имаш отношение и мисъл в перспектива за детето, дръж си курса и не се обяснявай в детайли кой, какво, кога и къде ходи, ляга, става и т.н.
Само подхранваш жлъчта.

# 801
Ако имаш отношение и мисъл в перспектива за детето, дръж си курса и не се обяснявай в детайли кой, какво, кога и къде ходи, ляга, става и т.н.
Само подхранваш жлъчта.
Точно.
Жената дава детайли, обяснява как и какво, но с това настървява форума да хапе неистово. Защо, когато точно тази жена е единствената алтернатива и надежда за детето ? Абсолютно изоставено / за пръстчетата ми стана мъчно/, жена без свои деца, която се опитва да го обгрижва, и тук получи дори клетви да я пребие малкият, или баща му, защото малко и били ритниците в корема Flushed
В каква среда живее потребителката с пожеланията ? Детето и сигурно е най- образцово отглежданото дете, а майка му крие агресията и проклетията си, за да пожелава зло и насилие над други жени ?
Хора, защо така ? Та вие сте майки - настоящи и бъдещи .  Не виждате ли , че това дете няма изход, само Даскалка е адекватна. Колко и как- всички ли сте идеални ? Не пиша, защото наистина съм на път да се отвратя от форума. Имах друго мнение за нивото. И че това е форум а взаимопомощ най- вече между майки и жени.
В тази тема, според мен, много злоба, но и завист има. И много, много първичност.
Хубаво, не ви харесва авторката, не споделяте методите и и начина и на изразяване. Ама защо е тази агресия, защо ? Какво повече може да направи жена в нейното положение?

# 802
Само подхранваш жлъчта.

Ами не е ли по-добре да се заключи темата тогава? Каква е целта й щом няма да се обсъжда нищо?
Ако авторката каже нещо добро никаква жлъч няма да подхрани, но явно няма какво...

tays , не можем да знаем какво повече може да направи жена в нейното положение след като не знаем какво е направила досега. Тя отказва да отговаря, никаква дискусия не може да се получи, никакви съвети не приема, няма как да му се помогне на такъв човек. За мен остава загадка защо пускаш тема след като няма да отговаряш на поставените съвсем нормални въпроси в нея?

Какво лошо има във въпроса какви са му правата на детето и какво обича да прави?

# 803
Не разбирам какво доказваш с тези снимки!
Не смятам за нормално да публикуваш снимки на дете, което не е твое родно или под твое попечителство при никакви обстоятелства пък било и със скрито лице!
Какво, по даволите, доказваш на непознати във форум!

# 804
Като гледам снимките... и аз вече мисля, че се е..ава с форума.

# 805
Таисче мило, за какво да ѝ завиди човек на авторката? И да ме убиеш не мога да се сетя за едно едничко нещо, за което да ѝ завидя. Виж, да я съжаля, да.

А за детето, съжалявам за песимизма, но в този конкретен случай, то няма реалистични шансове. Нито има човек, който да го обича и да го подкрепи. Нито има среда, която да спре пропадането му. И нека не се лъжем, в малкото градче посмъртно няма специалисти, от които то има нужда. Детето е бита карта. Принос за това има и Даскалката. И точно заради това е ядът ни към нея, защото е досъсипала това дете. От там и ръфането.

# 806
Дете без развита фина моторика, гледано от бабата!  Аз се втрещих от написаното и ми стана мъчно, че детето е оставено буквално на самовъзпитание, в ранна детска възраст. Не ми става ясно, защо детето не е било записано на детска градина, където е можело да бъде поне малко образовано, да спазва режим, да има социални контакти в лицето на възпитатели и деца на неговата възраст.

# 807
Само подхранваш жлъчта.

Ами не е ли по-добре да се заключи темата тогава? Каква е целта й щом няма да се обсъжда нищо?
Ако авторката каже нещо добро никаква жлъч няма да подхрани, но явно няма какво...

tays , не можем да знаем какво повече може да направи жена в нейното положение след като не знаем какво е направила досега. Тя отказва да отговаря, никаква дискусия не може да се получи, никакви съвети не приема, няма как да му се помогне на такъв човек. За мен остава загадка защо пускаш тема след като няма да отговаряш на поставените съвсем нормални въпроси в нея?

Какво лошо има във въпроса какви са му правата на детето и какво обича да прави?

Тя не търси съвети как да се справя. Каквото дотук е направила, направила. Тя си води темата. Ако съм на нейно място , на теб пък изобщо не зная как бих ти отговорила. Защото ти търсиш сеира. Извинявай, но така виждам участието ти в темата.
То е ясно, че ще се критикува, нали е чуждата. Ама че друг няма, това не еважно.
Ако утре авторката каже- напускам ги, как мислите всички, какво ще стане с това дете. Кой ще го приласкае, кой ще го възпита.

# 808
Е като не търси съвети за какво е темата, tays? Да ни информира какво се случва в личния й живот ли? Аз мислех, че теми се пускат за съвети, явно не съм наясно как функционира форума.
Каквото е направила има отношение към поведението на детето в днешно време. Как да се промени то ако възрастните не видят грешките си?

# 809
Таисче мило, за какво да ѝ завиди човек на авторката? И да ме убиеш не мога да се сетя за едно едничко нещо, за което да ѝ завидя. Виж, да я съжаля, да.

Скрит текст:
А за детето, съжалявам за песимизма, но в този конкретен случай, то няма реалистични шансове. Нито има човек, който да го обича и да го подкрепи. Нито има среда, която да спре пропадането му. И нека не се лъжем, в малкото градче посмъртно няма специалисти, от които то има нужда. Детето е бита карта. Принос за това има и Даскалката. И точно заради това е ядът ни към нея, защото е досъсипала това дете. От там и ръфането.
Ти пък къде се припозна Blush

Е, добре, Уиш, дотук е било, както е било. Защо отписа детето и ти ?

Общи условия

Активация на акаунт