Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 872
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 065
Хора, дайте да си говорим реално.

Нито аз ще стана мимоза, нито мъжът ми ще се превърне в Алфа мъжкар за една нощ.

Като стана ясно сега, че детето няма да се взима от майката, целта е да добутаме до приемливо съвместно съжителство или да се разделяме овреме, докато не са станали по-големи бели. Ако досега, глупаво или не, съм преглъщала някои неща, било е именно, защото уж беше "временно". Наистина няма нищо по-постоянно от временните неща, но върху главата ми повече хоро няма да се играе.

# 1 066
  • Варна
Daskalka, как реагира мъжа на твоя ултиматум, че би го напуснала при липса на осезаема промяна в семейните отношения ? Примерно нарастване на агресията на детето и апатията на родителите .

# 1 067
Daskalka, как реагира мъжа на твоя ултиматум, че би го напуснала при липса на осезаема промяна в семейните отношения ? Примерно нарастване на агресията на детето и апатията на родителите .

Приел го е "мъжки " , как. Joy

Мен пък друго ме вълнува- сега говорите ли с детето в скайп ? То с охота ли говори с баща си, баща му интересува ли се от него, има ли потребност да си гукат по заешки ?
Малкият знае ли вече, че се връща трайно при вас?
И ако не - кой  и кога ще му го съобщи ?

# 1 068
  • here and now

Нито аз ще стана мимоза, нито мъжът ми ще се превърне в Алфа мъжкар за една нощ.

Като стана ясно сега, че детето няма да се взима от майката, целта е да добутаме до приемливо съвместно съжителство или да се разделяме овреме, докато не са станали по-големи бели. Ако досега, глупаво или не, съм преглъщала някои неща, било е именно, защото уж беше "временно". Наистина няма нищо по-постоянно от временните неща, но върху главата ми повече хоро няма да се играе.
Аз бих ти препоръчала все пак да правиш премислени компромиси. Разумна жена изглеждаш и можеш да прецениш кога и колко.
Ако възнамеряваш да живееш с тези хора, трябва да се примириш, че те са такива, каквито са и като теб няма да станат.

# 1 069

Абсолютно правилно.
Би ли отговорила, дали имаш семйство, в смисъл родители и близки роднини и какво е тяхното мнение за ситуацията, в която се намираш?
Извинявам се, ако вече си споменавала, а не съм видяла.

# 1 070
Не знам защо никой не забелязва, че авторката е интелигентен човек, който се опитва да живее с прости хора.
Авторке, искрено ти съчусвствам!

# 1 071
Забелязахме много отдавна и даже ѝ "намигнахме".
Като стане така начи – влиза някой и без да е чел цялата тема като изплющи нещо.

# 1 072
За дамите, които чакаха развоя на събитията.

Както и предполагах, не иска да води дело за правата на детето. Притеснява се, че независимо, че е при нас фактически и т.н. понеже съм я карала да го взима, а и последната година даже да плаща някаква издръжка, като се стигне до съд ще извърти някаква сълзлива история и както е майката, ще бъде присъден на нея. Изобщо, очаквал е, че с пасивността си да не иска нищо от нея, т.е. нито да взима малкия, нито да праща пари, понеже е несериозна с времето съвсем ще прекрати контакт и детето ще си остане тук. Освен това дори да го вземе, няма да издържи да го гледа и така или иначе пак ще го върне. А това, че детето плаче за нея и проблемите очаквал да отшумят като се примири, че майка му не го иска. Даже според него преча на този процес, защото притискам майката да се ангажира и по този начин детето се разстройва още повече, поддържа му се идеята за нея жива.

Радко съм категорична, но в случая съм изцяло на страната на Даскалката,

Изглежда ми като градивен човек - "Добър ден" да ти каже, все ще си с прашинка по-богат емоционално  даже от това, че си общувал с нея.
Коя от критичките обслужва е-ж-е-д-н-е-в-н-о дете с особености, което има жива майка, което ненавижда обгрижващата го жена, която от своя страна страда и от непредсказуемостта в картинката. Никога е е ясно кога и къде ще е детето по волята, .т.е. безволието на създателите го особи.
Майката е длаече - особено удобна за идеализиране.

Даскалката си е посветила и делниците и празниците на това дете, реално е така. Отказала се е от лично пространство. Даже при идеално дете пак няма лично емоционално пространство не само с мъжа си, а и със себе си - във всеки един момент може да се наложи да обслужи детето.

Писанията тук от жени без опит са вредни, да не кажа друга дума.

По повод упражняването на правата.
Ще и ги дадат на био-майката ако ги поиска.

Няма как да и ги дадат ако не ги поиска. А не ми се виджа реално да ги поиска. Тя и на това разчита - че не и се налага да има разписан режим на контакти с детето. Ще и свърши непредсказуемостта.

# 1 073
Deborana, категорочно! Нейната "власт" и лост за намеса в семейството ни е именно чрез непредсказуемост и игрички, чрез тях умело манипулира и държи малкия в шах, а чрез него и нас.

Говори с малкия по Вайбър. Търсят се взаимно, пращат си снимки, клипове, мъжът ми ми показва, изглежда щастлив. С мен не разговаря, аз не го търся, дали сме си "пространство един без друг".

Не зная дали му е казано и умишлено не питам. На този етап приоритет ми е да видя дали половинката ще се вземе в ръце. Ако ме издъни утре, всичко ще е ясно. Ако вземе пък да се стресне и да се усети, че яйцето не само му се пече на дупето, но и гарнитура има вече към него готова и сервирана, тогава ще настоявам да присъствам на предаването и майката да му каже пред нас кога точно възнамерява да го вземе. Понеже август ще го върне и ще поседят при бабата няколко дни, имам пресантиман, че ще почне да пазари мъжа ми малкият да отиде при майка й, защото е нещастен с нас. Мъжът ми ще се запъне, няма да се съгласи, малкият ще дойде назлобясан не само към мен, но и към баща си. Има податки, че му говорят, че майка му го иска, но баща му не го дава, така че личната ми прогноза е, че тази година ще се обърне вече и срещу мъжа ми.

Имам сестра, живи родители, но са си в София.

Не са особено щастливи от ситуацията, но никой не ми се меси. Наложи ли се нещо, ще ме подкрепят безусловно, но си стоят настрани, където им е и мястото. Това си е мой проблем, аз трябва да си го реша.

# 1 074
Забелязахме много отдавна и даже ѝ "намигнахме".
Като стане така начи – влиза някой и без да е чел цялата тема като изплющи нещо.
Напротив, четох я!
Смятам, че простотията на провинциалното семейство, в което е попаднала авторката е основният проблем. За простотията няма лек. Спрете да и търсите кусури на тая жена, тя е цивилизован човек попаднал всред диваци! Каквито родителите, такова и детето им. Тия хора толкоз си могат. Прости, посредствени използвачи.
Това НИКОГА няма да се промени! Психологът не лекува простотията. Авторке, не вярвам да успееш да се примириш. Ти си инициативен и борбен човек, създаден за успех, но това не е твоята битка. Тези хора са под нивото ти. Намери сили да си тръгнеш и да се спасиш. Не е толкоз страшно. После ще е хубаво.

# 1 075
Даскалке, направо онемях. Тези театро пред детето ли ще играят ?
Имам чувството, че нещо се укрива от теб покрай бъдещето на това дете. Как така бащата ще настоява да е при вас, а ти не участваш в съвета на старейшините ? Бабичката наистина ли би се нагърбила да го гледа безвъзмездно, защото при вас е нещастно ? Егати цирка !!! Не моА, честно Tired Face

Няма ли да се намери поне един доблестен човек, който да каже истината на това дете?   Чак ме облада биполярно афективно  разстройство.

# 1 076
  • here and now
tays, какво бъдеще? Те от днес за утре не мислят. Надяват се всичко да се оправи от самосебе си. Ето дойде жената, купи жилище, направи бизнес. Те не мислят, просто вярват в късмета си.

# 1 077
Е защо да не вярват - получава им се Simple Smile Може мъжът ти да има харизма, с която да привлече друга инвеститорка след време.

# 1 078
tays, какво бъдеще? Те от днес за утре не мислят. Надяват се всичко да се оправи от самосебе си. Ето дойде жената, купи жилище, направи бизнес. Те не мислят, просто вярват в късмета си.

Ама то се получава изключително смехотворно - двамата родители се "бият" кой да го гледа, явява се една нимфа - баба, и тя изгаряща от обич по детето, и започват битка .  И като резултат, го пласират дружно на лошата даскалка.
Те се борили, пък накрая нея преборили. Всички го искат, само тя - не, и  тя го гледа . FlushedОх, чакам някакъв лъч в тунела.

# 1 079
Даскалке, питах преди десетина страници дали съпругът ти манипулира, убеждава и т.н.  бившата си, за да остане детето с него. Ти отговори, че по-скоро тя го държи с нещо. Може би не само тя, а цялата й рода. Докато, обаче, картите не са на масата детето няма шанс, после ще му останеш само ти, май.

Общи условия

Активация на акаунт