Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 373
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Paris, France
Алина, безкрайно ме шокираш.

Да те питам и аз, чия е отговорността за отглеждане на едно дете - на биологичната или на доведената майка? За бащата ясно. За женската фигура питам.

Отговорността може да е на биологичната майка, но може и да не е. Това се решава от самата биологична майка, биологичния баща, ако е известен и ако не могат да се разберат съдията по семейно право. Отговорността върви с родителски права и задължения. Родната майка може да бъде лишена от родителски права и те да бъдат предоставени на доведената майка. Ако всичко беше просто, черно или бяло, адвокатите по семейно право щяха да умират от глад.

Едно 5 годишно дете може да е добре и с майката и с бащата. Може и да не е добре с никого от тях и тогава се търсят други роднини, приемно семейство. Бриджит Бардо, известна актриса с високи доходи и социален статут е загубила родителските права върху сина си още когато е бил бебе, защото съдът е преценил, че няма родителски капацитет.

Като дъщеря на разведени родители съм прекарала един, единствен рожден ден с баща ми - 7мия. Прекрасно беше, но и другите, без него, не бяха лоши. Най-прекрасното е, че родителите ми, макар и разделени от моето раждане ми спестиха пастроци и мащехи на рождените дни. Радвам се, че по снимките от рождените дни няма излишни навлеци.

Майката не е чак толкова лоша - има редовен контакт с детето, взима го при нея в Лондон, купува му подсръци, води го по заведения, осигурява му стая докато е при нея. Много бащи не правят нищо такова след развода и никой нищо лошо не казва за тях. Преди да замине го е оставила на собствената си майка, което е напълно приемливо в България.

# 1 171
  • Варна
Това не я устройва. Ако социалните го приберат, бащата може да се обърне срещу нея.

Отговорността може и да е на биологичната майка, но тя е абдикирала от нея. Оттам нататък отговорността е на тоя, който се нагърби с детето. Това си ти и в по-малка степен бащата. Така го виждам аз.

# 1 172
Цитат на
Daskalka

Дом и семейство Семейни отношения Re: С какво ви дразнят свекървите - тема 101

18 ноем. 18

То бива примитивен и прост народ, ама чак пък толкова ... Днес за трети път си намирам "магия" у дома. Все ги носи детето, първите две му ги беше дала бабата по майчина линия, сега пък свекито - "да умреш и да се отървем от тебе най-накрая". Свекито и в двора е хвърляла през оградата, ама там не се правих на къртица да го търся къде е.

Вие как си представяте детето като се прибере от училище или от бабите.
-Какво ми донесе, я да те проверя?
-Носиш ли ми някаква магия?
-Пак си донесъл.

Горкото дете.

# 1 173
  • София
Авторката сякаш е в нарцистичен гняв, че не е станало нейното.
Даскалке, в тоя живот трябва малко гъвкавост. Това не е обещание, касаещо предмет, което трябва да се изпълни на 100%. Сега чатнах защо е цялата драма- казали са ѝ, че детето ще се махне и сега като не става на нейното, не мърда грам от позицията си.

И отговаря избирателно на въпросите. Вменява вина на другите, че ен са прочели правилно и се повтарят, а всъщност тя говори различни неща, но пропуските се губят в тема, гонеща 100стр.

# 1 174
Цитат на
Daskalka

Дом и семейство Семейни отношения Re: С какво ви дразнят свекървите - тема 101

18 ноем. 18

То бива примитивен и прост народ, ама чак пък толкова ... Днес за трети път си намирам "магия" у дома. Все ги носи детето, първите две му ги беше дала бабата по майчина линия, сега пък свекито - "да умреш и да се отървем от тебе най-накрая". Свекито и в двора е хвърляла през оградата, ама там не се правих на къртица да го търся къде е.

Вие как си представяте детето като се прибере от училище или от бабите.
-Какво ми донесе, я да те проверя?
-Носиш ли ми някаква магия?
-Пак си донесъл.

Горкото дете.

А сега си представи, как е обяснено на детето, че носи магия и че трябва да я скрие някъде. Представи си, че имаш 9 годишно дете, на което майка ти или свекърва ти му втълпяват глупости, като това, че правят магия за смърт на някого. Че даже му я връчват и да я занесе, като го инструктират къде и как да я скрие. Малко тревожно е това, не смяташ ли.

# 1 175
Повече от тревожно е. Това говори, че семейството на детето- майка, баща, баби, дядовци, са тотални боклуци. Как интелигентен и нормален човек, какъвто Даскалка претендира че е, се навира в подобна кочина, за мен е загадка. И нима човек може да очаква реалистичен прогрес от  подобни питекантропи?

# 1 176
  • София
Просто направи магия за любов на майката, да си го вземе. А после и на мъжа ти- за да гледа само теб и да те слушка, че да мирясаш.

# 1 177
Даскалке, щом се притесняваш за психическото състояние на детето, вземи подай жалба в социалните, че майката го е зарязала и може би те ще ти решат проблема.

Има човек има проблем, няма човек - няма проблем.

Мисля, че в първата тема беше писала за такъв опит, но те не искали да му поставят диагнози още от сега, защото бил малък. Греда!

# 1 178
  • София
За любов как беше магията - 2 капки кръв от втория ден на цикъла в кафето. Непременно от втория, не друг  Joy

# 1 179
Е като се обади в социалните, кво? Ще дойдат, ще видят, че детето си живее с бащата и новата му жена в прилична къща и дотам. Социалните какви неща са виждали, няка майка гастарбайтерка ли ще ги трогне. При това детето е с другия родител, който си го гледа. Уж.

# 1 180
  • София
Блякс, не бях го чувала това Laughing

# 1 181
  • Paris, France
Това не я устройва. Ако социалните го приберат, бащата може да се обърне срещу нея.

Отговорността може и да е на биологичната майка, но тя е абдикирала от нея. Оттам нататък отговорността е на тоя, който се нагърби с детето. Това си ти и в по-малка степен бащата. Така го виждам аз.

Как го виждаме ти и аз няма значение. Абдикация и спиране да се полага грижа не прехвърлят родителската отговорност автоматично на новата съпруга. Авторката може да си се гърби и пъне цял живот, но усилията и не означават права и задължения. Засега майката и бащата са доволни от начина на отглеждане и никой от тях не предприема стъпки за някаква промяна, каквото и да обещават и плямпат.

# 1 182
  • София
Блякс, не бях го чувала това Laughing
Това е от ученическите ми години, т.е. отпреди 30 години

# 1 183
Комуниакцията с теб е абсолютно безсмислена и не смятам да я продължавам. Като е такъв всеки мой пост, докладвай го.

Да,бе...Как ли няма да седна да "докладвам" твоите постове,отиде ми уикенда! Joy

# 1 184
  • here and now

+1
Само, че биологичната майка е абдикирала, ама не съвсем. И от там се завърта омагьосания кръг.

Общи условия

Активация на акаунт