Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 173
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 855
Таис, това с гледането е другата баба, не тази, която е изхвърляла багаж.

# 856
tays, ако авторката липсва, в семейството ще се върне старото статукво. Майката на детето е абдикирала първа с любовника. Впредвид мекушавостта и глупостта на мъжа ще я приеме отново. Подобни типове лесно  се поддават на манипулации и компромиси .
 Самата авторка изрази подобни опасения.
Е ти мЪ уби. Joy
Даскалка пречи на хармонизирането на Вселената .
Поне се разсмях, защото хич не ми е забавно.

# 857
  • Варна
Можеше да го остави на бабата и да й плаща по шест стотака месечно, нали? Малка цена за спокойствието й насаме с бащата. Но не го е направила. Вместо това си е сложила таралеж в гащите.

И аз съм склонна да мисля, че тя е единственият човек, който опитва да направи нещо. Пробва, греши, пак пробва. С годините ще стане ясно какъв е резултатът.

И аз мисля, че няма алтернатива за детето ако се откаже Даскалка. Тогава мисля, че наистина ще бъде отписано, докато сега поне някой се опитва да направи нещо за него.

# 858
Скрит текст:
La Sombra, принудена защото иска да живее с баща му. Какво да прави? Да изхвърли детето на улицата ли? Тя просто не иска да се раздели с бащата и ще не ще гледа детето.
Какво да прави ли? Ами най-лесно щеше да е да прави като бащата - той не се интересува. Та, хич и не мисля, че е по принуда. Спокойно може да си живее и да се държи като двамата родители и никой няма и копче да й каже. Поради простата причина, че на тях не им пука.
Абсолютно вярно е,.че никой не е длъжен да обича чуждо дете и да се грижи за него, но тогава е длъжна да се махне от това семейство ... Защото бащата и детето са си семейство - напълно самодостатъчно !
След като са си самодостатъчни, защо бащата търси живот с друг човек до себе си? Нали са си самодостатъчни? А за детето като чета пък, хич не е достатъчен, да не кажа тотално липсващ.
Освен това тази омраза, за която пише авторката, нищо чудно да е възникнала след налагането на правилата и искането да се спазват.
Скрит текст:
Ако преди това е живяло както си иска и е правило каквото си иска, то ясно, че никакви правила след това няма да са му по вкуса.
Ема, там е работата, че не е само манджата в паницата. В държавната институция не възпитават, не се морят да ги карат да си вадят поуки от действията си, не се занимават с оправяне на поразиите, нанесени от други. Точно защото никой не може да ги принуди - това се прави по собствено желание.

Или под влиянието на някой от роднините - баба, стринка, леля....и каквито там има. Доколкото разбрах, не подкрепят авторката. А на едно дете в тая възраст не е трудно да въздействаш в това отношение, особено, когато му налагат правила и изискват дисциплина.
Понеже вече няколко пъти чета, че авторката командвала и искала по нейните правила, поставете се на нейно място, по чии правила бихте оставили да живее детето? Едва ли по неговите, когато виждате, че те го погубват, а останалите не си дават зор да променят нещо. Всеки би наложил свои правила, такива, каквито счита, че са добри за детето. И с гушкането не съм много съгласна, момченцата не са любители на гушкането в тая възраст, това от опит го пиша. Е, може и да има изключения.

# 859
Labrex, моето момче е на 1г.и никога не дава да го гушкам, не смятам, че с времето ще омекне. Така че, обвиненията за липсата на гушкане и целувки са абсурдни.

# 860
Таис, това с гледането е другата баба, не тази, която е изхвърляла багаж.

Мерси.
Пропуснала съм част от изложението.

Значи бабата изнудвачка, е майчината мама.
Аз със се съсредоточила какво ще става в бъдеще, на към бабите въобще не гледам. Blush

# 861
Labrex, моето момче е на 1г.и никога не дава да го гушкам, не смятам, че с времето ще омекне. Така че, обвиненията за липсата на гушкане и целувки са абсурдни.

Моите, като малки ги гушках, ама после взеха да се дърпат, срам ги било, да не са момичета, ей такива ми ги приказваха още от градината. Simple Smile

# 862
Е да бе ... Погубва го това, че си ляга по-късно, това че няма режим на хранене или това, че се храни нездравословно (всяко дете го прави) ?

# 863
  • Насред хаоса
Няма никакви други правила, освен тези на авторката. Ако бащата се интересуваше, да беше наложил той и да следи да се спазват. Та да командва той. Ама не ще. А всички знаем какво става, когато едно дете расте без правила и ограничения и смята, че всичко му е позволено.
Аз съм останала с впечатлението, че за авторката, парите са от голямо значение ...
Тя е в пълното си право да решава кое да бъде от значение за нея - нито детето е нейно, нито проблемите му. Страшното е, че детето не е от значение за тези, за които би трябвало да бъде.
Е да бе ... Погубва го това, че си ляга по-късно, това че няма режим на хранене или това, че се храни нездравословно (всяко дете го прави) ?
Едно е да го прави от време на време, съвсем друго това да му е начин на живот, както е свикнало. И ако не погубва, то създава съвсем друго впечатление у детето, освен че му се отразява неблагоприятно във всяко отношение.

# 864
  • Paris, France
Даскалка, всяко дете е различно и има различни потребности. Две деца сме отгледали с мъжа ми, наши си генетично, с няма и 2 години разлика. Двете ни деца имат различни характери, предпочитания, желания. Едното беше палаво като дете, а другото кротко, едното беше отличник, а другото не щеше да учи. Детето, което не щеше да учи сега не става от бюрото, а другото и на частен учител не ще да иде.

Писаха ти защо детето се е променило като си го отделила в друга стая. Ще го обясня пак, като дъщеря на разведени родители и така, че и човек със СОП да разбере.

Децата нямат потребност да спят отделени от родители поне до 7-8, но често до пубертета. Присъствието на друг човек дава топлина и сигурност. Собствената стая се възприема понякога като единична килия, особено ако няма добри общуване в семейството. До 7г спях винаги с човек е стаята, след това с човек в съседна стая. На 13-14 се отделих и спрях да искам друг човек в стаята. Мъжът ми е отделен от бебе в самостоятелна стая, тоест така е свикнал.

Когато децата ни бяха на 3-4 години се преместихме в ново жилище за да си имат стаи. Е, цяло десетилетие отказваха да спят сами и спяха е една стая.

Това дете е претърпяло много промени на възраст, на която другите деца имат стабилен живот. Ти си била лошата вещица, която го натикала в друга стая и го отделила от бащата, насилвала го със супи и го карала да учи. В общуването с тебе детето не намира удоволствие. Непрекъснато пишеш какво може и не може в твоята къща и какво приемаш и не приемаш. Какво може и не може е трябвало да обсъдиш с бащата преди да го юрнеш да местите детето при вас. Ясно е, че нямаш емоционалния капацитет, но и желание да отглеждат това дете. Нямаш и самочувствие да скъсаш с бащата и да останеш сама.

# 865
поставете се на нейно място, по чии правила бихте оставили да живее детето?
По моите, естествено. Но, за разлика от нея, няма да прибегна до камшика, защото от опит съм забелязала, че умението да преговаряш постига чудеса. А Даскалка се държи като Джордж Буш, който с терористи не преговарял. И тя постигна "успехи" като неговите.

# 866

Ами, Zzzaz, не е само това, но няма да повтарям написано вече. Какво да се прави, не е извадило късмет да му се падне нова мама от твоята категория. Но и не съм сигурна, че щеше да я заобича по причина на това, че го оставя да прави каквото си иска и че, точно такъв подход е добър. Peace

# 867
На моя колежка детето е също на 9 години. Ами сега си говорихме, че не иска манджи и готвено а все иска бургер, дюнери и други вредности.И често ги яде. Играе на телефон и таблет и често го водят с тях на заведение И ляга късно. Бащата е лекар, добро семейство. И въпреки тези грехове детето е чудесно. Дали пък защото не му забраняват всичко това, а го позволяват от време на време.

# 868
  • Насред хаоса
А може би защото детето усеща нужното внимание и сигурност от родителите си, не като в случая.

# 869
Аз никъде не съм написала, че детето трябва да прави каквото си поиска ... Едно дете можеш да го караш да слуша само с правилен подход ... И ако понякога се случи да прекрачи правилата, то не означава, че детето е психопатче ...

Общи условия

Активация на акаунт