Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 077
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 825
Ама то е ясно, че никой не може да го гледа както майката, но след като тя не иска, как ще я накарат ... А авторката се е опитала да го гледа по нейните правила и граници, обаче когато не се получило както иска, детето става "агресивно психопатче". Тя сама написа в първата тема, че вече грижите са ѝ ограничени до ежедневните нужди ... Не може по такъв начин да се опитва да превъзпитава вече голямо дете с изграден характер и да очаква то да я боготвори ...
Това вече е в миналото.
Имаме второ действие, не разбра ли.
Питах те ти как го виждаш занапред- обективно. Не като отношение към Даскалка, а като реални стъпки за доброто на детето !
Не зная има ли още потребител, който да не е разбрал, че детето е в Центъра на нещата.
И че то е важното. Авторката е лесна- шапка на тояга и толкоз
И тогава какво става ?
Аз все си представям, че тя ще съумее да го култивира. И че точно след пет години, това момченце, което си е с характер, ще тегли дължимото и на безхаберната си майка, и на инертния си татко, и че единствено даскалка ще уважава. Много искам да разбера какво ще стане.
Имам усещането, че детето ще започне да я уважава , защото ще разбере, че тя е единствения му шанс. Децата са интуитивни и си знаят интереса.

# 826

Не знам защо, но аз не й вярвам.....дали интуиция, дали начина, по който пише, дали факта, че дава инфо "на час по лъжичка", но, не я вярвам.

Още по-зле,на година по лъжица..Ама тези дни ливна с черпака:)

Аз лично се сблъсках с всичко, първоначално любов и приемане, после неистова омраза, до заплахи за убийство, сега е временно примирие. Така че се радвам, когато чета или чувам за положително приемане на втората майка.

Никога не съм си представяла, че ще се окажа "мащеха", но ето - живот.

От миналата година..

Но си е кръстила темата "Втората майка" ,не "Мащехата",и не "Как да разкарам доведения ми син".
Това според говори много за цялата история.

# 827
  • Насред хаоса
Ами не, тя търси начини да го смачка, да го превърне пак в бездушната, послушна кукла, каквото е било, когато са го взели от бабата....

Търси начини да поправи нанесените вреди от тия, които би трябвало да са му най-близки. И които продължават да не се интересуват от него. Макар че не е длъжна. Едно, че детето съвсем не е било послушна кукла, второ, откога възпитанието стана мачкане? Да го кара да се държи подобаващо, да носи цветя като ходи на гости, да ляга в определен час, да си извади поуките от преписването и прочие - дали това, ако акълът му го попие, няма да му е от полза по-нататък в живота? Или да го остави да скача по главите на възрастните и да няма уважение към нищо и никого още отсега, а като порасне ... ами, ще му мислим как да оправяме поразиите. Какво й пречи на нея да постъпи и тя като другите двама и да си гледа живота?
В други теми масово схващането е "аз чужди деца не мога да гледам". Тук четем за проблемите на жена, захванала се с нещо сериозно, без да е длъжна, но след като няма кой друг, тя е преценила, че държи на този мъж и на детето, за да се захване. И валят упреци, че не било каквото и както трябва. Ами да си го вземат родителите, пък да го направят както трябва. Друг човек не длъжен нито да обича детето им, нито да се грижи и отговаря за него. Въпреки това авторката прави, каквото смята за правилно и необходимо, при това без да има подкрепа от никого.

# 828

Че тя майчицата свята понесе по-малко критика от мене
Това категорично не е вярно и, дори да го повториш още 9919291 пъти, няма да стане истина.

# 829
Занапред според мен трябва сериозно да се поговори с бащата, след като той е приел отглеждането и родителските задължения ! Тази "интелигентна жена" дето много разбира от деца и има перфектния подход, да му обясни как реални стоят нещата ... Нека бъде честна с него и му каже, че се е отвратила от детето му и не желае контакт и комуникация и че детето е без никакво възпитание и той трябва по-сериозно да си влезе в ролята на родител ...

# 830
Daskalka, държа да изразиш мнението си на конкретни въпроси .
Вярваш ли, че тази  биологична майка има капацитета и желанието да промени и възпитава и обгрижва детето си ? Сама констатира грешките и дефицитите във възпитанието му.  Ти няколко пъти поясни, че грубото му отношение те е дистанцирало и не го желаеш. Би ли се ангажирала да го възпитаваш и обгрижваш именно като родител - с любов, такт, дисциплина и търпение?  
Кой сценарий е най -полезен за нормалното развитие на детето, не на слабоумните му родители?

Вивиана, откровено казано мисля, че с майка си ще е най-добре. Те просто искат и харесват еднакви неща, живот без отговорности, само нови дрехи, заведения, купон, никакви ограничения. Тук никога няма да има такова нещо, "свободно пасящи" деца при мен просто няма как да има, без значение доведени, родни, осиновени... Моята идея за родителство е съсвем различна и с малкия винаги ще имаме сблъсъци. Мъжът ми, колкото и да избягва сега да се намесва и да го глезури, в един момент ще му се наложи да стегне колана на по-предна дупка и тогава малкият ще си бие камшика, най-вероятно при някоя баба, ако майка му не е в страната.

Само че докато сме семейство и малкият ми е под покрива, ще се търсят всякакви варианти за решаване на проблема, докато не ми посегне отново. Тогава вече ще бие последният звънец и който където иска да го гледа, до 24 часа ще е навън.

# 831
На мен продължава да ми е изключително странно как има хора, които подкрепят тази жена и вярват, че тя прави нещо добро за това дете. Все едно четем различни теми. Тя не го гледа от добра воля, а по ПРИНУДА защото е инвестирала пари в баща му. 100 пъти го каза самата тя, как не го разбрахте?
Тя му била единствената надежда! За какво? Да му досъсипе живота? Такъв нарцистичен и егоцентричен човек не виждам какво може да даде на дете, което гледа с НЕЖЕЛАНИЕ и му го показва.
Живота какъвто си го е направила, такъв ще си го живее и занапред. Шансове за положително развитие не виждам. Жалко за детето само, възрастните си го заслужават.

# 832
Тя ли каза,че е отвратена от детето или пак си съчинявате?

п.п.Ами ако не е отвратена,а изнервена?

# 833

Аз лично се сблъсках с всичко, първоначално любов и приемане, после неистова омраза, до заплахи за убийство, сега е временно примирие.

Какво, цитатът, който си пуснала е много показателен. Ако написаното е истина, значи имаме дете, което е приело авторката с любов, а след това е стигнало до неистова омраза. Обикновено децата в началото са резервирани въм вторите майки/бащи. А при нея се е получило точно обратното. И това е повече от показателно.

# 834
Аз бях на страната на авторката още от първата тем. Донякъде я разбирам. Но това, да го кажем негативно отношение към нея се получи от факта че тя избирателно и вече и според мен умишлено не отговаря на зададени въпроси. И то въпроси свързани с детето.
100 пъти я питах е при кого е детето когато излизат. Отговора е :не е сам. Да, но при кого е..
Питаха я какви права има това дете, защото задълженията му ни ги повтори 1000 пъти. Отговор няма
И доста други такива.
И ако в първата тема имаше  доста по малко негативни коментари, то тук тръгнаха повече и това е една от причините.
Поне според мен.

# 835
  • Насред хаоса
Тя не го гледа от добра воля, а по ПРИНУДА защото е инвестирала пари в баща му. 100 пъти го каза самата тя, как не го разбрахте?
Тя му била единствената надежда! За какво? Да му досъсипе живота? Такъв нарцистичен и егоцентричен човек не виждам какво може да даде на дете, което гледа с НЕЖЕЛАНИЕ и му го показва.

Тъй ли? Аз не знам как някой ще ме принуди да възпитавам невъзпитано дете и да го уча как да се държи. Нито да му готвя, нито да се интересувам какво прави и изобщо какво става с него. Принуда би било да го търпи и да си налага да живее с него. Това, което тя прави, е по нейно желание. Нищо не й пречи да си живее и тя като родителите му и да махне с ръка - да се оправя.
Как точно възпитанието и вкарването в някакви приемливи граници съсипва или досъсипва живота на детето? Да, точно тя му е надеждата, макар и то да не осъзнава все още - нито майка му, нито баща му се интересуват и не са поискали да направят и част от това, което авторката прави. Защото и авторката ако се откаже, това значи вече детето да е буквално захвърлено.
Що се отнася до желание и нежелание - както казах, никой не е длъжен да обича чуждо дете и да показва непременно желание по точно определен начин. Има проблем с възпитанието - взимат се мерки за противодействие по преценка на възпитаващия след поразиите. Толкоз.

# 836
Скрит текст:
На мен продължава да ми е изключително странно как има хора, които подкрепят тази жена и вярват, че тя прави нещо добро за това дете. Все едно четем различни теми. Тя не го гледа от добра воля, а по ПРИНУДА защото е инвестирала пари в баща му. 100 пъти го каза самата тя, как не го разбрахте?
Живота какъвто си го е направила, такъв ще си го живее и занапред.
Шансове за положително развитие не виждам. Жалко за детето само, възрастните си го заслужават.
Отписваме детето, така ли ?
Джолева, не зная защо толкова настояваш над този  детайл .
Тези хора имат, предполагам, приятели, съседи . Кой ще остави малкия пакостник сам. Не зная защо ти е толкова важно точно това, честно. На мен ми се вижда изключително дребнаво. А за правата- какво очакваш също да ти отговори. Знаем какви са правата на децата. Само не зная тази жена как може да му осигури правото на обич от майка му. Другото- едва ли го изтезава в мазето  със сатъра. Наистина тук замириса на психотрилър.

# 837
Скрит текст:
Daskalka, държа да изразиш мнението си на конкретни въпроси .
Вярваш ли, че тази  биологична майка има капацитета и желанието да промени и възпитава и обгрижва детето си ? Сама констатира грешките и дефицитите във възпитанието му.  Ти няколко пъти поясни, че грубото му отношение те е дистанцирало и не го желаеш. Би ли се ангажирала да го възпитаваш и обгрижваш именно като родител - с любов, такт, дисциплина и търпение?  
Кой сценарий е най -полезен за нормалното развитие на детето, не на слабоумните му родители?

Вивиана,
откровено казано мисля, че с майка си ще е най-добре. Те просто искат и харесват еднакви неща, живот без отговорности, само нови дрехи, заведения, купон, никакви ограничения. Тук никога няма да има такова нещо, "свободно пасящи" деца при мен просто няма как да има, без значение доведени, родни, осиновени... Моята идея за родителство е съсвем различна и с малкия винаги ще имаме сблъсъци.
Скрит текст:
Мъжът ми, колкото и да избягва сега да се намесва и да го глезури, в един момент ще му се наложи да стегне колана на по-предна дупка и тогава малкият ще си бие камшика, най-вероятно при някоя баба, ако майка му не е в страната.
Само че докато сме семейство и малкият ми е под покрива, ще се търсят всякакви варианти за решаване на проблема, докато не ми посегне отново. Тогава вече ще бие последният звънец и който където иска да го гледа, до 24 часа ще е навън.
Ами, ето затова не й вярвам.И затова мисля, че няма да помогне, а само ще навреди още повече.
Тя си е вкарала "един възпитателен филм" в главата и смята, че той трябва да върши работа при Всички деца.
Да, ама не.
Подхода следва да се променя спрямо всяко конкретно дете.
Няма да си губя времето за примери и обяснения, тя така или иначе, няма да схване.

# 838
Аз бях на страната на авторката още от първата тем. Донякъде я разбирам. Но това, да го кажем негативно отношение към нея се получи от факта че тя избирателно и вече и според мен умишлено не отговаря на зададени въпроси. И то въпроси свързани с детето.
100 пъти я питах е при кого е детето когато излизат. Отговора е :не е сам. Да, но при кого е..
Питаха я какви права има това дете, защото задълженията му ни ги повтори 1000 пъти. Отговор няма
И доста други такива.
И ако в първата тема имаше  доста по малко негативни коментари, то тук тръгнаха повече и това е една от причините.
Поне според мен.

Абсолютно! И целият й начин на изкаване, комуникация и отношение!

La Sombra, принудена защото иска да живее с баща му. Какво да прави? Да изхвърли детето на улицата ли? Тя просто не иска да се раздели с бащата и ще не ще гледа детето.

tays, при такова отношение от страна на авторката, аз лично за съжаление, съм склонна да го отпиша. За да влезе в релси детето се искат ангажирани и отговорни възрастни около него. Майка му и баща му не са такива. На бащата може авторката да му повлияе да вземат мерки, но съдейки какво е нейното отношение към детето и към хората изобщо, проблемите й с комуниакцията, представата й затова как всички около нея трябва да й се подчиняват и разбиранията й за гледане на дете - вече не виждам кой може да помогне на това дете.

# 839
Абсолютно вярно е,.че никой не е длъжен да обича чуждо дете и да се грижи за него, но тогава е длъжна да се махне от това семейство ... Защото бащата и детето са си семейство - напълно самодостатъчно ! И когато някой иска да бъде част от това семейство го приема като такова ... Лично моята настройка е предизвикана от няколко изказвания на авторката като сега ще се опитам да си припомня дословно, защото не ми се търси из предишната дълга тема ... " Все пак не мога да си позволя да си разваля семейството и бизнеса заради едно обречено дете " а другото беше от рода на това, че детето е част от багажа на мъжа ...

Общи условия

Активация на акаунт